Niğde’de bir takım ziyaret ve açılışlarda bulunduktan sonra Kemerhisar'a geçen Canikli burada yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Ak Parti'nin mitinginde büyük bir kalabalık vardı. Coşkulu kalablıktan sık sık ''üç üç'' , ''Onlar konuşur Ak Parti yapar'' sözleri yükseldi.

Ak Parti Kemerhisar Belde Başkanı, Ak Parti il Başkanı ve Milletvekillerinin birer konuşma yaptığı mitingte kürsüye çıkarak meydanda biriken labalığa seslenen Canikli;  “7 Haziran seçimleri yaklaştı az bir zamanımız kaldı. Seçimler yaklaşınca bazı siyasilere birşeyler oluyor. Yer yerinde duramıyorlar. Hemen bir piyasa açıyorlar. Vaade piyasası söz taahhüttü piyasası desteksiz atış piyasası. Bu maalesef türk siyasetinin hastalıklarından bir tanesi. Yenideğil eskiden de öyleydi'' dedi

İNSANLAR 2 ANAHTARINI DA KAYBETTİ

Canikli konuşmasında devamla; ''1994 seçimlerinden önce ilk defa taahhüt konusunda Çiller’in bir açıklaması olmuştu. Dedi ki ben “iktidara geldiğim zaman iki tane anahtar vereceğim. Bir tanesi ev anahtarı bir tanesi araba anahtarı. Herkesi ev ve araba sahibi yapacağım dedi. İktidara geldi bırak yeni anahtarı elindeki anahtarı kaybetti. Benim bir arkadaşım vardı maliye müfettişi dövizle borçlandı bir araba satın aldı. Sonra Çiller iktidara gelince dövizin fiyatı 1994 yılında hatırlarsanız bir günde üçe katlandı. Bizim arkadaş taksitleri ödeyemez hale geldi. Arabayı sattı ödedi borcu bitmedi. O borçta arabayı almak için yaptığı borçtu. Karşılayamaya yetmedi daha sonra 4-5 yıl taksit ödedi anca borcu temizledi.'' dedi.

KİM NE DERSE 5 KATI!

Bakan Canikli; ''Şimdi yine piyasa açıldı yine atmaya başladılar. Piyasayı ilk önce Haydar Baş açtı. 3 bin Lirayla açtı. Sonra sayın Kılıçdaroğlu piyasaya girdi. Sonra MHP, sonra HDP hepsi birşeyler söyledi. Kimisi bin 500 dedi kimi bin 800 dedi. Haydar Baş kızdı buna. Kızdı dediki ben 5 bine çıkaracağım. Bu vaat piyasanın piri sayın Demirel. Demirel baktı bu vaadin sonu yok kestirmeden dedi ki: “ en yüksek verenden 5 fazla veriyorum” dedi. Kestirmeden. Çok akılca o 5 verdi o 7 verdi uğraşmıyor. Bu söz siyasi tarihimize geçti. Sayın Demirel’in meşhur sözlerinden bir tanesidir. O kadar kalitesiz bir yaklaşım ki , o kadar samimiyetsiz bir yaklaşım ki. Önceki dönemlerde milletimiz seçim öncesi verilen bu taahhüttüler inanıyordu'' dedi

ARTIK DESTEKSİZ VAATLERE İNANAN YOK

Canikli konuşmasında devamla; ''Ama 2002’den sonra artık milletimiz bu tür vaatlere kesinlikle inanmıyor. Eğer inanmış olsaydı. Geçen seçimlerde de Kılıçdaroğlu, 2011 seçimlerinde ben çok iyi hatırlıyorum. 2011 seçimlerinde yine başladı, önüne gelen kim çıkarsa karşısına ne isterse vereceğim” dedi kim çıkarsa hiç çevirmeden biz ozaman 2011 seçimleri öncesi sayın Kılıçdaroğlu’nun o verdiği sözlerin maliyetini çıkardık acaba kaça mal olur diye 220 milyar. 220 milyar para gerekiyor ki 2011 seçimlerinde sayın Kılıçdaroğlu verdiği sözler yerine getirebilsin. Yani ikinci bir bütçeye gerek yok. Bizde dedik iyi has söylüyorsan da nerede bunun kaynağı dedik. Kızdı sayın Kılıçdaroğlu, benim adım Kemal dedi ben bulurum dedi. Başka da bir şey demedi. Millet inanmadı. Emekli inanmadı, memur inanmadı, öğretmen inanmadı, işsiz inanmadı, çiftçi inanmadı. Hepsine söz verdi çünkü. Eğer inanmış olsaydı bir miktar destek vermiş olsaydı. 2011 seçimlerinde  sayın Kılıçdaoğlu aldığından en az 10 puan oy oranına sahip olurdu. Ama alamadı. Millet inanmadı'' dedi.

SÖZÜNÜ NOTERE TASTİK ETTİRDİ

Canikli; ''Bu seçimlerde farklı bir yöntem izledi. Götürdü verdiği sözü notere tasdik ettirdi. Kendisi bile inanmıyor. Eğer inansa samimi olsa gerçekçi olmasa neden notere  tasdik ettirsin. Eğer verdiğin söz gerçekçi değilse millet sana inanmıyorsa noteri bırak 50 tane noteri tasdik ettirsen değişen bir şey olmaz. Önce samimi olacaksın” şeklinde konuştu.






Editör: TE Bilişim