Hıdırlık Mevkiinde bulunan TOKİ konutlarında düzenlenen mitingde konuşan AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Biz halkın belediyesiyiz, biz milletin belediyesiyiz. Bugüne kadar Niğde Belediyesinde halkımız ne demiş ise o oldu" dedi.




AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "30 Mart seçimlerine az bir süre kaldı. Seçimlerin Niğde'mize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Niğde Belediyesi olarak 5 yılda çok hizmet yaptık. Bu hizmetlerimiz saymakla bitmez. Şu anda Niğde Belediyesinin durumu ne buna bakmak lazım. Bundan 5 yıl önce biz göreve gelene kadar Niğde'mizin esnafı Niğde Belediyesine mal vermiyordu. Bugün geldiğimiz noktada Niğde Belediyesi bir ihale yaptığı zaman Niğde'mizin esnafı belediyeye mal vermek için sıraya giriyor. Yani bizim dönemimizde Niğde Belediyesi halkın gözünde itibar kazandı. Yine bizim dönemimizde Niğde Belediyesi borç yükünü azalttı. 58 trilyon olarak devraldığımız belediye borcunu 40 trilyona düşürdük. 20 milyonluk bütçesini de 65 milyona çıkarttık. Biz bunları yaparken arsa satışı da gerçekleştirmedik" şeklinde konuştu.

Halkımız ne istemişse O oldu

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Türkiye'de 5 yılda içme suyuna hiç zam yapmayan bir belediye yoktur. Biz 5 yıldır içme suyuna hiç zam yapmadığımız gibi, üstüne üstlük fiyatı da yüzde 5 aşağı indirdik. Türkiye'de başka örneği yok. Onun için biz diyoruz ki; 'biz halkın belediyesiyiz, biz milletin belediyesiyiz'. Bugüne kadar Niğde Belediyesinde halkımız ne demiş ise o oldu. Bundan sonrada aynı hizmetler devam edecek" şeklinde konuştu.

Kanser riski taşıyan su borularını iptal ettik

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı Faruk Akdoğan; "Bundan 5 yıl önce asbestli su borularından su içiyorduk. 120 bin metre asbestli su hattı değiştirdik. Kimin için değiştirdik? Sizin için değiştirdik. Sağlığınız için değiştirdik. 60 bin metre kanalizasyon hattı değiştirdik. Lafla hiç bir şey olmaz. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz" dedi.

120 trilyonluk yatırım yaptık

Belediyenin kaynaklarını artırdıklarını ifade eden AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "İcraat yaptık. Proje ürettik. Kaynak yarattık. Ve ürettiğimiz kaynaklarla da halkımıza hizmet ürettik. Sadece alt yapıya 17 trilyon harcadık. Asfaltlama çalışmalarına 25 trilyon harcadık. 5 yıl öncenin Niğde'sinde ya yollarımız kilitli taştı, o taşlarda bozulmuştu. Asfalt zaten yoktu. Şu anda o yolların tamamına bakın. Biz 5 yıl içerisinde o yolların yapımını alt yapısını yaparak düzenli hale getirdik. 5 yılda 250 bin ton asfaltlama işi gerçekleştirdik. Niğde'mizin içini otoyol asfaltı gibi döşedik. Eksikler var mı? Elbette var. Bunları da yeni dönemde tamamlayacağız. Hizmetlerimiz ile insanımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

5 yıl önce kaldırımlarda yürümek için cambaz olmanız gerekirdi

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "5 yıl önce Niğde'mizde kaldırımlarda yürümek için cambaz olmanız gerekirdi. Üzerinizin bastığınız kaldırım taşlarının altından su çıkıp üzerinizin ıslanmaması için. Niğde'mizin yeni çarşı, şadırvan park, bor caddesi, bankalar caddesi başta olmak üzere paşa kapı caddesi, istasyon caddesi gibi bir çok caddemizde andezit taşı döşemesi gerçekleştirirken bir çok mahallemizde de kilitli parke taş uygulaması yaptık. 15 trilyon civarında bir kaynağı kaldırım yaparak mahallelerimize hizmet verdik" dedi.

5 yıl önce kale mahallesi başta olmak üzere bir çok mahallede sular akmazdı

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "5 yıl önce Kale mahallesi, Alaaddin Mahallesi, Sungur Mahallesi gibi bir çok mahallemizde sular akmazdı. Bunu Niğdeli hemşerilerimiz çok iyi bilir. Suyu akmayan, kanalizasyonu olmayan, yolu olmayan, kaldırımı olmayan bir şehirden şehir diye söz edemezsiniz. İşte biz bu hizmetlerin eksikliğinden dolayı alt yapıya önem verdik" şeklinde konuştu.

Niğde'mize çok sayıda hizmet yaptık

Belediye Başkanı Akdoğan; "İtfaiye binamız yoktu biz yaptık. Hıdırlık toplu konutlarının yapımını biz sağladık. Melek girmezi şehir dışına biz taşıdık. Hayvan pazarını biz yaptık. Zahire pazarını, mezbaneyi biz yaptık. Arsenik arıtma tesisini biz yaptık. Katı atık bertaraf tesislerini biz yaptık. Atasanayi sosyal tesisi, Nar sosyal tesisi, İnönü mahallesi sosyal tesisi, ilhanlı sosyal tesisini biz yaptık. Pazar pazarının ve pazartesi pazarının üzerini biz kapattık. Yüzme havuzunu, bayanlar yaşam ve spor merkezini biz yaptık. Hayvan barınağını biz yaptık. Esenbey türbesi ve Kesikbaş türbesinin etrafını biz düzenledik. Abılay han parkını, şadırvan parkını ve bir çok park ve çocuk oyun alanlarını biz yaptık. Araç parkımızı biz yeniledik. Makina parkımızı biz yeniledik. Yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Kent meydanı projesi 3 etap olacak

Otoparklı kent meydanı projesinin birinci etabının inşaatının devam ettiğini belirten AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kent meydanı projesinin şu anda birinci etabı yapılıyor. 2. ve 3. etapları ise önümüzdeki dönemde yapılacak. Birinci etabın maliyeti 8 trilyon. 3 etabın toplam maliyeti ise 30 trilyon olacak. 5 yıl önce Niğde Belediyesi olarak 30 trilyonu insan ağzına almaya korkardı. Bugün ise biz bir proje için 30 trilyondan bahsediyoruz" şeklinde konuştu.

İlhanlı mahallesine 2 adet Gençlik ve Spor Merkezi yapılacak

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Yeni dönem projelerimiz arasında Gençlik ve Spor Merkezleri yapacağız. Bunlardan 2 tanesi İlhanlı Mahallesine yapılacak. Ama şehrimizin geneline toplam 20 adet Gençlik ve Spor Merkezi yapacağız. Diğer yandan Niğde'mize stadyum yaptıracağız. Hizmetin anahtarı bizde. Bu kapıları da bir bir açacağız. Bu hizmetleri de yapacağız. Bizim hedef ve gayemiz, şehrimize kalıcı eserler bırakmak" dedi.

Şehitlerimize Allah Rahmet Diliyorum

Niğde'de yaşanan hain saldırı sonucu şehit olan güvenlik güçlerimize de rahmet dileyen AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Güvenlik güçlerimizin yaptığı yol uygulamasında, hain bir saldırıya maruz kalmışlardır. Bu hain terör saldırısı sonrası bir asker ve bir polisimiz şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, yakınlarına sabır niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.





Editör: TE Bilişim