Ak Parti Nisan ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı  il binasında gerçekleşti.

Toplantıya İl Başkanı Ahmet Özmen, Milletvekili Ömer Selvi, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Belde Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

Divan Başkanlığını Ak Parti il başkan yardımcılarından Ali Dede Tekin’in yaptığı toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

İl Danışmada ilk olarak Ahmet Özmen kürsüye geldi ve 1 aylık süre içerisinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Özmen konuşmasında şunlara yer verdi;

‘’Ankarada 3 gün süren Yerel Yönetimler Sempozyumuna İl yerel Yönetimler Başkanımız Ali Dede Tekin’le katıldık. Geçen ay gençlik kollarının düzenlediği çanakkale programına iştirak ettik. Yoğun bir katılım oldu bu programda, hem içerik olarak olarak hem etki olarak iz bırakan bir programdı bu anlamda ben Gençlik Kolları teşkilatımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Kadın kolları tarafından düzenlenen,  kanser haftasıyla ilgili genel merkez kadın kolları   tarafından görevlendirilen   dr. buğra a. buyrukcu'nun konferasına katıldık. Etkinliği organize eden Kadın Kolları teşkilatımızı tebrik ediyorum. Bilgilendirici bir program oldu. Yine Nisan ayında kutlanan  sağlık haftasında,  sağlık il müdürlüğünü ve halk sağlığı müdürlüğüne  il yürütme kurulu olarak ziyarette bulunduk. Çiftlik ilçe danışma meclisine, Milletvekilimiz Alpaslan bey,  ilçe koordinatörleri ve engelliler başkanımızla birlikte katıldık.  Yine aynı gün çiftlikte engelli bir kişiye araba engelli arabası vererek evinde ziyarette bulunduk.

Çiftlik ilçemizde kırahathaneleri ziyaret ederek ve sorunlarını dinledik. Divarlı belediyesinin yaptığı düğün salonununun açılışına katıldık ve kanalizasyon temel atma törenine milletvekilimiz ve koordinatörlerimizle birlikte katıldık. Bor ilçe danışma meclisine Milletvekilimiz Ömer SEVLİ ve  bor ilçe koordinatörlerimizle birlikte katıldık. Hafta içi yapılan merkez ilçe danışma meclisi toplantısına yönetim kurulumuzla birlikte katıldık. Ulukışla ilçemizde Milletvekilimiz Alpaslan KAVAKLIOĞLU, İl Genel meclis bşk.Erdal KOÇYİĞİT ile beraber belde ziyaretlerimizde bulunarak halkımızın sorunlarını dinledik ve kapatılan beldeler hakkında bilgi verdik. Milletvekilimiz Alpaslan KAVAKLIOĞLU ‘nun tertip ettiği  tarım sektörüyle ilgili müdürlerle ve stk başkanalarıyla birlikte toplantı yaptık. Tarımda Niğde’nin daha iyi bir konuma gelebilmesi için değerlendirmelerde bulunduk. Merkezimizde esnaf, kırahaathane, pazaryerlerini her zaman ziyaret ediyor, halkımızla bağı canlı tutarak, onların sorunlarını dinliyor, çözümler bulma adına gayret sarfediyoruz. Yunan Kapodakya cemiyeti partimizi ziyaret etti. İlimizin turizmden faydalanması için neler yapılması gerektiği konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. Polis teşkilatının  kuruluş yıldönümü olması sebebiyle il emniyet müdürlüğümüze ve polis okuluna il yürütme olarak ziyaretlerde bulunduk. 23 nisan ulusal eğemenlik ve çocuk bayramı kutlama törenlerine katıldık.

Genel Başkan yardımcımız ve teşkilat başkanımız sayın Ekrem Erdem beyin daveti üzerine İstanbulda gerçekleştirilen kızının düğün merasimine Gençlik Kolları Başkanımızla birlikte katıldık. Bakan ve Bakan yardımcılarımızla görüşerek ilimizle ilgili yapılmakta olan icraatların hızlı olması konusunda girişimlerde bulunduk.(özellikle Milli savunma bakanımız bor askeri fab.konusunda iyi gelişmelerin olacağından bahsetti).

 

il koordinasyon toplantısana katılarak yapılan icraatların bürokratlar tarafından  değerlendirilmesini gözlemledik.

Ahiler Kalkınma Ajansı 2012/2013 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı Kapsamında Hibe Almaya Hak Kazanan Projelerimiz oldu. Bu projelerimizden birkaçını sayacak olursak;  26 Köyün İçme Suyu Pompalarının Elektrik Enerjisi İhtiyaçlarının Güneş Enerjisiyle Karşılanması. Niğde il özel idaresi ve Niğde Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği projenin toplam bedeli  746.810,00 TL olup bunun 550.000,00 TL si hibedir.

Bu proje il ve ilçeye bağlı birçok köyümüzde kullanılacaktır.

Bir diğer projede ; Niğde İl Özel İdaresi İdari Hizmet Binasının Elektrik Enerjisi İhtiyacının Güneş Enerjisiyle Karşılanmasıdır.  Bu projenin ortaklarıda Niğde Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birliği ve Niğde Üniversitesidir.  Toplam bedeli 493.513,04 TL               olup bunun, 365.000,00 TL si hibedir.

