Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet ÖZMEN’in Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.  Veysel EROĞLU’nun Niğde ziyaretiyle ilgili değerlendirmesi.

  

8 Kasım 2012 Perşembe günü ilimizi ziyarete gelen sayın Bakanımızın katılımıyla parti binamızda yapılan toplantıya teşkilatımızın bütün birimlerinden yoğun bir katılım olmuştur. Bu toplantıda Sayın bakanımızın 2012-2013 yıllarını Niğde’de yatırımlarda ‘’Hamle Seneleri’’ ilan ettiğini, bu yatırımların; baraj, sulama, kanal, gölet, çevre iyileştirme, taşkın koruma tesisleri, ağaçlandırma, Aladağlar Milli Parkının düzenlenmesi, Çamardı-Çiftlik- Bor-Altunhisar olmak üzere 4 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulması ve bu yatırımların toplam 26 adet,  maliyetininde 177.032.000 TL olduğunu detaylı bir şekilde açıkladı.

 

Ayrıca Orman İşletme Müdürlüğü  , Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü kadrolarının tahsis edilip binalarınında Fertek Yolu mevkiine yapılacağını söyledi. 

 

Bunun yanında Kılan (Aktoprak Kasabasına) ‘a ‘’Gelin Dileği Göleti’’ yapılacağını Sayın Bakanımız taahhüt etmiştir.

  

                Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet ÖZMEN’de bu devasa yatırımlardan dolayı Sayın Bakana teşekkür  edip aşağıdaki talepleri dile getirdi:

 

1-       1000 günde 1000 gölet projesi kapsamında bulunan, Bor Kılavuz ve Çamardı Ören Göleti baraj seviyelerinin olabildiğince yükseltilmesini talep ettim ve  sözünü Bakandan aldım.

 

2-       Akkaya Barajının etrafında düzenlenen arazinin Tabiat Parkı  olarak oluşturulup, bu parka ‘’Akkaya Prof.Dr. Dinçer Topacık’’ adının verilmesini talep ettim ve bunu sayın Bakanımız gündemine alacaklarını söyledi.

  

3-                  Niğde il merkeziyle birlikte Bor ve Çamardı ilçeleri için hayati önem taşıyan Ecemiş Suyunun içme ve sulamada kullanılmak üzere projelendirilmesi ve bunun hayata geçirilmesi, gerek Niğde ili, gerekse Bor ve Çamardı ilçelerinin kuyulardan temin edilen enerji maliyetlerinin çok yüksek olduğunu, bu projenin uygulanması halinde enerji masraflarının asgariye ineceğini ve ilin ekonomisine, aynı zamanda atıl durumda olan tarım arazilerininde kullanılarak il ekonomisine katkı sağlayacağını ve Ecemiş için müstakil bir baraj projesi yapılması gerektiğini ifade ederken Niğde için bu projenin Ak Partinin bir hizmet mührü olacağını söyledim.  Sayın Bakanımız bu proje yaklaşık 200.000.000 TL  maliyetli dedi. Bunun üzerine bende, Konya Havzasında bulunan ruhsatsız kuyuların belli bir bedelle ruhsatlandırılması halinde elde edilecek gelirin projeyi karşılayacağını ifade ettim. Bununla ilgili detaylı bir dökümanı Bakanımıza teslim ettim. Sayın Bakanımız Ecemiş Projesini ve kuyularla ilgili konuyu gündemine alacaklarını söyledi.

 

 

Bu devasa Ecemiş Projesinin gerçekleşmesi için her konuyu siyasi platformda dile getireceğim. Bakanımızın  bu olumlu yaklaşımına teşekkür ederken, projenin hayata geçirilmesini temenni ediyorum.

 

 

 

Editör: TE Bilişim