Niğde Merkez’e bağlı Aktaş Kasabası Yeni Cami’nin ısınmaya bağlı elektrikleri kesik olduğundan beri 10 gündür cemaat soğukta ibadet yapıyor. Belediye Başkanı Yaşar Çamur, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın “hiçbir caminin ısınmadan dolayı elektriği kesilmedi!” ifadesini MEDAŞ, uygulamıyor” dedi.

 

Gökhan ÖZBEK – TYN HABER

 

Kayseri- Adana yolu üzerinde bulunan yaklaşık 400 kişilik kapasiteli Yeni Cami’de 10 gündür çetin kış koşullarında ibadet sağlanıyor.


06 Ocak 2012 tarihinde Yeni Cami’ye gelen ihbarname ile elektriklerin kesileceğini öğrenen Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur, MEDAŞ yetkilileri ile görüşerek cemaatin zor durumda kalacağını ifade etti.


09 Şubat 2012 tarihinden elektriklerin kesilmesiyle, cemaat sayısında önemli düşüş olduğuna dikkat çeken Çamur, “bu caminin sadece Aktaş acısından değil, Kayseri-Nevşehir-Mersin-Adana’ya giden yolcularımız acısından da önemliydi. Cuma Namazlarında yol kenarında duran araçlardan inen vatandaşlarımız ibadetlerini gerçekleştiriyorlardı. Fakat bu yıl elektrik kesik olduğundan gündüz -5.C lere varan sıcaklıkta, geceleri ise -20.C bulan sıcaklıkta Müslümanlar ibadet yapmakta zorlanıyor.” Dedi.


Başkan Yaşar Çamur, 02 Şubat 2012 tarihinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın CHP’li Doğan Şafak’ın konu ile ilgili soru önergesine verdiği cevapta “hiçbir camimizin ısınmadan dolayı elektrikleri kesik olmadığını” ifade etmesine rağmen, Aktaş- Yeni Camii’nden elektriklerin kesik olduğunu ifade etti.


Konu ile ilgili olarak MEDAŞ’a da başvuran CHP’li Yaşar Çamur, elektriklerin açılması için, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yazılı cevabı iletmesine rağmen olumlu cevap alamadı.


Başbabakan Yrd. Bekir Bozdağ'ın Yazılı Cevabını görmek  için TIKLAYIN


Konu ile ilgili teknik açıklamalarda bulunan CHP’li Belediye Başkanı Yaşar Çamur; “Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, camilerin ısınma bedelinin bütçeden karşılanması için,  4628 Sayılı Elektrik Piyasa Kanunun Geçici 17. Maddesinde yasal düzenleme ihtiyacı vardır demesine rağmen, hükümetin bu konuda gerekli girişimlerde bulunmadığına dikkat çekerek, bugün bir çok camimiz ve cemaatimiz bu konuda büyük bir sıkıntıya düşmektedir. Bir çok camimizin borçları olduğundan dolayı, bu kambur altında ibadet yapmak zorunda kalmıştır. Bekir Bozdağ’ın ifadesinden bir hafta sonra Aktaş’ta Camimizi elektriği kesilmesi bizleri üzerken, başka camilerde bu sorunun yaşanmaması için ilgili yasal düzenlemelerin bu kış ayı içerisinde biran önce yapılmasını talep etmekteyiz. Elbette Aktaş’ta bu sorunun ivedikli olarak çözülmesi gerekir. Pazartesi ( Yarın) gerekli girişimlerde bulunacağız. Eğer ilgili kurum üzerine düşeni yapmazsa bizde kendi olanaklarımızla bu sorunu çözeceğiz. Ama bizim derdimiz bu değil, elbette Aktaş Belediyesi olsun, vefakar Aktaşlılar olsun bu sorunu çözecek sorumluluk bilincindeler ama ya bu köylerimizde yada ücra yerlerde yaşanırsa ne olacak?” dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dindar nesil yetiştirmek istiyoruz ibaresine atıfta bulunan CHP’li Yaşar Çamur, önce kendi dindarlarımıza ve Müslümanlarımıza sahip çıkalım. -20.C ibadet yapmanın zorluğunun farkına varalım dedi.


Yaşar Çamur son olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın ifadesini tekrarlayarak, camilerinin


Diyanet İşleri Başkanlığı kontrolünde olduğunu ifade ederek; “Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, verdiği yazılı cevabın 3. Maddesinde “ ülkemizde insanlar ibadetlerini rahatlıkla yapmakta olup, bu hususta ibadethanelere her hangi bir maliyet yüklenmiş değildir!” sözünün maalesef Aktaş’ta gerçeği yansıtmadığını, Borcun cemaat tarafından ödenme noktasına geldiğini,  Bekir Bozdağ’ın bu konuya eğilmesi gerektiğini ve sorunun çözüldükten sonra Aktaş’ta beraber ibadet yapma teklifinde bulundu.

Cami Cemaati Donuyor... Haberimiz için TIKLAYIN

Cami Isınma Sorusuna Bozdağ'dan Cevap Haberimiz için TIKLAYIN

Niğde Karanlık Şehir Oldu... Haberimiz için TIKLAYIN 




Editör: TE Bilişim