Milliyetçi Hareket Partisi Niğde il istişare toplantısı  yapıldı.  İstişare toplantısında MHP Niğde Milletvekili adayı Vedat Bayram, hükümeti sert bir dille eleştirdi.  Toplantıda yerel konulardan öte daha çok ulusal konularda konuşmalar yapıldı.

Haber: Selim GÖKEL
Foto-Video: Fatih ÖZATA




Niğde Grand Hotel de yapılan MHP Niğde il istişare toplantısına MYK Üyesi Hikmet Bekil, Niğde İl Başkanı  Ali Güngör, MHP  Niğde Milletvekili Adayları Vedat Bayram, Ahmet Özbek ve Dr. Gökhan Budak, İl Genel Meclis Üyeleri Tahsin Eren,  Mustafa Tecimer, Vedat Kirazcı, Bor İlçe Başkanı Ahmet Ermiş, Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Haydar Şentürk, bazı belde belediye başkanları,   ilçe ve belde başkanları Belediye Meclis üyeleri ve parti yöneticileri katıldı.

İstişare toplantısında ilk konuşmayı  İl Başkanı Ali Güngör yaptı. Ali Güngör,  Ankara’da meydana gelen terör olaylarında hayatlarını kaybeden ve Diyarbakır’ın Hani ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Polis Memuru Salih Eroğlu’yu da anarak başsağlığı diledi.

ALİ GÜNGÖR; MHP’YE KOALİSYON TEKLİFİ GELMEDİ

Ali Güngör konuşmasında partisinin 7 Haziran seçimlerinde bir önceki seçime göre yüzde 50 oy artışı yaptığını, bu seçimde bir milletvekilini TBMM’ye gönderdiğini bu konuda yapılan çalışmalarda bulunan bütün partililerine teşekkürlerini iletti ve koalisyon görüşmelerinden bahsetti.  MHP’ye koalisyon teklifi dahi yapılmadığını azınlık hükümeti ve  üç aylık seçim hükümeti teklif edildiğini ve bunu MHP’nin kabul etmesi mümkün olmadığını belirtti. Bu konuda çeşitli yanlış değerlendirmeler de bulunulduğunu,   Terör örgütü uzantısı HDP haricinde, diğer partilerle 1 Kasım seçimleri sonrasında koalisyona açık olduklarını bunu genel başkanlarının da 4 şart belirterek açıkladığını ve 1 Kasım seçimlerinin çok önemli olduğunu ülke meselelerinden örnekler vererek anlattı.

DR. GÖKHAN BUDAK ; HER FERT ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

MHP Niğde Milletvekili adaylarından Dr. Gökhan Budak kısaca kendisini tanıttı.  Dr.  Gökhan Budak, ülkenin bulunduğu kötü durumdan dolayı her ferdin elini taşın altına koyması gerektiği gibi kendisinin de bu bilinçle ve MHP’yi Niğde’de birinci parti yapmak adına yola çıktığını söyledi.

AHMET ÖZBEK; MHP’DEN ADAY OLMAK ŞEREFTİR

MHP Niğde Milletvekili 2. Sıra adayı Emekli İlköğretim Müfettişi Ahmet Özbek ise;  “Niçin aday oldum, ne yapmak istiyoruz? Diye söze başlamak isterdim ancak bugün Ankara’da meydana gelen olaydan dolayı sadece kendimi takdim etmek istiyorum. Bu yola çıkarken, şöyle arşivimi karıştırdım. Arşivimde 1980 19 Mayıs’ında Bor Tren garında bayram töreninde okuduğum bir şiire rastladım.  “diyerek salonda bulunan partililere milli duygulara hitap eden şiiri okudu.  Ahmet Özbek; “Bu şiiri Ahmet Özbek olarak 1980 yılında Bor’da okudum. Biz dün ne dediysek, bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Ülkemiz için dün neyi endişe ettiysek bugün de aynı endişeleri dile getiriyoruz. İşte bizim vatan aşkımız, millet aşkımız, görev aşkımız… 1 Kasım seçimlerinde, bizleri ve  hepimizi  tarihi bir sorumluluk olarak önümüze koyduğunu inanıyorum. Milliyetçi Hareket Partisinde milletvekili adayı olmak bir şereftir, bu şerefi taşımaktan mutlu ve gururluyum. Sonuç ne olursa olsun kazanan Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır. Yaptığımız gezilerde vatandaşın gözünde bize büyük heyecan duyduğunu  gözlemliyoruz, kalan 20 günde el ele gönül gönüle  çalıştığımızda başaramayacağımız hiçbir şey yoktur” dedi.

Her iki adayın yaptığı kısa konuşmanın ardından  25. Dönem Milletvekili ve 26. Dönem için MHP’den tekrar aday olan Vedat Bayram konuşma yaptı.

