Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları Endüstri Mühendisi Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer ve Dr Sevgi Özbek, CHP il Başkanı Erhan Adem ile Baro lokalinde avukatlarla buluştu.

 Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek adayların Baro’yu ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti ve görüşlerini dinleyeceklerini belirtti. Gürer’in yazıları ve düşüncelerini yerel basından da izlediğini kayd etti.Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer’de Baro Başkanı Av Hüseyin Demirbilek ve avukatların katılımından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başladı.

YARGI BAĞIMSIZLIĞI ÖNEMLİ

Niğde CHP Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer yargının bağımsız olması gerektiğine vurgu yaparak “bir yere bağlı yargı Demokrasinin yerleşmesi ve gelişmesinin önündeki engele dönüşür ”dedi. Cumhuriyet Halk Partisi 1. Sıra Milletvekili adayı Endüstri Mühendis Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer CHP iktidarında yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını esas alınacağını ve köklü bir yargı reformu yapılacağını da belirtti.

 

Gürer; yargının siyasallaşmasının toplumun adalet duygusunu rencide edeceğine de vurgu yaptı.  Hukukun tarafsız olmasının öneminin büyük olduğuna değinen Gürer adalete güvenin yitirilmesi toplumsal dokumuzda büyük tahribat yaratır. Adalet herkese lazımdır ve mutlaka yansız tarafsız adalet olmalıdır çünkü yansız hukuk demokrasinin varlığının en önemli unsurudur”dedi.

 

Soruları da yanıtlayan Gürer  siyasette samimiyet ve sevginin önemine de değindi. Düşüncelerin tartışıldığı ve çarptırmadan konuların ele alınması gerektiğini söyledi. Gürer diğer parti adaylarının da değerli insanlar olduğunu, sorunun kişilerden değil kurumsal kimliklerle ele alınarak yaklaşılmasının öneminde değindi. Ve Misakı Milli sınırları içinde ülke bütünlüğüne, Komşu ülke ilişkilerinde yurtta barış dünyada barış anlayışına verdikleri önemi de anlattı.

GÜRER “NİĞDE İLİNİNDE SORUNLARINI DA ÇÖZÜMÜDE BİLİYORUM”

CHP Milletvekili  adayı Ömer Fethi Gürer  Niğde ili ile ilgili kapsamlı açıklamalarda bulundu.”Niğde ilinin sorunlarını da çözümünü de biliyorum” diyen Gürer,  Niğde ilinde düne göre avukat eczacı doktor sayısındaki artışa rağmen kültürel değerlerin dündeki kadar korunup sahiplenilmediğine vurgu yaptı ve bu bağlamda Niğde’nin çok zengin tarihi kültürel varlığı olduğuna değindi. Niğde ilinin çevre illere göre geride kaldığını örnekleri ile anlatan Gürer Turizmin de kültüründe Niğde için yeterince öne çıkarılmadığını söyledi. Kent değerleri ile yükselir değerlerimiz var ama sunumuzu yok. Niğde için olması ve yapılması gerekenler bugüne kadar düşünülse de gerçekleşmedi. “dedi.

 

 Niğde CHP Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer düşünce yapımda ötesi diye bir bakışım yok, herkes ile herkesim ile işbirliği içinde Niğde sorunlarını çözmeye çalışacağım. Siyasetin rant amaçlı değil hizmet amaçlı gerçekleşmesi için uğraş vereceğim. Hangi partili ya da hangi görüşten diye dünde sormadan hizmetler verdim yarında hizmetlerimi sürdüreceğim. Niğde çok değerleri olan ama çok öne çıkarılamayan durumunu dönüştürmemiz gerekiyor. Tarihte iki kez başkent olmuş yerel zenginlikleri her alanda bulunan yemeği folkloru kültürü doğası coğrafyası ile zengin Niğde için işbirliği içinde çalışılması gerekiyor”dedi.

 

GÜRER”NİĞDE ÖZÜNÜ SAHİPLENMELİDİR.

CHP Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer daha sonra Niğde ile ilgili kapsamlı bilgiler verdi ve Niğde yereldeki değerleri ile tekrar atılıma erebilir, Turizm Hayvancılı ve Tarım Niğde için gelişime açık alanlardır. Niğde ilinde onlarca toprak satıldı. Bu yerlerde tarım bilimsel değil hiç yapılmıyordu şimdi dışarıdan gelip satın alanlar satın aldıkları arazileri verimli kıldılar ve araziler çok değerlendi ne varki o yerlerin sahipleri sattıkları yerleri ne yazık ki yok pahasına verdiler o da yetmedi sattıkları arazide şimdi amele olarak çalışmak zorunda kaldılar. Bilimsel tarım eğer Niğde’de gelişse idi o arazi hemşerimizde kalacak ve o sayede geçimini daha iyi koşullarda yapacaktır.”dedi.

 

Gürer;  Hayvancılığında bölgede gerilediğine değinerek Niğde’de artık manda yok ama bizim çocukluğumuzda manda kaymağı sabah erkenden satışa sunulurdu o da şimdi başka kentlerden bize geliyor. Yerli ürünlere yerli üretim korunmadı el sanatları meslekler yok oldu yetmedi Niğde ile ilgili türkülerimiz var onu dahi bilen sınırlı kişi var. Açıkcası Niğde özünü yani tarihsel kültürel yerel değerlerini sahiplenmelidir.  Aydınlarımıza bu anlamda çok önemli sorumluluk düşüyor ”dedi.

  Gürer Niğde il olarak önemine vurgu yaptığı konuşmasında Niğde göçlerinden sorunlarına değin çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

 

 CHP Milletvekili adayı Dr Sevgi Özbek’te yaptığı konuşmada yargının önemine değindi. Özbek ülkemizdeki genel durumu özetleyerek avukatlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuiyeti ifade etti. Ve Yargı bağımsızlığının herkes için gerekli olduğunu ifade etti. CHP bu konuda yaklaşımını özetledi.

 


Editör: TE Bilişim