Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Niğde ziyareti sonrası grup toplantısında “eski sanayi sitesinin, dağın başına taşınacağını ve,taşınacak dükkân sahiplerinden,100 bin TL para istenildiğini ve mevcut yerin kupon arazi olduğunu ,rant için kullanılacağı” sözleriyle ile ilgili  açıklamada bulundu.

"Her ziyaret ettiği şehirde, bir tiyatro oynanan Sayın Meral Akşener’in, Niğde ziyaretinde de senaryolar yazılmış ve oynanmıştır" diyen Milletvekili Gültekin: “İyi Parti Genel Başkanı, Pazartesi günü bir takım ziyaretler için, medeniyetlerin yaşatıldığı, Anadolu’nun parlayan yıldızı, 15 Temmuz destanının kahramanı Ömer Halisdemir gibi yiğitleri yetiştiren Niğde’mize gelmiş, kendince de bazı açıklamalar da bulunmuş. Ne yazık ki; Niğde hakkında bilgisi olmadan fikir sahibi olan Sayın Akşener, Çarşamba günü yaptığı grup toplantısında da, eski sanayi sitesinin, dağın başına taşınacağını ve,taşınacak dükkân sahiplerinden,100 bin TL para istenildiğini vemevcut yerin kupon arazi olduğunu belirterek,rant için kullanılacağını ima etmiştir. Her ziyaret ettiği şehirde, bir tiyatro oynanan Sayın Meral Akşener’in, Niğde ziyaretinde de senaryolar yazılmış ve oynanmıştır. Bu söylemleri gerçeklerden uzak, tamamen algıya yönelik bir kurmacanın eseridir. Maalesef Sayın Akşener yine yanlış dala konmuş, ekibi tarafından da yanlış yönlendirilmiştir.

Sizlerin aracılığı ile bizde buradan hemşerilerimize doğrusunu açıklayalım.

Öncelikle, eski sanayi sitesinin yerinin şehrin içindekaldığını,eski bir yapılanmaya sahip olduğunu, şehir estetiğini bozduğunu, yine bu alanda bulunan mermer dükkânlarının yaydığı mermer tozunun, yakındaki konutlarda yaşayan insanlarımızın sağlığını etkilediğini, bir nebzede olsa şehir trafiğini aksattığını, en önemlisi de sanayi esnafımız için sağlıklı bir çalışma ortamı olmadığını belirtmek istiyorum.

Niğde Belediye Başkanımız Emrah Özdemir; tespit edilen bu sorunlar nedeniyle, şehir düzenini sağlamak için,asli görevleri doğrultusunda,Hıdırlık mevkiinde, oto galericiler sitemizin hemen yanına, şehre ulaşım mesafesi kolay olan,ata sanayinin üst noktasına;yeni sanayi sitesini kurmuş ve hazır hale getirmiştir. Böylece diğer sanayi siteleri ile iç içe ve bağlantılı bir sanayi bölgesi oluşturulmuştur.

Ayrıca; eski sanayi sitesindeki alanların fiyatları, Niğde belediyemizce değil, bağımsız değerleme kuruluşu tarafından, her parsel için, ayrı olarak belirlenmiştir. Tekrar ediyorum, fiyatlama Niğde belediyemizce değil, bağımsız değerleme kuruluşu tarafından, her parsel için, ayrı olarak belirlenmiştir.Buna karşılık Niğde belediyemizce, 347 parseldeki 554 hak sahibine de 6 ayrı seçenek sunulmuştur.

Bu sunulan seçeneklerimizi sizler aracılığıyla bir kez daha açıklamak istiyorum.

Hıdırlık mevkiinde; 200 adet 120 metrekare ve 168 adet 60 metrekare’lik yeni sanayi sitemizde kidükkânları tercih edebilirler, Mevcut ata sanayi alanında ki 14 adet 260 metrekare dükkanları yine tercih edebilirler,

Hıdırlık mevkiinde hayvan pazarının yanında, 128 adet 500-550 metrekare ve 59 tane 1.000 metrekarelik rezerv arsalar tercihe sunulmuştur, Efendibey kentsel dönüşüm alanında, 1+1,2+1 ve 3+1 belediyemize ait stok konutları tercih edip konut sahibi olabilirler,Haksahimiz isterse değerleme bedelini nakit olarak alabilir,

Eski sanayi sitesinin yerinde yapılması planlanan projedeki düşük yoğunluklu yerlerden hak sahibi olması seçenekleri sunulmuş ve hangisini isterlerse seçme kararı tamamen hak sahiplerine bırakılmıştır.

