Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı,  İlçe Başkan Yardımcısı Faruk Kabadayı ve parti yöneticilerinden Ekrem Sayın BİRKO A.Ş.’de işten çıkartılan 116 işçi ile ilgili olarak fabrika  İnsan Kaynakları Müdürü Hayrettin Yenel ile  işçi çıkarma konusunu görüştüler. 

BİRKO A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Hayrettin Yenel’den bilgi alan CHP Merkez İlçe yöneticileri  işveren iş kanununun 29. Maddesine göre işlem yapıldığını, fabrikanın Karde bölümünde yapılacak olan makinaların yenilenecek olması sebebiyle karar alındığını, konunun 2015 Kasım  ayı içerisinde değerlendirilerek gerekli girişimlerin yapıldığını, işçilere konu ile ilgili bilgileri yasal süre içerisinde verildiğini ayrıca işçilerimizin haketmiş oldukları her türlü kanuni alacakları yasal süre içerisinde ödeneceği belirtiler. 


CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı beraberinde İlçe Başkan Yardımcısı Faruk Kabadayı ve Ekrem Sayın ile birlikte konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Niğde’mizin köklü ve en önemli kurumlarından birisi olan BİRKO A.Ş.’nin yönetim kurulunun almış olduğu karar fabrikanın gelişmesine fayda sağlayacağı gözlenmiş, yenilenen makine ve teçhizatla birlikte ihtiyaç duyulan işçi, öncelikle çıkarılan bu işçilerden tedarik edileceği, biraz olsun bizleri rahatlatmıştır.

ÖZ İPLİK-İŞ sendika başkanı ve yöneticiler ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde de sendikamız tarafından konunun çok farklı bir zamanda karara alınmış olması bu işçilerin kendilerinin ve bakmakla, geçindirmekle yükümlü olduğu kişilere karşı büyük zorluklar gözlemlenmektedir.

ÖZ İPLİK-İŞ sendika başkanı Faik Apaydın  işçi temsilcisi olarak işçilerin yanında yer aldığını konunun yasal zeminde de takipçisi olacağı bilgisini bizlere vermiştir.Kışta, kıyamette zor durumda kalan işçi ve işçi yakınlarının yanında olduğumuzun bilinmesi istiyor ve  BİRKO A.Ş.’nin de konuya hassasiyet göstereceğine inanıyoruz" dedi. 


Editör: TE Bilişim