MHP Niğde Milletvekili Adayı Hikmet Bekil, Cuma günü Çamardı ve kasabalarını ziyaret ederek “13 Haziran’da teröriste, bölücüye hak ettiği cevabı verecek bir meclis olacak” dedi.

 MHP’nin Niğde gezileri hız kesmeden sürüyor. Cuma günü Çamardı İlçesi ile birlikte Yelatan Köyü, Bademdere Kasabası, Beyazkışlakçı ve Elek köylerini gezerek seçmenlerden 12 Haziran için oy istedi.

MHP’nin Çamardı çıkartmasına 1. Sıra Milletvekili Adayı Hikmet Bekil, 3. Sıra Adayı Mahide Yaramış, İl Başkanı Şakir Sevdi, İl Genel Meclisi Üyesi Tahsin Eren, İl Kadın Kolları Başkanı Döndü Gökmen ile Çamardı İlçe Teşkilatı eşlik etti.

Çamardı Pazarı’nı ziyaret eden MHP Kurmayları, esnafla bire bir diyalog kurarak hem kendilerini tanıttılar, hem de 12 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler için oy istediler. Çamardılıların yoğun ilgisi ile karşılaşan Hikmet Bekil vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini anlattı.

 

“Teröre Dur Diyeceğiz!”

Bekil vatandaşla sohbet ederken ülke gündemini işgal eden konular hakkında fikirlerini açıklayarak; “Bugün YSK’nın aldığı bir karar sonucu doğuda Mısır, Fas, Libya provaları yapılmakta, hükümet bundan korkarak geri adım atarak adeta ülkeyi bölücü teröre teslim etmektedir. Bugün Libya için Birleşmiş Milletleri göreve çağıran Başbakan yarın bir gün doğuda benzer bir ayaklanma da ülkeyi bölücülere mi teslim edecek!” diyerek hükümetin bölücü terör karşısında ki tavrını ve dış politika da ki yanlışlığını eleştirdi.

 “Muhtaç Ailelere 320 Lira Aylık Yardım”

Halkın ekonomik sorunlarına da eğilen MHP’li Bekil; “Gayri Safi Milli Hasıla kişi başına 10 bin doların üzerinde diyorlar. Oysa bugün Çamardılı 4 kişilik bir ailenin eline toplamda 10 bin dolar geçmiyor. Elbette ekonomik sorunlar bununla da sınırlı değil. Biraz önce Yeletan Köyü’nde devlet sosyal görevini hatırlayarak kömür dağıttı. Devletin birincil görevleri arasında sosyal olmak zorunda. Ama bu yardımlar seçim yatırımına dönüşmesinin dışında bugün vatandaşımız sadaka kültürü içinde yoksulluğa terk edildi. Devletin bir görevi de vatandaşına iş, aş, istihdam yaratmak zorunda. Sosyal devlet sadece kömür ve makarna dağıtarak olunmaz. Bakın MHP seçim programında açıkladı. Muhtaç durumda olan ailelerinin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacak. İş sağlanana kadar, halen yürürlükte olan asgari ücretin yarısı kadar yaklaşık 320 TL “Aile Sigorta Yardımı” ödeme programı başlatılarak ailelere sosyal koruma uygulaması yapılacak. Muhtaç durumda olan vatandaşlarımıza aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri harcama kartları ( HİLALKART) verilecektir. Çeşitli adlar altında yapılması öngörülen sosyal destek ödeme tutarı bu kartlara yüklenecektir. Diğer taraftan küçük esnafın desteklenmesi amacıyla bu kartlar sadece ikamet edilen mahalledeki esnaftan yapılacak alışverişte geçerli olacaktır.” Diyerek MHP’nin sosyal projelerini ayrıntılı olarak anlattı.

 Tek Kadın Adayı Yaramış’a Yoğun İlgi

MHP’nin ve Niğde’nin tek kadın milletvekili adayı Mahide Yaramış’a kadınların ilgisinin büyük olduğu Çamardı’da Kadın Kolları İl Başkanı Döndü Gökmen ile birlikte 12 Haziran’daki seçimler için hemcinslerinden MHP’ye oy istediler.

MHP’li Yaramış, partisinin kadınlara verdiği önemi aktararak; “MHP her zaman cefakâr ve vefakâr Anadolu Kadınının yanında olmuştur. Niğde bizlere yetki verirse Niğdeli kadınımızın sesini mecliste duyurmaya, sorunlarını çözmeye talibiz” dedi. Çamardı Pazarı’nda yoğun ilgi ile karşılaşan MHP’li kadınlar sorunları sık sık not ederek çözüm getirecekleri noktaları bayanlara anlattılar.

MHP Heyeti Çamardı’dan sonra Yelatan Köyü’ne giderek burada vatandaşlarla yoğun sohbet yaptılar. Daha sonra Beyazkışlakçı Köyü’ne geçen heyet, Elek Köyü ve Bademdere Kasabası’nı ziyaret ederek çalışmalarını devam etmek için Niğde’ye döndüler.

Editör: TE Bilişim