Ak Parti Niğde İl Danışma Meclisinin Mart ayı toplantısı Parti Binasında yapıldı.  Toplantıya Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın, İl Gençlik Kolları Başkanı H.Emre Kesek, Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, İl Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve il danışma meclisi üyeleri katıldı.

 

Ankara’daki yoğun programları nedeniyle katılamayan Milletvekillerinin bir telgraf gönderdiği İl Danışma Meclisi Başkanlığının Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Emrah Özdemir yaptı.

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşması ve faaliyet raporunu anlatmak üzere İl Başkan Ahmet Özmen kürsüye geldi. Özmen konuşmasında şunlara değindi;

‘’Ülke olarak önemli günlerin arifesindeyiz. Peş peşe yaşanan önemli günler var. Bunlardan birisi terörü bitirme süreci sayın Başbakanımız başta olmak üzere, en alt kademeye kadar tüm teşkilatlarımızın, halkımızın çözüm sürecine katkısı ve sayın Başbakanımızın çözüm sürecini çok iyi yöneterek, ülkemizin önünde bir engel olan terör gibi önemli sorunun bitmesinde büyük aşama kaydetmiştir. Ülkemizde kardeşlik, birlik ve beraberlik daha sıkı şekillenerek huzur ortamı ve ekonomik kalkınma daha hızlı olacağı her kes tarafından kabul edilmektedir. Allah ülkemiz üzerine art niyetli olanın hesaplarını bozdursun, onlara fırsat vermesin. Bu şanlı tarihimizde ülkemiz üzerine hesap yapanların hesabı hep bozuldu. Tek devlet , tek vatan tek millet olarak ilelebet yaşayacağız inşallah .

 

Özmen konuşmasının devamında  ; Yine tarihi bir günü geride bırakıyoruz. İsrail ilk defa bir ülkeden, yaptıklarından dolayı özür dileyebiliyor.. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi 'Diklenmek yerine dik durmak, konuşmak yerine gereğini yapmak' önemli.'' Bu işler kendiliğinden olmuyor. Dünyada ve bölgede çok önemli kırılmalar, ekonomik krizler, sosyal buhranlar, siyasi çekişmeler yer  savaşlar yaşanırken, Türkiye'nin bütün bu çalkantıların içerisinde önemli bir barış, huzur, istikrar ve gelişme trendini devam ettiriyor.



 Türkiye, 10 yıl öncesinde hem siyaseten huzursuz, hem istikrarsızlık içerisinde hem de ekonomik olarak periyodik dönemlerde sıkıntılar yaşayan bir ülkeydi. Zaman zaman döviz kurlarında, borsada çok derin hareketler, düşüşler, çıkışlar  müteşebbisleri çoğunlukla sıkıntıya düşüren, bir gecede borçlarınızı ikiye, üçe katlayıp, ekonomik olarak çok büyük bedeller ödemenize, ülkemizin de çok büyük zararlar görmesine neden olan istikrarsızlıklar yaşanırdı.  Bu dalgalanmalardan süzülerek, bugünlere geldik. Bunları hatırlamakta ve hatırlatmakta fayda var. Bunları unutmamak, unutturmamak çok önemli" diye konuştu.



"MİLLİ GELİR 3 KATTAN FAZLA ARTTI"

Özmen ;  2002'de Türkiye'nin milli gelirinin 230 milyar dolar iken bugün 3 kattan biraz daha fazla artışla, 742 milyar dolara yükseldi. 2023 de 2 trilyon dolara ulaşacak 10 yıl içinde, siyasi istikrar temin edilmiş, buna bağlı olarak ekonomik istikrar sağlanmış, üretim, yatırım kolaylaşmış ve Türkiye'nin rekabet gücü, geçmişe oranla daha önemli bir yere gelmiş.  İktidarımız 2023 hedeflerimize yaklaşmaktayız ve hedefe kilitlenmiş vaziyetteyiz.” dedi.

 

ÖZEL DE DE HÜKÜMET ÇALIŞMALARIMIZ

İl Danışma Meclisindeki konuşmasında İl Başkanı Ahmet Özmen ülke gündemini değerlendirdikten sonra, partilerinin Niğde ile ilgili faaliyetlerini de maddeler halinde sıraladı.

Özmen ;

1-SODES Kalkınma Bakanlığımızın sosyal destek programına NİĞDE  Dahil edildi.ve Niğde Valiliğinde SODES Bürosu kuruldu.

2-ADLİYE SARIYI Eski köy garajına 10,000 m2 lik arsaya  yapılacak olup, Hazineden Adalet Bakanlığına yer tahsisi yapılmış olup, Zemin etüdü, proje ve ihale aşamalarından sonra her alanda olduğu gibi  hızlı bir şekilde inşaata başlayıp, ilimize yakışır bir şekilde modern bir hizmet binası yapılacaktır.