BAYRAM; DİĞER ADAYLARDAN ON ADIM ÖNDEYİM

MHP Niğde Milletvekili adayı Vedat Bayram ; Burada Milliyetçi Hareket Partisinin çekirdek kadrosu olan,  il yönetimi ve ilçe yönetimleri,  il genel ve belediye meclis üyelerimizde İl Başkanımız size güncel meseleler ile ilgili mesaj vermek istedi ve böyle bir istişare toplantımızı yapıyoruz. Milletvekili adayı arkadaşlarımızın kariyerleri, fikirleri her şeyleri  ortada.  Adaylarımızı diğer partilerin adayları ile birlikte bir değerlendirin. Niğde halkı bu tabloyu mutlaka değerlendirecektir.  Aslında istişare toplantıları basına kapalı yapılır ama biz şeffaf bir parti olduğumuz için basına açık yaptık. Bu dönem yeni bir kadroyla seçime gidiyoruz, yeni çok değerli 2. ve 3. sıra adaylarımız değişmiş bulunmaktadır.  7 Haziran seçimlerinde Niğde halkı 50 bin 400 oy vererek büyük bir teveccüh de bulunmuş ve 7-8 yıl sonra MHP beni meclise gönderdi. Ama aldığımız mazbatanın mürekkebi kurumadan, Niğdeli hemşerilerime verdiğim sözleri yerine getiremeden birileri çıktı… Niğde için söylüyorum, Niğdelilerin iradesini  yok sayarak bizi geri gönderdi. Bu benim için sorun değil, MHP her zaman yapılacak seçime elbette bir öncekinden daha iyi hazırlanarak, organize olarak yapar.  Nitekim, sizlerde görüyorsunuz ki, diğer partilerin adaylarından en azından,   on adım daha önde olduğumu görüyorum.  Şunu da iddia ediyorum. Niğde’de MHP birinci parti olarak çıkacaktır. Bunu ciddi anket firmaları tespit ediyor ve sahada görüyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANINA VERİLEN “OY” DA BİZE VERİLEN “ÇAKIL TAŞI” MI?

Vedat Bayram konuşmasının devamında;  Birileri kendi aldıkları oyun yüzde 52 olduğunu iddia ederken, diğer seçilen kişileri unutmuş gibi görüyorlar. Bu erken seçim bunun açık ifadesidir.  Zaman zaman sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmektedir ki yüzde 50 oy aldım,  ben noter görevi yapamam her şeye müdahale edeceğim. Peki sayın Cumhurbaşkanımıza verilen oy  da, MHP’nin Niğde’deki milletvekilline verilen oy  değil de çakıl taşımıdır? Biz 7 Haziran’da 50 bin 400 oy aldık. Niğdeli bu oyla kendisinin, patates, su, havaalanı, yurt, hastane meselelerine çözüm ararken ve biz bunlarla meşgul olacak iken karşı bir ağız Niğdelinin bu iradesini geri yollamıştır. Bunu Türkiye’ye endesklediğimizde,  80 milyon tercihin yapmış,  o yada bu partilerden milletvekili seçmiş. Ancak,  bir irade bu koalisyonu kurdurtmayarak,  yeni istemiş, 400 tane istemiş, yerli istemiş ve bu mülahazalarla seçimi yeniletmiştir.  Bu cümle izinsiz haberimizi alanlar için site  notudur. Satın alınan televizyonlarla, gazeteler ile ciddi bir algı operasyonu yapılmaktadır. Bu algı operasyonu ile MHP kabul etmedi, MHP koalisyona girmedi, MHP hayır dedi şeklinde algı oluşturmak istenmektedir.  Bunlar külliyen yalandır. MHP’ye ciddi bir koalisyon teklifi gelmemiştir. Özellikle Akp iktidarı koalisyon teklifi yapmamıştır.  Azınlık hükümeti ve üç aylık bir seçim hükümeti teklifi yapılmıştır, buna da haklı olarak kabul etmemiştir. Bu işlerin muhatabı bizler değiliz, çünkü Akp, MHP’ye ciddi bir teklif yapmamıştır.   Niğdeli bu durumun farkındadır ve bunu alanda görüyoruz.  Kim derse ki  şimdi,  7 Haziran’dan daha zor bir süreç olacak hayır. Şuan 7 Haziran’dan en az 10 adım ilerdeyiz.” diyerek konuşmasına devam etti.

 

AKP’NİN TERÖRÜ ÇÖZECEK PLANI YOKTUR, BUNU SADECE MHP ÇÖZER

MHP Adayı Vedat Bayram; Her gün yavrularımızın  bayraklara sarılarak memleket gönderildiği bu ortamda PKK’yı sıvazlıya sıvazlıya bu hale getiren AKP hükümetin ortaya koyduğu yanlış çözüm sürecidir. MHP mensupları 3-5 sene evvelden beri uyarmışlardır.  Bu süreçte, Valilere talimat vererek TSK’ya operasyonu engellerseniz,  PKK büyür güçlenir ve sonuçta bizim askerimizi, polisimizi vurur demiştik. Ama bize siz bu işten anlamazsınız, siz kandan besleniyorsunuz, şehit cenazeleri ile güçleniyorsunuz diye öteleyenler.  Hatta artistleri, sanatçıları, şunları bunları  çözüm süreci diye ortaya koyanlar şimdi yanıldıklarını net olarak anlamışlardır. Trübüne oynayarak bu işin çözülemediği net olarak ortadır.  Böylesi bir durumda şimdi PKK’ya karşı esip gürlemek çözüm değildir Türk Milleti de yemeyecektir. Net olarak söylüyorum, hala AKP iktidarının bu işi çözecek bir planı yoktur. Çünkü AKP iktidarının söylemleri  ile, gerek sayın  Cumhurbaşkanı, gerek  bakanlar  ile bu işle mücadele edecekler mi? Yoksa buzdolabına koyup devam edecekler mi ? Bu sorunları sadece MHP çözer. Artık, AKP gemisi benim il genel meclis üyem Tahsin Eren’in tabiri ile su almaktadır. Su alan geminin de batması kesindir” dedi.

Vedat Bayram, Dijitürk’ün bazı televizyonlara yaptığı ayrımcı uygulamaları da eleştirerek kendisine ait iki üyeliği iptal edeceğini ve bütün partililerin de iptal etmesini istedi. Basına yapılan baskıları ve yolsuzluk yapan bakanların Yüce Divanda yargılanmamasını da sert bir şekilde eleştirdi.

Yapılan konuşmaların ardından başka bir salona geçilerek  partililer ile  istişareye devam edildi.

 


Editör: TE Bilişim