Niğde Ülkü Ocakları Ortaöğretim Masası yöneticilerine Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz tarafından geniş çaplı bir seminer verildi.
 
Niğde Ülkü Ocakları binasında geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen seminere Ülkü Ocakları Ortaöğretim Masası yöneticileri katıldı. Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz tarafından verilen seminerde Ülkücü Hareketin Tarihi, Amacı, Misyonu, Üstlendiği Vazifeler, Ülkücü Gençlerin Gelecekteki Yeri Ve Görevi, Medyada Ülkücü Hareket, 2023 Lider Ülke Türkiye ve Türkiye’nin Bugün İçerisinde Bulunduğu Sosyal-Siyasi Yapı konuları anlatıldı.
 
         Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz anlattığı konularda özellikle medyada ülkücü hareket ve 2023 Lider Ülke Türkiye konularına değinerek “ Egemen güçler bizi görmek istedikleri gibi medya ya yansıtıyorlar. Ülkücü hareket ile hiç alakası olmayan davranış ve tavırlarla medyada Ülkücüleri karalama kampanyası başlatmış durumdalar. Peki biz gerçekten televizyonların anlattığı kadar kötü müyüz? Biz nedense medya yüzünden ne olduğumuzu anlatmaya fırsatımız kalmadan ne olmadığımızı anlatmaya çalışıyoruz. Bugün televizyon dizilerinden tutun da filmlere, haberlere kadar hep bir ağızdan Ülkücü hareket karalanıyor. Neden mi? Öz eleştiri yapacak olursak Çünkü biz İslam ahlak ve fazileti, Türklük gurur ve şuuru ile yoğrulan bir davanın neferleriyiz. Çünkü biz maddiyatı elimizin kenarı ile bir kenara itip maneviyata yönelen son gönül erleriyiz. Karnı aç iken başı dik gezen, bu ülkenin yiğitleriyiz. Satılık davamızda, adamımız da yok bizim. Toplumumuzu götürmek istedikleri maneviyatsız, ahlaksız yola taş koyduğumuz için, 2023 yılında bölgesinde ve Türk Cumhuriyetler arasında Lider Ülke olabilme ülküsünü seçtiğimiz için sevilmiyoruz. Dünya saadetini bir kenara bırakarak, ahiret saadetini seçtiğimiz için sevilmiyoruz. Velhasıl bu ülkenin delileri olduğumuz için Kuvay-ı Milliyi tekrar başlatma cesareti bizde olduğu için sevilmiyoruz.”dedi.
 
         Kılavuz ayrıca “Bugün 15-18 yaş arasında bulunan sizler ortaöğretim gençleri, geleceğin Lider Ülke Türkiye sinde değişik makamlarda görev alacaksınız. Ülkücü Hareketin tarihini misyonunu çok iyi bilmeniz gerekmektedir. Sizler binlerce yıllık kardeşliği koruyacak, bu ülkenin en büyük zenginliği olan kültürümüzü Alevi-Sünni, Laz-Kürt-Çerkez demeden velhasıl bölmeden, bütünleştirerek bu dostluğu sürdüreceksiniz. Ayrılıkçılara bölücülere en büyük cevabı geleceğin büyük Türkiye sinde sizler vereceksiniz. Bunun için Ortaöğretim Teşkilatımıza kendilerini yetiştirmeleri için sıkı eğitim veriyoruz. Bugünden çözmek için düşündüğümüz sorunlar sizler sayesinde çözülecektir.”diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim