AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin eğitimden sağlığa, tarımdan altyapıya uzanan geniş yelpazedeki yatırım ve proje atağı hız kesmeden sürüyor. Geçtiğimiz günlerde önemli tarım ve sulama projeleri hayata geçireceklerini açıklayan Kavaklıoğlu, bu kez de sağlık alanında verdiği proje müjdelerine bir yenisini daha ekledi.


Mevcut Bor Devlet Hastanesinin doluluk oranının % 100 civarına yükselmesi ve oldukça eski yapılarda hizmet veriyor olması nedeniyle harekete geçen Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Bor ilçesine yeni ve modern bir hastane kazandırıyor. Kavaklıoğlu, proje aşamasına başlanan hastanenin yapılacak girişimlerle yılsonuna kadar yapım ihalesinin tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti. Hasta yatak kapasitesinin 150 yatağa kadar çıkarılması mümkün olabilecek şekilde projelendirildiği hastane yaklaşık
17,000 metre karelik bir alanda inşa edilecek.


İlçeye uzun yıllar hizmet edecek

Alpaslan Kavaklıoğlu yeni Bor ilçe hastanesine ilişkin şu bilgileri verdi: “Sağlık Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler sonunda Bor İlçesine çağın gereklerine uygun yeni biri devlet hastanesi yapılmasına karar verilmiştir. 100 yataklı olarak yapılması planlanan hastanenin mevcut Bor Devlet Hastanesinden ayrı bir yerde 17.000 metrekare üzerinde yapılması planlanmakta olup,  hasta odaları bir ve iki odalı olacak şekilde inşa edilecek. Hastanede merkezi ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri de bulunacak. Hastanenin Bor İlçesinin ihtiyaçlarına uzun yıllar boyunca cevap verebilmesi için hasta yatak kapasitesinin 150 yatağa kadar çıkarılması mümkün olabilecek, yeni hastane ile birlikte poliklinik sayılarında ve uzman hekim sayısında da artışa gidilecek, en az 500 metrekare üzerine konumlandırılmış yeni bir acil serviste hizmete girecek” diye konuştu.

Niğde sağlık sektöründe altın çağını yaşıyor

Bor ilçesine yapılacak hastanenin bölgenin tamamına hizmet verebilecek fiziki yapıda ve donanımda olabilmesi için yeni cerrahi branşların da yeni hastanede hizmete başlayacağı da söyleyen Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde’nin her köşesinin sorun ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürüttükleri verimli ve etkili çalışmalara ara vermeksizin devam edeceklerini kaydetti. AK Parti iktidarının sağlık alanında büyük gelişmelere imza attığını belirten Kavaklıoğlu, “Sağlık sektörü bizim yüz akımız” dedi. Kavaklıoğlu, yeni Niğde Devlet Hastanesinin fiziksel olarak büyük oranda bittiğini ve yakında Niğde’ye yakışır biz sağlık merkezine kavuşulacağını da ifade etti. Aynı şekilde Bor ilçesinin de modern bir hastaneye kavuşacağının altını çizen AK Partili, Ulukışla ilçesine de modern bir hastane yapılmasının projesinin hızla ilerlediğini belirtti. Çiftlik ilçesinde de devlet hastanesinin fiziksel yönden geliştirildiğini kaydeden Kavaklıoğlu, sağlık yatırımlarında Niğde’nin altın çağını yaşamakta olduğunu vurguladı. 














Editör: TE Bilişim