Engelliler Haftası nedeniyle, Ak Parti il teşkilatı bir dizi etkinlikte bulundu. 10-16 Mayıs tarihleri arasında tüm dünyada kutlanmakta olan Engelliler Haftası nedeniyle, Niğde Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından organize edilen "Engelliler Yürüyor" Etkinliğine katılan, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen ve yönetimi, daha sonra Niğde Sakatlar Derneğindeki engellileri ziyaret ederek, onlarla birlikte vakit geçirdi.


Hafta etkinlikleri kapsamında İl Başkanı Ahmet Özmen, Sosyal İşler Başkanı Saffet Öztürk, Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Songül Çalışkan ve beraberindekiler bir dizi ev ziyareti gerçekleştirdi. Anneler günü ve engelliler haftasının bir arada olması hasebiyle engelli anneleri evlerinde ziyaret eden Özmen ve beraberindekiler, onların hem anneler gününü, hemde engelliler haftasını kutladı. 

  

 

Konu hakkında açıklamalar yapan Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen; ‘’Bildiğiniz üzere bizler her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Engelliler yararına olacak iç hukuk düzenlemelerini iktidarımız öteden beri iyileştirmektedir ancak uygulamada henüz istenilen noktada olduğumuz söylenemez. 2009 da İktidarımız tarafından imzalanarak Türkiye'nin taraf olduğu "Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi" kapsamında edinilen engelli kazanımlarının hayata geçirilmesi için ilimizde her türlü mücadeleyi sürdürmede kararlı olduğumuzun bilinmesini isteriz. Biz parti olarak bunun için yeni bir birim oluşturduk. "Engelli Koordinasyon Merkezi" adıyla oluşturduğumuz bu birimimiz tarafından aylık çalışmalar yapılmakta, engelli sorunlarının çözümüne yönelik gerekli girişimlerde bulunularak, engelli kardeşlerimizin daha nezih ortamlarda özgür ve onurlu bireyler olarak hayatlarının sürdürmeleri yönündeki engellerin kaldırılması için her türlü çaba gösterilmektedir. Genel Merkezimiz tarafından da takip edilen bu çalışmalarımız, engelli sorunlarının çözümü ve onların daha iyi bir hayat sürdürmeleri yönünde önemli katkılar sağlamaktadır. Aylık raporlar halinde genel merkezimiz aracılığıyla kurumlar nezdinde girişimlerde bulunularak, sorunların bir an evvel çözümüne katkı sağlamaya çalışıyoruz’’ diyerek açıklamada bulundu.

 

Editör: TE Bilişim