Yine; dükkan isteyen hak sahiplerimize, her 1 metrekareye, 1.7 metrekare karşılıkla bu teklifler sunulmuştur.

Yeni dükkânlar için 100 Bin TL  talep edilmesi başlı başına bir yalandır.

Niğde belediyemiz, mevcut büyüklükten daha büyük dükkânı hiçbir ücret istemedenvermeyi teklif olarak sunmuştur.

Öyle ki, buradaki hak sahiplerimizin büyük çoğunluğuda memnuniyetlerini belirtmişler ve olumlu yaklaşım göstermişlerdir.

                Vicdan sahibi her insanın, bu kadar alternatifli bir teklife, iftira atmak, karalamak yerine destekleyeceğini düşüyorum.

Sayın Akşener, kirli ittifakınızın, dünyanın en iyi işini yapsak da bizi alkışlamayacağını zaten biliyoruz.

Ak parti siyaseti, her zaman milletimiz adına doğru işlere imza atmıştır, atmaya da devam edecektir. Takdir her daim aziz milletimizindir.

Yine, bu ziyaretlerinde milletvekili olarak bizlerin, 31 Marttan sonra şehrimize, esnaflarımıza uğramadığımızı söyleyip, şehrimizle ilgilenmediğimizi ima etmiştir. Eğer 2000 yılından önce milletvekili olsa idim, Ankara Niğde arası 5,5 saat idi, gidip gelmek zor olur, belki ayda bir kere gider gelirdik.Ama ak partimiz iktidara geldikten sonra yapılan duble yol ile bu süre 3,5 saate, 2020 yılında 11 milyar tl maliyetle yapılarak hizmete açılan Niğde-Ankara otoyolu ile de bu mesafe 2 saate inmiştir.

Net olarak ifade etmek isterim;Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu açık olduğunda çalışmalara katılıyorum, kapalı olduğu günlerde ise Niğde’mizde, hemşerilerimizle, esnaflarımızla sürekli olarak bir aradayım. Sıkıntıları, dertleri ne ise de takipçisiyim.Sayın Akşener, sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip ederek bilgi sahibi olursa, yine yalan yanlış konuştuğunu kendisi de anlayacaktır.

Son olarak Niğdeliler, her zaman milli bir duruş sergiler ve tercihini hizmet siyasetçisinden yana kullanır diyor ve Sayın Akşener’i bizim meşhur atasözümüz ile şehrimizden uğurluyorum; geçti Bor’un pazarı, geçti Niğde’nin pazarı, sür eşeğini terörist Selahattin Demirtaş ile kahvaltı yapmaya…

Dünya ekonomisi pandemiyle sarsılırken, küçülme yaşarken, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeülkemizin genelinde olduğu gibi Niğde’mizde de yatırımlarımız hızla devam ediyor.

400 yataklı ek yeni hastanemiz,

Ağız ve diş sağlığı hastanemiz

Aile sağlığı merkezlerimiz,

İleri biyolojik arıtma tesisimiz,

Niğde’mizin hayal projesi olan kale ve çevresinin yenilenmesi

Hükümet konağı ve konferans merkezi

Demiryolu üstgeçitleri

Yeni organize sanayi bölgesi

Bor fizik tedavi hastanesi

Kayaardı millet bahçesi

Yeni stadyum ve kapalı spor salonunu da içeren 100 milyon TL maliyetli birçok spor yatırımları

Biraz önce bahsettiğim eski sanayi sitesi kentsel dönüşümü

Barajlar, göletler, yollar ve daha nicelerini bu dönemde yaptık, yapıyoruz ve yapmayada devam edeceğiz…

 İnsanımızı, esnafımızı, çiftçimizi, gencimizi yani Niğde’mizi seviyor ve büyük bir şevkle hizmet ediyoruz.

