Ak Parti İlçe Danışma Meclisi toplantısı parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıda son günlerde yaşanan olaylar kınandı ve birlik beraberlik mesajları verildi. 


Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, kadın kolları, gençlik kolları ve vatandaşlar katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç: “geçtiğimiz bir yılda zor bir süreç yaşadık. 7 Haziranda bir seçim yapıldı. O gece ağlayarak teşkilatlarımızın önüne gelerek lütfen koalisyon olmasın, seçim olsun diyen kardeşlerimin duasıyla ve milletimizin feraseti birleşince biz 1 Kasım’da büyük bir zafere imza attık. Bu zaferin gururu burada bulunan ve bulunmayan mahalle temsilcisinden il yönetiminden milletvekillerimize kadar bütün teşkilat mensuplarına aittir. Bu gün burada bu zaferin mimarlarıyla birlikteyiz. Geçen yılda dört büyük seçim ve bir çok faaliyetlere imza attık. Belki işimizi ihmal ettik belki de eşimizi ihmal ettik ama Allaha hamdolsun ki rabbim bizlere çalışmamızın karşılığını fazlasıyla verdi” dedi.


İl Genel Meclisi Mahmut Peşin Niğde’ye yapılan yatırımları anlattı. Peşin: “ ‘‘ Özellikle KOP kapsamında 23 milyon 500 bin gibi bir hibe ile başlattığımız ve devam eden küçük ölçekli sulama tesisleri için 2016 yılı içinde projelerimizi tamamladık. Yaklaşık 130 milyon liralık sulama tesisi projelerimizde hazır. KOP Başkanlığı 2016 yılı çalışma esasları olsun bizden teklifler istedi. Bu teklifin çalışması hususların Kalkınma Bakanlığının onayından sonra çağrı teklifine çıkacak. Bizde yaklaşık bu yıl 95 milyonluk gölet ve sulama tesisleri projemizi KOP kapsamında Konya KOP başkanlığına sunmuş olacağız. Özellikle vekillerimizin geçen yıl sağladığı ilave kaynaklarla birlikte bu yılda yine verecek desteklerle birlikte bizlere büyük sulama tesisleri kazandıracakları için şimdiden çok teşekkür ediyorum. 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da yol,kanalizasyon,içme suyu gibi köylerimizin alt yapı ihtiyaçlarının devamını faaliyetlere devam ediyoruz. Köy yollarını bu yıl vekillerimizin vereceği katkılarla sıcak asfalt yapabilir miyiz diye çalışıyoruz” diye konuştu.

Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir ise: “ bu danışma meclisi toplantımızı uzun bir aradan sonra tekrar ilçe başkanlığımızla yapıyoruz. Bu konuda genel merkezimizin genel bir çalışması var. İnşallah bu çalışma nihayi bir sonuca erdiği zaman bunu sizlerle paylaşacağız ama şuan ki duruma göre daraltılmış ve genişletilmiş danışma meclisleri olarak bu toplantıları gerçekleştireceğiz. Bugün yaptığımız toplantı ilçe genişletilmiş toplantısı oluyor. Normalde katılımcı sayıları biraz daha azalacak. Yaklaşık iki ayda bir daha dar kapsamda ilçe danışma meclisi ve il danışma meclisi toplantıları gerçekleştireceğiz. Altı ayda bir de genişletilmiş çalışmalar gerçekleştireceğiz.

Malum çok yoğun bir süreçten geçtik. Seçimden sonra çok geniş çaplı bir ilk toplantımız. Son 24 ayda çok büyük seçimler atlattık Türkiye olarak. Allah'a şükürler olsun ki hepsinden alnımızın akıyla çıktık. Burada da en büyük emekler sizlerin idi. Bu büyük emeğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

KONUTLAR MARTTA TESLİM EDİLECEK

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da toplantıda yaptığı konuşmasında Niğde Belediyesinin çalışmalarından bahsetti.  

Başkan Akdoğan: “İnsanımızın kafasını meşgul eden konulardan bir tanesi Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesiyle ilgili. Burada 702 konutu bitirdik. Müteahhit firma Mart’ın 15’inde bu konutları hak sahiplerine teslim edecek” dedi.

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “

“Genel merkezimiz toplantılarda biraz değişiklik yaptı. Bazı toplantılar gittikçe heyecanını kaybediyordu. Ama bu değişikliklerle daha heyecanlı daha dinamik toplantılar yapacağız. Bu toplantımız ilki oluyor. Dört seçim yaptık dedik. Gerçekten Türkiye'nin demokrasisi tüm dünyaya örnek bir demokrasi. Seçimi rahatlıkla, kolaylıkla ve sağlıklı bir biçimde yapabiliyoruz. 7 haziran seçimleri yaşadık. 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan tabloyu hepimiz biliyoruz. 1 kasım seçimleri milletimiz Türkiye'nin şartlarını değerlendirerek yeni bir karar verdi ve geleceğe pozisyon aldı. Şimdi daha farklı bir konumdayız. Tabi bu seçimlerde en başta teşkilatlarımız çok çalıştılar çok gayret ettiler. Buradan tüm teşkilatlarımıza tek tek teşekkür ediyorum”

Niğde Ak Parti Milletvekili Erdoğan Özegen, ‘‘ Bugün il danışma meclisimizde bir araya geldik. Konuştuklarımızın konuşacaklarımızın aslında tamamının bir özeti vardır. Vatanımızın dirliği, birliği, bütünlüğü ve gelecek yüz yıllara emin adımlarla kararlı bir şekilde yürümesinin önemidir. Allaha hamdolsun görüyoruz ki azizi Türk milleti , Ak Parti teşkilatlarımızın her ferdi bu vatana kanlarıyla, canlarıyla her şeyleriyle sahip olduklarını Türk milleti dirliği ile birliği ile ortaya koyuyor. Aziz milletimizin kutsal değerlerimizin bölünmez bütünlüğü üzerinde hesap yapanların bilmesi gereken şey aziz Türk milletinin bu birlikteliğe sahip olduğu güç bir inanç ve imandır. Bu olduğu sürece asla hedef ve emellerine ulaşamayacaklardır. Yapılacak ekonomik katma değerler bunların hepsi vatanın bütünlüğü varsa bir anlam ifade eder” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ardından toplantı sona erdi.


Editör: TE Bilişim