Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergün tarafından organize edilen kahvaltılı basın toplantısına Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna’da katıldı. Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergün toplantıda yaptığı konuşmasında; Niğde’de bazı kişi yâda kişilerin somut bir şeyleri ortaya koymak yerine sürekli dedikodu ürettiğini ve bu davranışların İl’in genel durumuna zarar verdiğini dile getirdi. Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergün yoğun bir seçim maratonu geçirdiklerini belirterek bu nedenle gazetecilerle istişare konusunda zaman aralığının biraz uzadığını bundan sonra belirli dönemlerde gazetecilerle daha sık bir araya geleceklerini söyledi. 
 
HEMŞERİLERİMİZ OYLARINI KULLANMAK İÇİN İSTANBUL’A DÖNSÜNLER

Yavuz Ergun yaptığı konuşmada İstanbul seçimlerini kazanacaklarını belirtikten sonra; İstanbul’dan bayram nedeni ile Niğde’ye gelen hemşerilerimizin hepsinin yeniden İstanbul’a gidip oylarını kullanmalarını rica ediyorum” dedi.
 
Basın toplantısına davet edilen Ulusal Ajans, televizyon ve mahalli gazetelerin temsilcileri genel bir görüş alışverişinin gerçekleştiği kahvaltılı basın toplantısında açıklama yapan Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergün özellikle gazetecilerin içerisinde kendisini gazeteci gibi gösterip sadece şantaj ve olumsuz haber yapmaya odaklamış, sosyal medya hesapları üzerinden gazetecilik yapmaya çalışan  kişilerin basın camiasından temizlenmesi gerektiğini dile getirdi. Bu şehrin hepimizin olduğuna dikkat çeken Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergün, sorunları çözmek ve her konuda istişarelerde bulunmak için, bu tür toplantıların daha sık bir şekilde gerçekleştirerek şehri en iyi şekilde gözlemleyen gazetecilerle özellikle kent konseyi ve lobiler konusunda bilgi alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

KENT LOBİSİ KONUSUNDA OLUMSUZ DEĞİL YAPICI OLMALIYIZ
 
Yavuz Ergun Kent Lobisi konusunda sitemiz yöneticisi Şerafettin  Çopur’un sorusu üzerine yaptığı açıklamada; İlk göreve geldiğimiz günden beri söylediğim bir şey var. Bu Kent Lobisi oluşturulması. Ama kent lobisi oluşturmak derken, birileri yanlış anlamış. Bizim burada yaşayan, ilimizde yaşayan toplumun her kesimi ile gerçekleştireceğiz. Tabi ki dışarıdaki hemşerilerimizin de fikrini alacağız. Ama buranın bir tabiri var. “Uzaktan maval okumakla olmuyor” Burada eleştirerek kent lobisi oluşturmak isteyenler var. Ne yazık ki onlar bize faydadan çok zarar verir. Biz burada birlikte lobiyi oluşturacağız ama Niğde Belediye Başkan adayımız Emrah Başkanımın açıklaması 24 Kasım, Kasım ayının başından bu yana yoğun bir seçim çalışmasına girdik. Aday belirleme süreci, seçim çalışmaları, ramazan ve önümüzde de İstanbul seçimleri var. Ondan sonra biz artık oturup hep birlikte, Niğdemizin ileri gelenleri, sizlerle, basın mensuplarımızın ciddi katkısı olacak. Bu sadece siyasilerle olacak iş değil, bürokrasiden tutun bütün birlikler ve toplumun her kesimi ile birlikte olacak. Ama birilerinin dediği gibi, işte biz şu dönemde şunu şunu yapmıştık. Bu dönemde bunlar olmadı, şunlar olmadı gibi Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Bazı dönemlerde insanlar belli görevlerdeyken, yapma yetkileri varken, belli bakanlık makamındayken, yapmadıkları bazı şeyleri “Şu anda bunlar neden olmadı, olmuyor” şeklinde şeyler yansımaya başladı. Bunlar zarar verir. İnsanları kutuplaştırır. Eğer bizim amacımız memleketimizi ileri götürmek ise, ilimiz bizden daha iyi hizmet alan iller seviyesine ulaştırmaksa herkesin bu işe girmesi lazım, ama yapıcı olarak girmesi lazım. İnşallah bu konuda girişimleri hep birlikte yapacağız” dedi.