3-İlimize 3 adet sağlık ocağı yapılacak olup, tüm çalışmalar devam etmektedir.

4-Ulukışla ilçemize sentetik çim saya yapılacak olup,400 bin tl ödenek gönderilmiştir.

5-Çamardı ve Altunhisar ilçelerimize toki konutları yapımı ihale aşamasında olup,kısa sürede netice verecektir.

6-KOSKEP VE GÜMRÜK İl Müdürlüklerine Niğde OSB de bina yerleri tahsis işlemleri bitmiş olup, şu an itibariyle tadilatlar sürmekte olup, 1 ay içerisinde faaliyete geçecek.Başta Millet vekillerimiz olmak üzere Emeği geçen her kese teşekkürlerimi bildiriyorum.

7- Sayın Başbakanımızın başkanlığında  21 şubatta yapmış olduğumuz iç Anadolu bölge toplantısındaki talimat gereği 1 mart 2013 tarihinde konyada MEDAŞ la ilgili Enerji bakanımız ve bürokratlarla birlikte  6 il İl başkanları ,il valileri, ve milletvekilleri ile birlikte bölge toplantısına katıldık ve ilimizin sorunlarını dile getirdik.ve akabinde Medaş Genel müdürü partimizi ziyaret ederek iyileştirmelerle ilgili bilgiler verdik.Bun böyle medaş uygulamalarının daha iyi olacağı düşüncesindeyiz.

8- Çiftçilerimizin sorunlarının milletvekillerimizle birlikte sıkı bir şekilde yakinen takip etmekteyiz.ve En son grup toplantısında çiftçilerimizin Sayın Başbakanımıza bire bir sorunlarını anlatmaları imkanını sağlayan Sayın Milletvekilimiz Alpaslan KAVAKLIOĞLUNU’na buradan teşekkürlerimi bildiriyorum.

9- Aylık yapılan Belediye ve il Genel Meclisi grup toplantılarına katıldık.

10- İl Belediyemizin baharla birlikte çalışmaları hızlı bir şekilde artmakta olup, yapılan hizmetler vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanma ve daha iyisini yapmak için teşkilatlarımızla Başkanımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.Rabbim gayretlerini artırsın.

11-İl Genel meclis Başkanlığımızın çalışmalarını’da yakinen takip etmekte olup,baharla birlikte faaliyetlerin arttığını gözlemekteyiz.Gayretlerinin devamını dileriz.

12- martta  Genel merkez genişletilmiş il başkanları toplantısına

SKM (seçim koordinasyon merkezi)

         Genel merkez tarafından eğitimini almışlar olup,ilçelerimizdede skm oluşturulmuştur.

Ekenomi işler başkanlığımız:

         Yaklaşık bir ay önce Genel Merkezde eğitimini tamamlamış olup, Genel merkezin başlatmış olduğu  Türkiye genelindeki  Ekenomi kent konseyi çalışmlarına başlamış olup, il ekenomi kent konseyi Danışma grubunu oluşturmuştur. Bu konseyin üyeleri;

1-İL Başkanı                             Ahmet ÖZMEN

2-İl ekenomi işleri bşk.    Fatih KARAHAN

3-Emrah ÖZDEMİR           işadamı –ticaret odası genç girişimciler icra komitesi

4-Mustafa ŞAN                işadamı GESİAD Bşk.

5- Veli  KENER .              ziraat odası bşk.

6- İbrahim YALÇIN          Öğt.üyesi

7-Vahit ATLI                   osb.işadamı

tüm katılımcılara teşekkür ederken sizleri Allah’a emanat ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun’’ dedi.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, belediye çalışmaları hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Faruk Akdoğan Belediye faaliyetlerini anlattığı konuşmasında ; ‘’Yeni asfalt sezonunun 1 Nisan’da açılacağını, yeni terminalden başlanacak.  3 milyonluk yeni projelendirilmiş 1.sınıf bir Mezbaha yapıyoruz. İnönü Mahallesindeki Sosyal Tesis yaz sezonuna yetiştirilmiş olacak. Park çalışmalarımız devam ediyor.’’ Yaptığımız hizmetleri anlatmakla bitiremeyiz diyerek sözlerimi bitirdi.

 

Niğde İl Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit’te ; KOP Kapsamında proje çalışamalrında birinciyiz diyerek şunları dile getirdi.

‘’Gelen 8 milyonluk parayı 33 projede değerlendirdik. Çamardı’da 95 dönümlük araziyi dağ ve yayla turizmi anlamında nasıl değerlendirebiliriz üzerinde çalışmalarımız devam ediyor’’ dedi.

Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı ise ilçede yapılan hizmetler ve ihtiyaçları hakkında konuşma yaptı.

Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Başkanları  1 aylık teşkilat faaliyetleri hakkında birer sunum yaptılar.

Dilek ve temenniler bölümüne geçilerek toplantı basına kapalı devam etti.

 

 






 

Editör: TE Bilişim