Proje, Niğde İl Özel İdaresi idari hizmet binası çatısındaki 484 m2’lik alanda uygulanacaktır.

İlimizle ilgili   13 proje  4,700 tl tutarında ahilar kalkınma ajansı tarafından uygulanacaktır.

TERÖRÜ TÜRKİYE GÜNDEMİNDEN ÇIKARMA KARARLILIĞIMIZ

Genel Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir kararlılıkla yürüttüğü açılım süreci devam ediyor. Ülkemizin terör konusundaki sorununun tamamen biteceğine yürekten inanıyoruz.  Bu süreci sabote etmek isteyen, amacı ükenin bütünlüğü değil, şahsi çıkarları olan kişilere asla prim vermeyeceğiz. Yıllardır büyük bir sorun olarak karşımızda duran terörü tamamen bitirip, huzurlu ve güven içinde insanların yaşayabileceği bir ortam oluşturmak konusunda kararlıyız. İnşallah bunu başaracağız ve boşa giden kaynaklarımız artık ülkenin geleceği için yatırımlara dönüştürecek ve güçlü bir Türkiye’nin olması adımlarımız daha hızlı atmaya başlayacaktır’’ dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan konuşmasında şunlara değindi;

Göreve geldiğimiz günden beri Niğde’ye yatırım yapmaya devam ediyoruz diyen Akdoğan

Belediyenin  2013 yılında yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmalardan bahsetti.

Akdoğan şöyle devam etti;

‘’Son 20 yıldır göreve gelen belediye başkanları tarafından verilen sözlerin genelde yapılmayıp ihmal edildiği bir mahalleydi İlhanlı ve Nar Mahalleleri. Diğer mahallelerimizle aynı konuma getireceğimiz sözünü vermiştik göreve geldiğimizde.  Niğde Belediyesi olarak bu mahallelerimize 2 adet düğün salonu yaptık. 528 konutluk Toki Konutlarının yapılmasına vesile olduk. Günlük 1000 ton asfaltlama işlemi yapıyoruz. İlhanlı ve Nar Mahallelerine günlük ortalama 1000 ton asfalt yaparak, yol sorununu bu yıl çözüme kavuşturmuş olacağız. Kanalizasyon sorunu %99 oranında tamamlandı. Doğalgaz sıkıntısı olan mahallelerimizde bu yıl giderilmiş olacak. Bunlar şuan yaptığımız çalışmalar.

Rahman Caminin oraya Şelale ve çok güzel bir park çalışması yapıyoruz.

Belediyemizin hemen önündeki parkın düzenlemesini yapıyoruz. 3400 metre civarında bir kapalı otopark yapacağız ve üzerini meydan haline getirecek, Atatürk büstünüde yaparak bundan sonraki resmi törenlerin yapılmasını sağlayacağız. Ayrıca Ramazan Kültür Etkinlikleri de bu alanda yapılacak.

Tepebağlarında 20.000 metrekare civarında park düzenlemesini çok kısa zamanda bitireceğiz.

Bu yıl yapacağımız projelerden bir taneside, Amele pazarından  eski vali konağına kadar olan kısım yeniden düzenlenecek ve çok güzel bir hale getireceğiz.

1.sınıf Mezbahayı bu yıl kurban bayramı öncesinde bitirmeyi planlıyoruz.

İnönü mahallesine sosyal tesis projemiz devam ediyor, çok kısa zaman içinde bitecek.

Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesinin yaklaşık maliyeti 300 milyon civarında. 4 ve 5. Etapların ihalesi yapıldı. Diğerlerinide yaparak sonuçlandıracağız. Acele kamulaştırılma kararının bakanlar kurulundan kısa zaman sonra çıkmasını bekliyoruz’’ dedi.

 

Niğde Milletvekili Ömer Selvi konuşmasında şunlara değindi;

Adalet sarayı projesinde önemli gelişmeler var, yakın zamanda ihaleye çıkacak.

Niğde’ye Kadın Sığınma evi hizmete sunulacak, yakında zamanda hizmete girecek.

Yaklaşık 3000 kişilik bir spor salonumuz olacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kapsamında yakında inşaatı başlayacak.

Ayrıca Niğde’ye 3 tane sentetik çim saha yapılacak. Antrenman binalarımız olacak.

İlçelerimize yapılan hizmetlerimizi çok yakinen takibediyoruz. Bor Hastanesi ve Çiftlik, Ulukışla hastaneleri de takiplerimiz arasında.

Keten Çimen yolu bu yıl yapılmaya başlanacak.

Ulaştırma anlamında Otoyolumuz yine yapılacak projeler arasında.

Kayseriden Adanaya kadar uzanan hızlı tren projesine Niğde kavuşacak, onunda takibini yapmaktayız’’ diyerek diğer projeler hakkında da bilgiler sundu.

Daha sonra basına kapalı bölüme geçildi ve teşkilat çalışmaları hakkında diğer kademelerde sunum yaparak toplantı sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim