Himmetli Köyü Dayanışma ve Kalkınma Derneğinde Himmetlilerle buluşan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Tecrübe ve deneyimimiz var yaptığımız hizmetler ortada. Hizmetin adresi biziz. Lafla peynir gemisi yürümez. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Bizim yaptıklarımız gelecekte yapacaklarımızın teminatıdır." dedi.



Göreve geldiği günden beri her zaman vatandaşın arasında olan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine de devam ediyor. Yoğun bir kalabalık tarafından Himmetli Köyü Derneğinde karşılanan Belediye Başkanı Akdoğan yapılan hizmetleri anlattı, soruları cevapladı.

Bu güne kadar ilimizde Belediye Başkanlığı yapmış herkesten Allah razı olsun

Himmetlilerle bir araya gelen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Yapılacak seçimlerin başta Niğde'mize insanımıza, ülkemize devletimize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu bir yerel seçim sonuç itibari ile. Bu güne kadar ilimizde Belediye Başkanlığı yapmış her kim olursa olsun emek vermiş, hizmet etmiş, taşı taş üstüne koymuş herkesten Allah razı olsun" dedi.

Hiç kimseyi birbirinden ayırt etmeden hizmet ettik

Belediye Başkanı Akdoğan; "5 yıl önce kazanacak kadar oy verdiniz Belediye Başkanı yaptınız. Bir adaya kazanacak kadar oy verilmişse, o şehirde yaşayan herkesin oy verdiğini saymak gerekir. Bizde öyle saydık. Hiç kimseyi birbirinden ayırt etmeden, herkese hizmet etmeye çalıştık. Hizmet etmenin gayreti içerisinde olduk. Muhakkak eksiklerimizde olmuştur. Ama çok güzel gelişmeler ilimizde oldu. Şehrimizin altyapısından üstyapısına kadar birçok alanda hizmet ettik. Zaten yerel yönetim ve siyaset dediğimiz zaman ilk önce aklımıza gelecek olan husus hizmet olmuş olması lazım. Yani siyaseti bir hizmet aracı olarak görmüş olmak gerekir. Bu düşünceyle Belediye Başkan Adayı olduk ve bu düşünceyle sizlere bu güne kadar hizmet etmenin gayreti içerisinde olduk" şeklinde konuştu.

5 yıl boyunca arsa satışı yapmadık

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak hizmet yaparken arsa satışı gerçekleştirmedik. Yani Belediye bu gün şurada böyle bir bağımsız parsel arsa satıyor diye hiç bir gazetede ilana çıkmadık 5 yıl içerisinde. Sadece vatandaşın 2 bin metre bin metre arsası vardır, içinde Belediye hissesi vardır 20-30 metre bunları encümen kararıyla yasal olarak o vatandaşın alma hakkı. Onlar talep ettiği zaman arsasını bütünlemek, ya da arsasına bir bina bir dükkân yapmak için talep ettiği zaman o satışları gerçekleştirdik. Arsa satmadık ama bu arada 4 milyon TL'lik Niğde Belediyesi olarak arsa aldık. Bu arsaları da gelire dönüştürmek için değil, ihtiyaç duyduğumuz yerlerde park yapmak, çocuklarımız için oyun alanı yapmak adına bunların alımını gerçekleştirdik. Örnek verecek olursak demiryolu kavşağının orada Abılay Han Parkının arsasını 500bin TL kamulaştırdık. Esenbey Türbesinin oradaki, Sıralı Camisinin oradaki arsayı kamulaştırdık, ücretsiz otopark ve park haline getirdik. Bunun gibi değişik noktalarda değişik yerlerde arsa alımı gerçekleştirdik" dedi.


120 bin metre içme suyu hattı yenilemesi gerçekleştirdik. 17 milyon TL. altyapıya para harcadık

Asbestli su hatlarını iptal ederek vatandaşın sağlığını koruduklarını ifade eden Başkan Akdoğan; "5 yıl önce baktık ki ilimizde kanalizasyon sorunu var, içme suyu sorunu var. Hemen projelerimizi gerçekleştirdik yola koyulduk. 120 bin metre Niğde'mizde içme suyu hattı yenilemesi gerçekleştirdik. Asbestli içme suyu borularını bir tarafa attık, pik boruları bir kenara attık yeni teknolojinin ürünü olan yeni borularla yer altına girdik. Asbestli borular kanser riski taşıyan ve sağlığımızı ciddi manada tehdit eden bir durumdu. Bir başka taraftan da bu su hatları yüzeye çok yakın yapıldığından, üzerinden akşam saatlerinde ağır tonajlı araçlar geçiyor, sabah kalkıyoruz bakıyoruz 6-7 yerden Belediyenin içme suyu şebekesi patlamış. Süleyman Fethi caddesinde her gün iki, üç yerinde patlak olurdu. Her patlağın bize maliyeti  1200 TL. Günde ortalama 5 patlak oluyordu Niğde'mizde. Ayda 150-200 bin TL para, yılda 2 buçuk milyon TL biz su patlağının tamirine para veriyorduk. Günde 5 tane ortalama su patlağından bir tanenin bile altına düştük. Günde bir tane bile su patlağı olmaz. Belki on günde on beş günde bir tane olur. 17 milyon TL altyapıya para harcadık. Yüzde yüz tamamlamadıksa da yüzde seksen oranında alt yapı sorununu bitirdik Niğde'mizde" şeklinde konuştu.

5 yılda 25 milyonluk asfaltlama işi gerçekleştirdik

Alt yapıyı yaptık üzerini asfaltlamaya geçtik diyen Belediye Başkanı Akdoğan; "Otoyola nasıl asfalt atılıyorsa Niğde'mize de böyle asfalt atımını gerçekleştirdik. Özellikle ana caddelerimize ve 5 yılda 25 milyonluk Niğde'mizde asfaltlama işi gerçekleştirdik. Bunları söyleyip geçmek kolay. Başkan olduğumuzda 5 yılda 20 milyonluk yatırım yapacağımızı öngörmüş bizden önceki Belediye. 4 milyon yatırımı var, ama biz sadece asfalta 25 milyonluk yatırım yaptık. Kaldırımlarımız, bordür taşlarımız, andezit taşlarımız 15 milyon TL. Bor Caddesinde doğru yürüyemezdik. Yürürken yağmur yağarsa üzerimiz çamur olurdu, yağmur yağmazsa ayaklarımız içine girerdi. Biz kaldırımları yaparken altına beton attık, demir koyduk. Üzerine şu anda taksi çıkıyor, beton mikseri çıkıyor bana mısın demiyor. Bu yollar Allah'ın izniyle alttan biri vurmadıktan sonra üstten de biri kepçeyle oynamadıktan sonar 20-30 sene bu yollar bizi götürür. İnsan ömrünün yarısı kadar ömrü var bu yolların. Hepsinin altı temelli yol. Dar sokaklarımız, yollarımız hariç. Geniş yollarımızın hepsi altı temelli yol. Altına mekaniğini serdikten sonra üstüne asfaltını serdik" dedi.

At binenin kılıç kuşananın

Belediye Başkanı Akdoğan; "At binenin kılıç kuşananın. Biz Belediyeyi nasıl bulduk; 'Bir ev düşünün evin ortasında bir halı var, evin hanımefendisi evi her gün süpürüyor, süpürdüğünü de halının altına itekliyor' bir ay sonra halıyı kaldırdığımız zaman ne çıkar altından tüm süprüntü çıkar. Belediye bu şekildeydi. Hiç kimse kusura bakmasın. Başkan olduğumuzda Ankara da ve Kayseri de bir firmaya Belediye iş makinelerimizin 600 bin TL parça ve tamir borcu vardı. Borçları ödedim ben onlara. Artık şehir dışına iş makinası götürmeyiz tamir için. Mümkün olduğu kadar Belediyemizin atölyesinde, eğer yapamıyorsak bizim Niğde sanayi esnafımıza yaptırırız. Bunların hepsi bir görüş meselesi. Bakış meselesi. Dolayısıyla Niğde'nin parasını da Niğde'de bırakıyoruz.

Melek girmezi şehir içerisinden kaldırdık

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "2009 yılında çarşıda gezerken vatandaşlarımız bize diyorlardı ki; 'Senden hiç bir şey istemiyoruz. Sadece şu melek girmezi buradan kaldır başka bir şey istemiyoruz' diyorlardı. Bizde dedik ki tamam biz bu melek girmezi buradan kaldıracağız, melek girer hale getireceğiz dedik. Yaptık mı yaptık. Bunu bizden önce 20 sene konuştular. Yaptılar mı yapmadılar. Lafla peynir gemisi yürümez. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz" şeklinde konuştu.

Bizim yaptıklarımız gelecekte yapacaklarımızın teminatıdır

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bizim yaptıklarımız gelecekte yapacaklarımızın teminatıdır. İtfaiye binası yaptık. Hayvan pazarımız yoktu, bir tane Modern Kapalı Hayvan Pazarı yaptık. Eski Mezbahayı Tarım İl Müdürlüğü dördüncü sınıf statüsüne düştü diye mühürledi. Bir tane Birinci Sınıf Mezbaha yaparak hizmete açtık. Zahireciler bize bir zahire pazarı yap, biz burada salça zamanı duramıyoruz, yapamıyoruz dediler onlara da bir Zahire Pazarı yaptık. 8 milyon bedelle evsel atıklarımızın düzenli depolanması noktasında Katı Atık Düzenli Depolama tesisini kurduk, hizmete aldık. Efendibey mahallesinde ki vahşi depolama denilen çöplük sorununu çözdük. Her alanda çalıştık. Kapalı pazar yerleri yaptık. Ata Sanayinde, Nar Mahallesinde, İlhanlı Mahallesinde, İnönü Mahallesinde Sosyal Tesisler yaptık. Bunların yanı sıra Arsenik Arıtma tesisini de yaptık. İçme suyumuzda arsenik oranı on miligramın üzerine çıktığında otomatik devreye girip suyumuzdaki arseniği arıtan bir sistemi de kurduk. Şehrimizin, insanımızın sağlığı açısından önemli bir projeydi. Vatandaşlarımızın talebi olan yüzme havuzundan, spor tesisine kadar birçok alanda çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Şehrin hakkı olanları yaptık. Olması gerekenleri yaptık" dedi.

Masanın her iki tarafını da biliyoruz. 5 yıldır bir tecrübe edindik, deneyim edindik, bilgi, beceri edindik

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Daha çok yapacağımız işler var. Daha çok yapacağımız projeler var. 5 yıl önce Belediye Başkanı olduğumuzda o gün masanın o tarafını biliyorduk. Bu tarafını bilmiyorduk. Ama şimdi masanın her iki tarafını da biliyoruz. 5 yıldır bir tecrübe edindik, deneyim edindik, bilgi, beceri edindik. Belediyenin gücünü biliyoruz, potansiyelini biliyoruz. Hangi anahtarla Ankara'da hangi kapıyı açabileceğimizi biliyoruz. Hizmet diyorsak, benim iddiam 'Hizmetin adresi biziz'. Hizmete oy vereceksek, hizmetin kazanmasını isteyeceksek adres burası" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Akdoğan'dan NÜMDER'e ziyaret

Niğde Ümit Eğitim ve Kültür Derneğini de (NÜMDER) ziyaret eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yeni dönemde yapacağı yeni projeleri anlattı. Belediye Başkanı Akdoğan, NÜMDER'de düzenlenen programın sonunda  Niğde Ümit Eğitim ve Kültür Derneği üyeleriyle fotoğraf çekildi.


 

 

Editör: TE Bilişim