Dün akşam Ak Parti Niğde Merkez İlçe Teşkilatı Latif GÜNGÖR başkanlığında Halk Eğitim Merkezinde devam eden Çağrı Merkezi Operatörlüğü Kursunu ziyaret etti.

 

 Ziyarete; Merkez İlçe Teşkilatından Başkan Yardımcıları Cihan KAVAK ve Yasemin BİRCAN ile Yönetim Kurulu Üyesi Davut YÜKSEL de katıldı. Heyet; devam eden kurs hakkında Halk Eğitim Merkezi Müdürü Himmet CEYLAN’DAN bilgi aldı.

 

CEYLAN yaptığı bilgilendirmede “Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha karmaşık bir yapıda bulunmaya başlaması nedeniyle, mesleki yeterliliklerin de geniş tabanlı bilgilere, becerilere ve tavırlara dayalı olmasını ve programların buna göre geliştirilmesini zorunlu hale getirmektedir. Bu nedenledir ki amaç; görevi alanına giren telefonları doğru cevaplamak, kurumdan hizmet almaya gelenleri olabilecek en kısa sürede doğru yerlere yönlendirebilmek, faks ve e-postalara cevap verebilecek yetide elemanlar yetiştirmektir.”dedi.

 

Çağrı Merkezi Heyecanı

 

Ziyarette kısa bir değerlendirmede bulunan Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cihan KAVAK “Call Center Zirvesi adı altında İstanbul da toplanan bir zirveyi Davut YÜKSEL bey ile birlikte şahsen takip ettik. Zirve; Çağrı Merkezi Kuran Firmalar ile bu işe yatırım yapmak isteyen yatırımcıların buluştuğu bir platform olması hasebiyle önemliydi. 2 gün süren programlarda 5 zirveyi fiilen takip ettik, ondan fazla ikili görüşmelerde bulunduk, ulusal anlamda gerçekten söz sahibi, sektöre yön veren birçok yatırımcı ile bir araya geldik. Neticesinde Niğde’ye bir çağrı merkezi açılmasının önünde hiçbir engel olmadığını gördük. Bu heyecanımızı artık Niğde’ye yansıtma zamanının geldiğini düşündük ve geldiğimiz son nokta Çağrı Merkezi Kursu oldu.”dedi.

 

Niğde Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi Davut YÜKSEL İstanbul da katıldıkları zirve ile ilgili olarak kursiyerlere tecrübelerini aktarmaya hazır olduğunu vurgulayarak “Gerek Cihan Bey gerekse de ben özverili bir çalışma neticesinde sizleri böylesine müstesna bir kurs da bir araya getirmekten mutluluk duyduk. Niğde için burada olduğunuzu asla unutmayınız. Bizler sizlerin önünü ve ufkunu açacak her türlü projeye destek vermeye hazırız.”dedi.

  

 

Başkan GÜNGÖR’DEN Kursiyerlere Mesaj

 

Kursiyerlere hitaben bir konuşma yapan Niğde Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Latif GÜNGÖR “Sizler bu sürecin farkında olun istedik. Hiçbiriniz buraya tesadüfen gelip oturmadı. Meşakkatli bir sürecin son aşamasındasınız. Sizden istediğim bütün emeklerin sizin üzerinize odaklandığı böylesi bir zamanda emekleri boşa çıkarmamanız. Niğde’yi, Niğde’mizi umut dolu yarınlara taşıma misyonunun birer neferi oldunuz. Sizlerden istenen bu görev bilinci ile edindiğiniz misyonu en iyi şekilde temsil etmenizdir. Bunun yegane yolu da bu kursu en iyi şekilde değerlendirmenizden geçmektedir.”dedi.

 

Çağrı Merkezi Nedir?

 

Uzunca zamandan beri Niğde kamuoyunu meşgul eden Çağrı Merkezi Projesi ile ilgili olarak kısa bir değerlendirmede bulunan Niğde Ak Parti Merkez İlçe Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yasemin BİRCAN “Çağrı Merkezi; müşteri odaklı kurumsal firmalarda, uzaktan etkileşim ile müşteri sorunlarını çözmeye çalışan bir firma departmanıdır. Yani sıkça karşımıza çıkan “Müşteri Hizmetleri”, “Müşteri İlişkileri”  adlarıyla da anılan Türkcell, Avea, Vodafone ya da Hasta Randevu Sistemleri gibi hizmetler veren operatörleri barındıran bir hizmet ağı olarak tanımlamak yanlış olmaz. Daha anlaşılır bir dille izah etmek gerekirse gerek sabit hatlardan gerekse cep telefonlarımızdan aradığımız her türlü “Müşteri Hizmetleri” birer çağrı merkezinden ibarettir.”dedi

 

GÜNGÖR Süreci Değerlendirdi

 

Süreci değerlendiren Başkan GÜNGÖR Politikanın çözümler üretme merkezi olarak görev alması gerektiğini belirtti. “Göreve başladığımız ilk günlerde Niğde’nin en temel sorununun işsizlik olduğu gerçeği ile karşılaştık. Hemşerilerimin Ankara’dan başlayıp koca bir ülkeye yayılan Ak Parti heyecanını Niğde de yaşayamadıklarını gördük. Bu heyecanı buradaki insanlara yaşatmamız gereği ilk ve öncelikli hedefimiz oldu. Bu amaç doğrultusunda hedefler koyduk, komisyonlar kurduk. ‘Niğde için ne yapabiliriz?’in cevabını aradık. Niğde için dertlendik. Nisan ayındaki ilk toplantımızda bir gazete kupürü ile başlayan heyecanımız bu gün ete kemiğe büründü. Gelinen noktadan ziyadesiyle memnunum. Emeği geçen arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

 

“Mazeret Değil Çözüm Üretmeliyiz!”

 

Niğde’mizin küçük bir Anadolu kenti olması hasebiyle çok fazla dedikodu ve mazeret üreten bir il olmasından dem vuran başkan GÜNGÖR “Gelişmekte olan ve her sene büyüme rekorları kıran bir ülkede her ne kadar küçük bir şehirde yaşıyor olsanız da mazeret üretemezsiniz. Zenginler ve yatırımı düşünenler Niğde’ye yatırım yapmıyor diye haybeye dövünemeyiz. Bunun yerine Niğde’yi cazibe merkezi haline getirecek projeler ile o insanların kapısı çalınırsa inanıyorum ki Niğde için bir yatırım atağı başlayacaktır. İş adamları yatırımlarını kar etme amacı ile yaparlar. Bunun için hammaddeye ve pazara en yakın lokasyonlar seçilir. Fakat bu durum çağrı Merkezi için böyle değildir. Çağrı Merkezinde hammadde ve Pazar gereksinimi yoktur. Sadece yetişmiş eleman ve iş gücü gereklidir. Bizde tamda bu noktadan yola çıkarak iş adamlarımıza Niğde’yi bir cazibe merkezi haline getirme çabasındayız. Bu kurs bu çabanın en somut ve netice alınan ilk adımıdır. Buradan desteklerini asla esirgemeyen kursun açılmasında bize yardımcı olan İş ve İşçi Bulma Kurumu Müdürü Sayın Mustafa TOKÖZ’E, Halk Eğitim Müdürü Sayın Himmet CEYLAN’A teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.”dedi.



Editör: TE Bilişim