Niğde ile ilgili sordukları her soruya rahatla cevap veriyoruz. Peki onlar?Niğdeli hemşerilerimizin de merak ettiği soruları, milletin evinden, bizde Sayın Meral Akşener’esoruyoruz. Malum daha önce kendisine soru soranlara verdiği tepkiyi ve cevapları da hayretle ekranlardan izlemiştik.

Sayın Akşener, bebek katilinibaşkan yapıp heykelini dikeceğiz diyen, 6-7 ekim olaylarını başlatıp, 2 polisimizin şehit,44 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, 682vatandaşımızında yaralanmasına sebep olan terörist SelahattinDemirtaş ile kahvaltı yapacakmısınız? Yapmayacakmısınız?

Grup toplantınızda andığınız şehit Aybüke öğretmenimiz ve daha nice ülke sevdalısına kıyan, kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden katleden, vatanımızı ve bayrağımızı ortadan kaldırmak için her türlü hainliği yapan, terörist pkkya sırtını dayamış HDP  ile gizli veya açık ittifak içindemisiniz? Değilmisiniz?

Genel kurul kürsüsünden parmağını sallaya sallaya “İyi Parti, size söylüyorum. Şu an koltuklarınızda HDP’nin ve pkknın oylarıyla oturuyorsunuz. Kapıya da çok yakınsınız, haddinizi bilin”  diyen parti ile beraber anayasa çalışması yapıyormusunuz? Yapmıyormusunuz?

Cezaevi çıkışı aramıza hoş geldiniz diye tweet attığınız sözdeMilletvekili, “ Türkiye Cumhuriyeti Devleti katildir. Bu devleti yıkmalıyız” diyor. Bu söylemini hala hoş karşılıyormusunuz? Karşılamıyormusunuz?

SayınAkşener’in cevaplarını, milletimiz ve tüm Niğdeliler sabırsızlıkla bekliyor.

AK Parti, 2001 yılından itibaren, ülkemizi;halkla iç içe,  milletine hizmet etmeyi amaç edinen, vesayete boyun eğmeyen, yasaklara son veren bir siyasetle tanıştırdı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bol keseden, boş vaatlerle değil, net projeler ile tarihin sayfalarına devrim niteliğindeki yatırımlarımızı, muhalefete rağmen, bir bir kaydettik. AK Parti, milletimizin hizmetine sunduğu eserlerle konuşur.

Bizim siyasetimiz, hizmet siyasetidir. Geleceğin daha büyük ve güçlü Türkiye’sini inşa etmek için;

Ülkemizin, Niğde’mizin ve milletimizinihtiyacı olan ne varsa, vatandaşlarımızınhizmetine sunmak için

Çamardılılara yeni hastanenin ardından doğalgaz müjdesi Çamardılılara yeni hastanenin ardından doğalgaz müjdesi

+ yılmadan,

+yorulmadan, çalışmaya,

Devam edeceğiz.

Net olarak bilinmesini isterim ki; Niğde Belediye Başkanımız EmrahÖzdemir, vizyon sahibi, Niğde sevdalısı, işini en iyi şekilde layıkıyla yapan, 7’den 70’e herkesin hakkını gözetipkollayan, geleceğin Niğde’sini inşaa etmek için milletimizin hizmetinde gecesini gündüze katan dürüst, sözünün eri bir belediye başkanıdır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, aynı dava uğruna, değerli başkanımızla uzun süredir birlikte mücadele edip, hemşerilerimize birlikte hizmet ediyoruz. Böyle bir hizmet ve yolarkadaşına sahip olduğumuz için hem kendi adıma hem de Niğde adına, bunun büyük bir şans olduğunu vurgulamak istiyorum.

Sayın Başkanımıza bugüne kadar Niğde’miz için harcadığı emeklerinden dolayı can-ı gönülden teşekkür ediyor, geleceğin Niğde’sinin temellerini hep birlikte atmaya devam edeceğimize yürekten inanıyorum.

Sayın Meral Akşener’i, ilimizde yapılan yatırımları, yerinde görmesi ve bilgi sahibi olması için şimdiden gerçekleştireceğimiz tüm açılışlarımıza davet ediyor, tüm Niğdeli hemşerilerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” .

Editör: TE Bilişim