BİRKO KURTARILAMAZ MI?
Yine Şerafettin Çopur’un “Birko kurtarılamaz mı? Ne durumda, İşler hale getirilemez mi? şeklindeki soruya. Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun; Birko daha önceki dönemlerde Organize Sanayi Bölgesinden çıkartıldı. Nedeni ise, biz kredi kullanamıyoruz, burayı biz göstereceğiz ve fabrikayı çalıştırmaya devam edeceğiz. O zaman ki Milletvekilleri, burası Niğdemizin değeri, burası batmasın, Organize Sanayi ile konuşuldu, Sanayi Bakanlığı ile konuşuldu organize sanayi bölgesinden çıkartıldı. amaç neydi burası organize sanayi bölgesinden çıkartılıp burası  üzerinden kredi kullanıp 1.023 kişi çalıştırılıp faaliyetine devam etmesi. Aradan zaman geçti, fabrika kapandı, tüm makinalara satıldı. Şuan da 453 bin metre kare Birko’nun arsası var. Birko İplik Fabrikası şuan kapalı, bu 453 bin metre kare haricinde Halı fabrikası atıl vaziyette durumda. Burası binlerce hemşerimize iş imkanı veren, emekli eden gözbebeğimizdi. İlk tektsil fabrikalarından birisidir. Şimdi yerine fabrika açılır mı? Açılmaz, şuanda o fabrikanın bütün makinaları satıldı. Burası ile ilgili yeni bir proje yapılıyor. Bunun da kamuoyu tarafından tartışılması lazım. Tartışılacaktır” dedi.

DOKTOR EKSİKLİĞİ SORUNU ÜLKE GENELİNİN BİR SORUNU
Sağlık konularında ki sorunlara da değinen Milletvekili Yavuz Ergun, doktor eksikliğinin bütün ülkenin sorunu olduğunu, çevre illerde de bu sorunun yaşandığını,  kurumlar arasında ülke genelinde memnuyetsizliğin en fazla olduğu kurumlardan olduğunu ama hükümetin gerekli önlemleri çözümler üzerine çalıştığını da belirtti.  
 
 
 
GERİ GÖNDERME MERKEZİNİN NİĞDE’YE ZARARI OLMAYACAK

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Ergün, AB projesi ile Niğde’ye yapılacak olan Geri Gönderme Merkezinin de kamuoyuna yapılan yanlış anlatmalarla farklı algılanmaya sebep olduğu, yapılacak olan bu oluşumun Niğde’ye ve Niğdelilere hiçbir zararı olmayacağını tam tersi istihdama katkı sağlayacağını söyledi. Niğde Barosunun bu konudaki çıkışını da eleştiren Yavuz Ergün bu konuda yaptı açıklamasında, “İhalesi yapılan ve yapımı kesinleşen geri gönderme merkezi bir açık cezaevi şeklinde olacak. Buraya ilimizin geçiş güzergahın da olmasından dolayı yakalanan kaçak göçmenler, bu Suriyeli olabilir, Alman olabilir fark etmez sınır dışı edilinceye kadar geçici olarak burada kalacaklar, bunun ilimize hiçbir zararı yok. Bu konuda olumsuz açıklama yapanlar keşke konuyu bir inceleyip açıklama yapsalardı. Burada istihdam da söz konusu olacak ve burada Niğdeli insanlar çalışacak. Bu dedikoduları ve konuyu araştırmadan açıklama duyumlarla dedikodularla hiç bir yere varılmayacağını bilmeleri gerekirdi. “ dedi.

Gazetecilerin kendisine yönettiği sorulara açıklıkla cevap veren Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergün, “ Bu İl hepimizin, bu İli birik te nasıl en iyi yere getiririz bunu konuşmamız lazım. Bu konuda gazeteci arkadaşlarımızla sürekli istişare halinde olmak için bu tür toplantıları daha sık yapmayı hedefliyoruz. “.
Niğde’ye askeri acemi birliği konusunda yöneltilen bir soruya da, Türkiye’de askerlik sisteminin tamamen değişeceğini artık profesyonel bir yapıya dönüştürüleceğini bu nedenle artık acemi birliği gibi bir kavramın da ortadan kalkacağını belirten Ergün; “ Artık acemi birliği kavramı ortadan kalkıyor bu nedenle Niğde’ye bir acemi birliği söz şu an için söz konusu değil. “ dedi.

ASKERİ FABRİKA DAHA İYİ HALE GETİRİLİYOR.
Niğde’nin Bor İlçesinde bulunan ve Türkiye’de ordunun kullandığı birçok malzemeyi üreten, köklü bir kurum olan halka arasında da askeri fabrika olarak bilinen kurum ile ilgili olarak da gelişmeleri anlatan Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergün,  “ Bu kurumumuzda son dönemde üretilen ürünlerin yelpazesinin genişletilmesini amaçlıyoruz. Burada ordumuzun ihtiyacı olan yeni ürünlerin üretilmesi için ilk üretimleri gerçekleştirilen birçok ürünün prototiplerini ilgili kurumlara gönderdik. Oralardan geri dönüşler bekliyoruz. Bu kurumumuza yeni alınan teknik donanımlarla burada yeni ürünlerin üretilmesi için bir çalışmamız var. 13 milyon liralık Bu çalışmalar için kuruma CNC tezgâhları ve teknik malzeme desteği salandı. Bundan sonra bu kurumumuz birçok yeniliğe imza atacak. “ şeklinde konuştu. 

ACEMİ BİRLİĞİ KONUSU
İçişleri Bakanımız ile konuştuk, Özel Hareket Polislerimizin kullandığı malzemelerin bir kısmının burada üretilmesi konusunda girişimleri olduğunu ve cevap beklediklerini belirten Milletvekili Yavuz Ergun, Acemi Birliğinin Niğde’ye getirilmesi konusunda da sorulara cevap verdi.  Acemi Birliği konusunda ise zaten kalkıyor, yeni askerlik tasarı ile mesleği asker olan uzman askerlik ve bedelli askerlik devamlı  hale getirileceğini,  bu konuda yeni tasarının meclise geleceğini yeni düzenleme yapılacağını belirtti.
 
ÖZDEMİR, ŞEFFAF BELEDİYECİLİK DEVAM EDECEK

Gazeteciler Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e de Belediye ile ilgili olarak bazı konularda sorular yönelttiler.  Özdemir seçim atmosferinden sonra bir yoğunluk yaşandığını, şeffaf belediyecilik adına en kısa sürede belediyenin genel durumu hakkında bir rapor hazırlanarak bunun kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.  

Başkan Özdemir; “gazeteciler habercilik anlamında yönetim ve halkımız arasında bir köprü. Bağımsız olarak, tarafsız olarak en tarafsız gözler gazetecilerdir. Biz teşkilatımızla milletvekillerimizle birlikte çalışmalarımıza 31 Mart tarihinden sonra hızlı bir şekilde başladık. Ramazan ayı ilimizde çok iyi geçti. Bu ramazan ayında ilimize farklı  bir Ramazan yaşattık. Akşamları caddenin trafiğe kapalı olması Ramazan Sokağı ve ramazan Çadırı etkinlikleri düzenledik. Vatandaşlarımızda bunlardan çok memnun oldular. Yolda caddelerde dolaşırken vatandaşlarımızdan yaptığımız cadde ve ramazan sokağı ramazan çadırı kapsamında teşekkürler aldık.  Aslında yaptığımız bir şey değil ama ufak bir dokunuştu. İnşallah bu tür ufak dokunuşlarımız devam edecek.

Ramazan ayı içerisinde birçok bakanlıklarda görüşmelerimiz oldu. Bunlardan bazıları Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüştük ve çok güzel gelişmeler yaşandı. İlimizin Kale ve çevresiyle alakalı Şehir merkezine yapacağımız Millet Bahçesiyle alakalı, arıtma tesisimizle ilgili görüşmelerimizi gerçekleştirdik bakanımızla. Milletvekillerimizle ve Teşkilatımızla birlikte el ele verip şehrimiz için çalışmalarımıza başladık. Bundan sonrada çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim