CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  Niğde Bor Şeker Fabrikası’nda yıllardır verilmeyen kadro ve  kadrosuz çalışan işçilerin dikkat çekmek için başlattıkları ücret almadan iki saat fazla mesai çalışma eylemini meclise taşıdı. 21.12.2005 tarihinde konuyu Çalışma ve Sosyal Yardım  Bakanlığına yazılı soru önergesi ile de ilettiğini belirtti. İşçilerin sorunları için çözüm istedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Mecliste yaptığı konuşmada şöyle dedi.-“1 Mayıs öncesi Niğde Bor Şeker Fabrikasında 345 işçi anlamlı bir eylem başlattı. Geçici işçilik, kiralık işçilik, kıdem tazminatı, taşeron işçilik gibi sorunların yanında, şeker fabrikalarında yıllardır çalışan, yeterli teknik bilgi ve tecrübeye sahip işçilerin sürekli kadroya alınmamasına tepki gösteriyorlar, bu konuda verilen sözler tutulsun istiyorlar. İşçiler seslerini duyurmak amacıyla bir ay boyunca ücret almadan, iki saat fazla mesai yapma eylemi başlattılar. Sendika Başkanı "Amacımız devletle didişmek değil, fabrikaya ve üretime sahip çıkmaktır. Çalışma yaşamı ve üretim olumsuzluklarının giderilmesini bekliyoruz." açıklamasını yaptı. 21/12/2015 tarihinde şeker fabrikası işçilerinin sorunlarıyla ilgili, Çalışma Bakanlığına yazılı bir soru önergesi de verdim. Şeker sanayisine kadro tahsis edilmesi, bu kadrolarda geçici işçi statüsünde çalışanların bir an önce kadroya, işe alınmaları beklentidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının biraz evvelki konuşmasında çizdiği tablo ülkenin gerçekleri değildir. “dedi.

 Gürer işçilerin eylemine kulak verilmesinin gerektiğini de ifade ederek, “Çalışanların hakkı, alınteri mutlaka karşılığını bulmalı” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim