MHP ve CHP ‘den Ak Parti’ye katılım haberimizin ardından, MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör, basını da hedef alan ağır ifadeler içeren bir açıklama yapmıştı. Bu durumu kınamamızın ardından MHP İl Başkanı Ali Güngör  bir açıklamada daha yaparak, asıl eleştiri hedeflerinin  AKP yönetimi olduğunu belirtti.

MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör’ün son açıklaması şöyle;

 

Geçtiğimiz gün medyada çıkan AKP’ye katılım ile ilgili “YALANIN BÖYLESİ” başlıklı haberde tepkimiz, tamamen AKP yönetiminedir.

Haberde geçen “MHP gençlik kollarından istifa eden” şeklindeki yaklaşım gerçekleri yansıtmamış sadece algıya yönelik bir ifade olmuştur. Nitekim açıklamamızda da ifade edildiği gibi Milliyetçi Hareket Partisi’nin  “Gençlik Kolları” diye bir resmi yapılanması yoktur.

Açıklamamızda  AKP’nin yalanını deşifre etmek ve kamuoyunu yanlış bir şekilde yönlendirmeye çalıştığını ortaya koymak amaçlanmıştır.

Biz hem Türkiye genelinde hem de ilimizde basın organlarının hangi zor şartlar altında vazife yaptıklarını biliyoruz. Büyük fedakarlıklarla görevlerini ifa etmeye çalışan basın mensupları en büyük zulmü bu iktidardan görmüş; kimi kapatılmış, kimi cezaevine atılmış, kimi ceza almış kimi de değişik yöntemlerle susturulmaya çalışılmıştır.

İlimizde, kamunun haber alma özgürlüğünü ifa eden yazılı, görsel bütün medya mensuplarının yaşadığı sıkıntılara defalarca şahit olmuş ve bu zulmün durdurulması Milliyetçi Hareket Partisi açısından büyük önem arz ettiği defalarca belirtilmiştir.

Basın mensuplarımız elbette bir partinin aktarımları neticesinde böyle bir haberi kullanmışlardır.

Ancak “YALANIN BÖYLESİ” başlıklı açıklamamızda, Oslo süreci ile başlayıp, İmralı ziyaretlerine, oradan Dolmabahçe görüşmelerine kadar hiç bitip tükenmeyen AKP’nin, Yalan Rüzgarı dizisinin son bölümüne vurgu yapılmıştır.

Üstelik AKP yönetimi bunu ilk defa değil, değişik zamanlarda tekrarlamış yalan beyanlarla halkımızı yönlendirmek istemiştir.

Tarafımızca kurum ve kişinin töhmet altında bırakılmasından ziyade, tam tersine bazı internet sitelerinin de belirtildiği gibi, bir metin bütün basına gönderilmiş ve video, resim, metin desteği ile algı oluşturulmaya çalışılmıştır. İtirazımız bunadır.

Bütün Türkiye’de olduğu gibi yapılan araştırmalar göstermektedir ki; başta ilk defa oy kullanacaklar olmak üzere gençlerin Milliyetçi Hareket Partisi’ni tercih ettikleri pek çok tarafsız araştırmacılarca açıklanmıştır.

Ama artık takke düşmüş, kel görünmüştür.

 AKP yalanlarının sonu gelmiş milletimiz uyanmış ve bütün algı yönetimlerine, bütün baskılara, bütün tehditlere rağmen AKP çöküşü hızlanmıştır.

Başta basın mensuplarımız olmak üzere bütün vatandaşlarımıza saygı ile duyurulur" dedi. 

***
İlgili haberler aşağıdadır.

Editör: TE Bilişim