Sivil Toplum Kuruluşlarına ziyaretlerini sürdüren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Kamu yararına çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarının fikirleri, önerileri bizim için önemlidir” dedi. 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığı ve Türk Ocaklarını ziyaret etti. Akdoğan ziyaretinde, çalışmalar hakkında bilgi verdi, önerileri dinledi. 
Niğde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Adnan Zeren, Belediye Başkanı Akdoğan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek park bahçe düzenlemeleri, alt yapı ve üst yapı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
 Başkan Akdoğan;  “Belediyenin Mali Disiplinini Sağladık”
Belediye hizmetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Akdoğan; “Sivil Toplum Kuruluşlarımızla beraber inanlarımızın Niğde’nin yönetimine katkısını almak noktasında bir düşünce paylaşımı ortaya koyduk.  Uygulamaya koyduğumuz projelerimizden bir tanesi Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi. Bu projede 10 bin yeni konut olacak. Bu proje içerisinde sosyal alanları, yeşil alanları, okulu, camii yapılacak. Bankalar caddesinin devamı olarak yeni Niğde evlerine kadar açılması hepsi bu kentsel dönüşüm projesi içerisinde yer alıyor. kentsel dönüşüm uygulanacak Efendibey Mahallesi cazibe merkezi haline gelecek. Bu projeyi uyguladığımız alanda 30 metrekare arsası olan kişinin de, 130 metrekare arsası olanında, 3 bin metrekare arsası olanında hakkı zayi olmayacak. Herkes hakkını alacak” şeklinde konuştu. 
Niğde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yönetimini ziyaretinin ardından, Türk Ocaklarını ziyaret eden Başkan Akdoğan; “Niğde Belediye Başkanlığı olarak fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Sivil Toplum Kuruluşlarımızı ziyaret ediyoruz. Bunun yanı sıra yapmış olduğumuz hizmetler konusunda da istişarede bulunuyoruz. Dolaysısıyla şehrimizi insanlarımızın katkılarını alarak yönetiyoruz.  19 aylık Belediye Başkanlığımız süresince bir çok projenin hayata geçmesini sağladık. Bunu yaparken göreve geldiğimizde öncelikle belediyenin bir takım kaybolmuş unsurlarını ortaya çıkardık. Yani buranın bir kamu kuruluşu olduğunu ortaya çıkartarak, belediye bütçesinin mali disiplinini sağladık. Örneğin Niğde Belediyesi 2009 yerel seçimlerinden 5-10 gün sonra cenaze arabasına bile haciz gelen bir belediyeydi. Görevi devraldığımız yıl Belediye hesaplarına haftada bir haciz geliyordu. Biz belediyeyi bu durumlardan kurtardık. Mesela 2010 yılında Niğde Belediyesine bir kez dahi haciz gelmedi. Neden? Çünkü mali disiplinini sağladık. Belediyenin mali disiplinini sağlama konusunda başarılı olduk” dedi. 
Ziyaretin ardından Türk Ocakları Niğde Şubesi Başkanı Gazi Karabulut, Başkan Akdoğan’a Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye nasihati olan tabloyu hediye etti. Başkan Akdoğan Türk Ocaklarının önemine değinerek, “Türk milletinin düşüncesinin nesilden nesile aktarılmasıyla ilgili Türk Ocaklarının üzerine önemli bir görev düşüyor. Bu düşünceleri ihmal etmeden nesilden nesile hep beraber aktaracağız” şeklinde konuştu.
 



Editör: TE Bilişim