CHP Bor Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü Bor Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek deri işletmecilerinin sorunlarını dinledi.
 
“BOR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR”
 
CHP Bor Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü, organize sanayi bölgesi işletmelerinin sorunlarının çokluğuna dikkat çekti; çeşitli iş kazaları ve güvenlik gereken zamanlarda yaşanan eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.
CHP Bor Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü, açıklamalarında şunları söyledi: “Bor Organize Sanayi Bölgesi işletmelerini ziyaretlerimizde işletme sahiplerinin çeşitli şikayetleri olduğunu gördüm. Öncelikle ticari faaliyetlerinin sınırlılığı yer alırken, sağlık ve güvenlik sorunlarının da olduğunu belirttiler. Halkımızın tercihi ile belediye başkanı seçildiğimde Bor ekonomisi için büyük önem taşıyan organize sanayi bölgemizin eksikliklerinin giderilmesi için çalışmalar yapacağım. Bunların başında istihdam yaratacak müteşebbislerin ilçemize çekilmesi yer alıyor. Bunun yanında sağlık ocağı ve jandarma karakolu da  önem taşıyor. Acil durumlarda gerekli olduğunu işletme mensupları dile getiriyorlar. Ancak bu zamana kadar konuya gereken önem verilmemiş. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra sorunlara el kısa sürede el atacağız”.
 
“HAYVANCILIĞIN GERİLEMESİ İLE DERİCİLİK SEKTÖRÜ CAN ÇEKİŞİYOR”
 
CHP Bor Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü, uygulanan yanlış politikalar nedeni ile hayvancılığın büyük gerileme yaşadığı, dericilik sektörünün de bundan nasibini aldığını söyledi. Bengü açıklamalarında şunları söyledi: “Hayvancılığın gerilemesi ile köyler boşalmaya başladı. Bunun yanında hayvancılığa bağlı dericilik sektörü de büyük darbe yedi. Dericiler maliyeti düşük olan ithal deriye yönelmeye başlamışlar. Bunun yanında piyasada tekelleşmiş olan firmalar nedeni ile kalite derici parasıyla bile alamaz duruma gelmişler. Avrupa ülkelerinin kaliteli yemleriyle beslenen hayvanlarının kaliteli dericileri avrupa deri piyasasına anca yetiyor. Zaten yeteri iş imkanlarının olmaması nedeniyle Bor ilçemizden göçler yaşanırken, organize sanayimizde bulunan işletmelerimizin de sıkıntılar yaşaması işsizliği daha da büyütecek”.
 
“DERİCİLİK SEKTÖRÜ DE Mİ TARİHE KARIŞACAK”
 
CHP Bor Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü, can çekişen tarihi mesleklerin kaderini yaşamak üzere olan dericilik sektörünün acilen desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu Dericilik Bölümünün de kapandığını ifade eden Bengü açıklamalarında şunları söyledi: “Niğde Milletvekilimiz Ömer Fethi Gürer dericilik bölümünün kapanmasını meclis gündemine taşımıştı. Trilyonluk dericilik eğitimi veren atölyelerde öğrenci olmadığı için makineler boşta kaldı. Çin’in her konuda olduğu gibi bu konuda da piyasayı kalitesiz aynı zamanda maliyeti düşük deri  gelmesi ile yerli üretim yok olmak üzere” dedi.

CHP Bor Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü, CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ve kadınlardan oluşan CHP heyeti Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. 68 çalışanın 138 insana hizmet verdiği huzur evinin önemine değinen Bengü, huzurevlerinin senenin belli bir günü değil sıklıkla ziyaret edilmesi gerektiğini söyledi.


 ŞENOL BENGÜ BOR HUZUREVİNİ DE ZİYARET ETTİ. 

CHP Bor Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü: “YAŞAMIN NELER GETİRECEĞİNİ BİLEMEYİZ”

 

CHP Bor Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü, huzurevleri ziyaretlerinin yaşamın anlamının daha sağlıklı kavranması adına önem taşıdığını vurguladı. Bengü: “Zamanın neler getireceğini asla bilemeyiz. Zamanında öğretmenlik yapıp binlerce öğrenci yetiştiren öğretmenlerimizin huzurevlerinde yalnız başlarına kalmalarının bizlere öğreteceği çok şeyler var. Huzurevleri ziyaretleri hırslarımızdan kurtulup, yaşamın iyilikten, insanlara yardımcı olmaktan değerlendiğini anlamamıza yardımcı oluyor”.

 

“ANNELER BABALAR UNUTULDU”

 

CHP Bor Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü, Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon ve Merkezi ziyaretinde şunları söyledi: “Her bir insanımızın farklı bir hikayesi var. Artık zaman ve şartlar huzurevlerini ihtiyaç haline getirdi. İnsanlarımızın koşu atları gibi çalışmak zorunda bırakılıyorlar. Günlük koşuşturmalardan, bitap düşmüş insanlarımız annelerini, babalarını buralara emanet etmek zorunda bırakılıyor. Çok farklı meslek gruplarından çok sayıda insanımız var. Kimisi bedensel kimisi zihinsel engelli durumda. Ailelerimiz çocukları ile dini ve milli bayramlarda olsun ziyaret ederek yaşamın gerçeklerinin farkına varmalı”. 


Huzurevinde kalanlarla tek tek ilgilenen Bengü, aday olmadan da Bor’a her gelişinde huzur evine uğradığını ifade etti. 

CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi de huzurevini Bor’a kazandıran ve destek verenlere teşekkür edip zorunlu koşullarda huzurevinin önemli bir ihtiyaca dönüştüğünü söyledi. Gevrekçi: “Bu yerin bakımı düzeni sağlanıyor. Geliştirilmesi daha çok destek sağlanması da şart” dedi.
 
Editör: TE Bilişim