Perşembe Günü Niğde Kültür Merkezi karşısında Seçim Koordinasyon Merkezi’ni açılışı gerçekleşti. Bini aşkın partilinin katıldığı açılışta renkli kareler damga vururken, milletvekili adaylarının konuşması ve yaşanan seçim heyecanı CHP’nin hedefe yaklaştığını gösterdi.

FOTOĞRAFLAR SAYFANIN DİBİNDE...

Saat 12:00’da toplanmaya başlayan partililer ile birlikte, il ve ilçe örgütleriyle CHP’li Belediye Başkanları tam olarak katıldılar.

İl Başkanı Adem; “Atama İle Değil, İçinizden Çıkan Vekil Adayları…”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra kürsüye çıkan İl Başkanı Erhan Adem, 07 Haziran’da CHP’nin iktidar olacağını ifade ederek; “ Biizm milletvekili adayları, Ankara’dan, genel başkan sultası ile belirlenmeyip, sizlerin önüne koyduğumuz sandıkla belli oluyor. Korkmayın, yılmayın! 07 Haziran gecesi CHP iktidar olmaya hazır” dedi.

Adem konuşmasında CHP Niğde İl Örgütü’nün büyük bir heyecan yakaladığını, yoğun bir şekilde çalıştığını ifade ederek, herkesi CHP çatısı altında birleşmeye çağırdı.

Özbek; “ Niğde İçin Çalışacağız!”

CHP 2. Sıra Niğde Milletvekili Adayı Sevgi Özbek’te açılışa gelenlere yönelik yaptığı konuşmasına yurttaşlarım diyerek başlayarak, Gazi Mustafa Kemal’e atıfta bulundu. Özbek; “Bugün iktidar, geçmişte Ergenekon gibi, Balyoz gibi sözde operasyonlarla Genel Kurmay başkanımızı, aydınlarımızı, yazarlarımızı içeri tıkarak, müebbet hapis cezası vermişler. Şimdi Paralel yapı diye bir şey çıkarmış ve özür diliyorlar. Ama 7 Haziran günü Niğde için çalırak, AKP iktidarını yıkacağız, Niğde için bir çok projeye imza atacağız” dedi. Özbek konuşmasında sağlıktan, tarıma kadar bir çok konu başlığında CHP’nin temel politikalarını anlattı.

Şafak’tan Özegen’e Hoş geldin Mesajı…

CHP Niğde Milletvekili ve aynı zamanda 1. Sıra Milletvekili Adayı Doğan Şafak uzun bir konuşma yaparak bazı mesajlar verdi.

Şafak konuşmasına AKP iktidarını eleştirerek başlayıp; “Geçen dönem aday olmuş, Sayın Özegen, geçtiğimiz dönem nerede kalmıştık diyerek sayın 23. Dönem vekillerinin AKP iktidarında çalışmadığını kabullenmiştir. Bu dönemde gazetecilere verdiği demeçte “Niğde’nin makus tarihini değiştireceğiz” diyor. İyi de 13 yıldır iktidardasınız, sizler parti olarak değiştirememişiniz. Hoşgeldiniz memleketimize Sayın Özegen” dedi.

Yakında Almanya’dan Aday Getirirler…

Doğan Şafak hiciv dolu konuşmalarına devam ederek; “AKP’lilerle Ankara’dan aday atamasına şahit olmuştuk. Şimdi İstanbul’dan aday gelmiş. Biz Niğde’den, içlerinden bekliyorduk. Herhalde İstanbul’da yaptıklarını ve yapacaklarını anlatacak. Bu gidişle CHP karşısında ki partiler, yakın bir zamanda Almanya’dan aday getirirlerse hiç şaşmayacağız” diyerek diğer partilerin aday belirleme yöntemi eleştirdi.

Atatürk Milliyetçiliğinde Birleşiyoruz…

Şafak konuşmasında yaptığı meclis çalışmalarını ve CHP iktidarlığı döneminde yapacağı Niğde’ye özgü 15 projesini açıkladı. Konuşmasında diğer partilere oy vermiş seçmenlere yönelik bir mesaj vererek; “Sizler tercihsiz değilsiniz. Sizlerle Atatürk Milliyetçiliğinde birleşiyoruz. Sizlerle kucaklaşıyoruz. Sizlerle Devletçilikte, halkçılıkta, devrimcilikte, laiklikte, cumhuriyetçilikte birleşiyoruz. Niğde Birleşiyor, Niğde tek yumruk olmuş, AKP iktidarına dur diyor. Korkmayın, yılmayın! Birlikte kazanacağız, birlikte yöneteceğiz” dedi.

Şafak konuşması sırasında açılışa katılanlar sık sık slogan atarak, Şafak’a destek oldular.

Ertan; “Haramilerden Kurtulacağız…”

CHP 3. Sıra Niğde Milletvekili Adayı Ramazan Ertan’da yaptığı konuşmada “07 Haziran’da yapılacak seçimlerde, gözlerinizdeki ışık, yüreğinizde ki umut ile sandıklar dolup taşacak. Haramilerden kurtulacağız. Patatesin 5 lira olduğu bir ülkede Niğde’de patates üretimine izin vermiyorsunuz. Neden? Neymiş topraklarımız kanserliymiş. Sizin beyniniz kanser beyniniz!” diyerek iktidarın tarım politikasını sert bir şekilde eleştirdi.

Açılıştan Notlar…

Yaklaşık 1.5 saat süren etkinlikte bini aşkın partili katıldı. Milletvekili Doğan Şafak ve seçilmiş belediye başkanlarına ilgi büyüktü. Açılış nedeniyle, kalabalığın çok olmasından dolayı Bor Caddesi tek yönlü olarak trafikte kontrollü geçiş yaşandı. Katılanların büyük bir kısmının kadın olması dikkat çekti. 3 adayın birlikte olması ve beraber çalışacak olması kamuoyu için büyük bir mesaj olurken, 7 Haziran’da yapılacak seçimlere resmi startını veren ilk parti oldu.

Yine parti amblemleri ile donatılmış büyük bir otobüs hazır bulunurken, sık sık CHP’nin yeni seçim sloganı olan “Milletçe Alkışlıyoruz” anonsu karşısında partililer dakikalarca AKP iktidarını protesto alkışı gerçekleştirdiler.

 

 

 

http://www.borhaber.net/siyaset/chp-nigde-de-iktidari-bombalamaya-basladi-h16431.html

Posted by Bor Haber on 16 Nisan 2015 Perşembe
Editör: TE Bilişim