AK Partili milletvekillerimiz iyi çalışıyor.  Son zamanlarda Niğdemiz bakan ziyaretleri ile renkleniyor. Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’da Niğdemizi onurlandırdı.

Bir gazeteci olarak Bakanımız İsmet Yılmaz’ın gelecek olmasından dolayı belki de en çok ben heyecan doluydum. Çünkü uzun zamandır sık sık gündeme gelen bir konuya yanıt arama günü idi bakanımızın ziyareti… Bir dizi program ardı ardına sıralanmış oradan oraya koşturmaca devam ediyordu. Bazı durumlardan dolayı programa sonradan dâhil olmak zorunda kaldım. Niğde Üniversitesi’ndeki mezuniyet töreninde Bakan Yılmaz, samimi ve sempatik tavırları ile dikkatimi çekmişti. Daha sonra Mehmet Güleç İlköğretim Okulu açılışında hem bizlerin hem de Borlu hemşehrilerimin sempatisini kazandı. Öğrencilerle şakalaştı. Sıra Şehit Albay Nuri Pamir Kışlası’na gelmişti.

Milli Savunma Bakanı’nın Niğde’ye oradan da Bor’a ve de halk arasında bilinen adı ile askeri fabrikayı ziyarete gidiyordu. Hiçbir yetkili, basın gelmesin kapıda kalır demedi. Bizler tahminde bulunmuştuk fakat ihtimal vermiyorduk. Velhasıl biz ve sorularımız dışarıda kalmıştık. Sormamız gereken o can alıcı soruyu elbette ki yerinde sormak işin en can alıcı noktası idi oda olmadı. Bizim sorular kala kaldı ama bu gün Niğde semaları jet uçaklarının sesleri ile ve uçuşları ile şenlendi. İlk kez bu kadar çok uçağın geçişine de Sayın Bakanımız sayesinde tanık olmuş olduk.

Borluların eti tırnağı ile oluşturulan ve yıllar öncesinde büyük emekler verilerek kurulan Askeri fabrikanın durumu ne olacak?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeniden yapılandırılması çerçevesinde birçok askeri birim değerlendirilmeye alınmıştı. Bu değerlendirmeye alınan birimler arasında Şehit Nuri Pamir Kışlası bünyesinde bulunan 7 nci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı’da gündeme gelmişti. 2014 yılında yapılacak değişiklikler ile 7 nci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı’nın 21 nci İkmal Merkezi Komutanlığı bünyesinden alınıp Afyon’da bulunan 8 nci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı’na bağlanması hususu gündeme gelmeye başlamıştı son zamanlarda. Biz basın mensupları Bor İlçemiz için büyük önem taşıyan ve sadece bir dedikodu olarak kalmasını dilediğimiz ve istediğimiz bu konunun muhattabı olan Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’a işte tamda adresinde bu soruyu yöneltmek için heyecanla beklerken Şehit Nuri Pamir Kışlası’na maalesef uzaktan baka kaldık. Elbette askeri bölge idi ziyaret edilen yer ama artık herkese açık olan askeri alanlar neden basıncılara kapanmıştı? Neden kısa süreli haber edinme özgürlüğümüz kısıtlanmıştı? Bu neden li soruları çoğalta biliriz. Fakat asıl mesele Sayın Bakanım ve Sayın vekillerim Borlu hemşehrilerimizin yüreğine su serpecek bir açıklamayı sizlerden bekliyoruz…

7 nci Ana Bakım Merkez Komutanlığı’nın geleceği ne olacak? Bir taşınma veya tasfiye söz konusu ise yerine ne gibi bir düzenleme yapılacak… Merak ile bekliyoruz…

Saygılarımla…

Editör: TE Bilişim