30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Niğde’nin Bağlama Kasabası’nda seçime şaibe karıştığı gerekçesi ile seçimler iptal edilmişti. Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen seçimlere 1 Haziran 2014 tarihinde tekrar yapılmak üzere gün verilmişti. Önümüzdeki Pazar günü tekrar sandığa gidecek olan Bağlama Kasabası’nda dün Cumhuriyet Halk Partisi açık hava mitingi düzenledi. Düzenlenen mitinge CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin,  CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Bağlama Kasabası CHP Belediye Başkan Adayı Muammer Avşar, CHP İl, İlçe Yönetimi, CHP’li Belediye Başkanları ve Bağlama Kasabası halkı katıldı.
 
Çiftçinin Sorunları İçin Mücadele Ettik Yalnız Kaldık

Mitingde ilk olarak konuşan Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Değerli Bağlama Kasabası halkı bugüne kadar Niğde’nin sorunları için, Bağlama’nın sorunları için birlikte mücadele ettik. Niğde’nin sorunlarını en iyi biz biliyorduk. Enerji sorunlarını, sanayi sorunlarını ve çiftçinin sorunlarını hem mecliste hem de burada hem de kamuoyunda duyurduk. Sorunlar üzerinde titizlikle çalıştık, elimizden ne geliyorsa en iyisini yaptık. Çünkü bu memleketin toprağına elimiz değmişti. Emekçinin çiftçinin ne demek olduğunu iyi biliyorduk. Bugün ise 2 oy ile aldığımız seçimin iptal edilmesi üzerine burada yeninden bir aradayız. Burada çiftçinin sorunları ile uğraşırken belediye başkanları başka partilerden oldukları için yalnız kaldım. Daha sonra Çiftçi sorunları için Niğde’de miting düzenledik belediye başkanları yanımızda yer almadı. Bu bölgede belediye başkanlıklarını aldık, birçoğunu az bir farkla kaybettik. Bağlama’da ise zaten kazandığımız belediye başkanlığını Pazar günü tekrar iade edilmesi için çalışacağız ve belediyemizi geri alacağız. Bundan sonra ise çiftçinin sorunlarını en iyi şekilde çözeceğiz” dedi.


CHP’li Belediyeler Çok Farklı Hizmet Görecek!


Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın konuşmasın ardından Bağlamalılara konuşan, CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “ Sayın Milletvekilimiz dedi ki 2 oyla aldığımız belediye başkanlığını kaybettik. Belki bu bizim buraya gelişimize vesile oldu inşallah bu haksızlığı sizler Pazar günü gidereceksiniz. Bizim dışımızda farklı siyasi partilere oy veren insanlar şunu iyi bilmelidirler. Eğer Muammer Avşar kardeşimiz belediye başkanı olursa İzmir’de Karşıyaka’ya, İstanbul’da Kadıköy’e kardeş belediye olacaksınız. Özelikle önümüzdeki günlerde CHP’li belediyelerde çok farklı hizmetler göreceksiniz. Nasıl ki Eskişehir, Aydın ve İzmir Türkiye’nin en parlak belediyeleri olmuşsalar, bu belediyelerde aynı hizmeti göreceklerdir. Sadece yapılacak bir tek şey var. Pazar günü sandığa giderek başkan adayımızı belediye başkanı seçmek. Başkamızı sizlere sizleri de Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim