CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, Niğde’nin Bor ilçesinde yeni bir askeri birlik kurulup kurulmayacağını sordu. Gürer’e yanıt veren Akar, ilçedeki askeri fabrikanın genişletileceğini belirtti ancak yeni askeri birlik kurulacağı yönünde bir açıklamada bulunmadı.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında, Niğde’ye yeni bir askeri birlik kurulması yönünde bir çalışma olup olmadığını ve Bor ilçesindeki askeri fabrikanın geliştirilmesi yönünde nasıl bir çalışma yürütüldüğünü sordu.  

Gürer’in sorusuna  yazılı yanıt veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bor ilçesindeki 7. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünün mevcut faaliyetlerine devam edilmesi ve geliştirilmesi yönünde çalışmaların başlatıldığını açıkladı.  

Söz konusu fabrikanın mevcut yeteneklerinin geliştirilmesi maksadıyla tezgâh modernizasyonu kapsamında 2018 yılında 4.486.100 TL yatırım planlandığın kaydeden Bakan Hulusi Akar, “1.341.100 TL tutarında yatırım gerçekleştirilmiş, 3.145.000 TL'lik yatırımın tedarik faaliyetlerine devam edilmektedir. 2019 ve sonraki yıllar için de modernizasyon yatırımları planlanmaktadır” açıklamasında bulundu.  

Milli Savunma Bakanı Akar, İş gücü kapasitesinin artırılması maksadıyla 2018 yılında 40 işçi alımının planlandığını ve temin faaliyetlerine başlandığını da sözlerine ekledi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor’da Askeri Fabrikası kurulduğu yıllarda olduğu gibi iş ve üretim alanı olarak desteklenmesi gerektiğini  belirtti.

Fabrika genişlemesi ve gelişmesi adına yapılacak çalışmaların gerekli ve önemli olduğunu belirtti.

 
 
Editör: TE Bilişim