Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan şoför esnafıyla bir araya gelerek Nisan ayında uygulamaya konulacak olan akıllı taşımacılık sistemi ile ilgili istişare yaptı.



Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile bir araya gelen şoför esnafı akıllı taşımacılık sistemi uygulamasının Niğde için memnuniyet verici olduğunu belirterek Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a teşekkür ettiler. İstek ve temennilerini dile getiren şoför esnafı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a yerel seçimler için başarılar diledi.

Altyapıya Önem Vererek Üstyapıyı Oluşturduk

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Göreve geldiğimizde insanlar suyunun akmadığından, kanalizasyonunun çalışmadığından şikayetçiydi. Bu noktada ciddi bir talep vardı. Bu soruna öncelik tanıdık. Daha sonra yollarımızın, kaldırımlarımızın yapımını gerçekleştirdik. Otobüsçüler olarak şehrimizin yollarının bundan 5 yıl önceki halini de şimdiki halini de daha iyi sizler biliyorsunuz. Rakamsal olarak ifade etmek gerekirse altyapıya 15 milyonluk para harcaması gerçekleştirdik. 25 milyona yakın yolların asfaltlanmasıyla ilgili harcama gerçekleştirdik. Diğer taraftan kaldırımlarımız olsun, bordür taşlarımız, andezit ve bazalt taşlarımızla kaldırımlarımızı düzenledik. 15 milyon civarında kaldırımlarımıza harcama gerçekleştirdik" dedi.

Bir Çok Alanda Hizmet Ürettik

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bir çok alanda hizmet ürettik. 4 tane düğün salonu yapımını gerçekleştirdik. Hayvan Pazarıdır, Mezbaha'dır, Zahire Pazarıdır, İtfaiyedir, Kapalı Pazar yerleri gibi bir çok hizmeti gerçekleştirdik. Arsenik arıtma tesisi yaptık. Vahşi depolamaya son vererek Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi kurduk. Niğde evleri mevkiine çöp atımını, vahşi depolamayı bitirdik. Belediyemizin önünde şu anda 700 araçlık bir kapalı otopark ve Kent Meydanı yapım çalışması devam ediyor" şeklinde konuştu.

Toplu Taşımada Yeni Sisteme Geçeceğiz

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Nisan ayında S plakasına geçeceğiz. Bununla ilgili eksiklikler varsa meclis kararıyla gidereceğiz. S plakasına geçeceğiz. Burada mevcut arkadaşlara ne şartlarda vereceğiz, sonraki gelecek talepler ne şekilde değerlendirilecek bunların kararını sizlerle vereceğiz" dedi.

Kamyon Garajı Projemiz Hazır

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kamyon Garajı projesini şu anda hazır birinci sırada yer alan bir projemiz. Kamyon Garajımızı da açacağız. Güzel bir garaj olacak. Maliyeti hesaplandı, projesi yapıldı. Şu anda ihale aşamasında " şeklinde konuştu.




Editör: TE Bilişim