Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen Bilişim Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Özmen şu açıklamalara yer verdi;

 

Her yılın Mayıs'ın ilk haftası "Bilişim Haftası" olarak kutlanmaktadır.

 

Bilişim teknolojilerindeki yenilikler ve küresel ölçekte yaşanan e-dönüşüm sürecinin, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın her alanını ve toplumun tüm kesimlerini etkilemektedir.


Bilişim dünyasının gelişimi olarak ortaya çıkan e-hizmet sayesinde kamu hizmetlerinin sunum şekilleri ve iş dünyasının iş yapma usulleri hızlı bir şekilde değişmiştir. 

 

Bilgi çağını yaşadığımız bu dönemde; özellikle eğitim, sağlık, adalet, savunma sektörleri olmak üzere tüm sektörlerde köklü bir değişim ve gelişim yaşanmaktadır.


Yüksek istihdam potansiyeli ve yarattığı katma değerle ekonomimizin hızlı bir şekilde kalkınmasına etken olan bilişim sektörü, toplumsal refahın sağlanması ve işsizliğin azaltılması açısından büyük öneme haizdir. Bilişim sistemlerinin gelişmesi ile az zamanda daha fazla ve kaliteli üretimin elde edilmesi, yeni teknolojiye dayalı yatırımların ve araştırma geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi, Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşüm hedefleri de gözetildiğinde zorunluluk olarak görülmektedir.

 

Bilindiği gibi e-Devlet hizmet ve uygulamalarının temelini kamu kurumları tarafından yapılan bilgi ve iletişim teknolojileri yatırımları oluşturmaktadır. Türkiye’de merkezi yönetim kurumlarının bilgi ve iletişim teknolojileri yatırımları 2002 yılından itibaren düzenli olarak takip edilmektedir. Özellikle sağlık, adalet ve eğitim kurumlarının vatandaşlarımıza daha sağlıklı hizmet sunmalarını sağlamak için bilgi ve iletişim teknolojileri yatırımından en büyük payı almışlardır.

 

Kalkınma Bakanlığı bütçesinin büyük bir bölümünü bilgi ve iletişim teknolojileri yatırımlarına ayırmakta, diğer bakanlıkların yatırımlarını da takip etmektedir. 

 

Ak Parti Hükümetleri döneminde bilgi ve iletişim teknolojileri yatırımlarına her yıl yüksek miktarlarda bütçe ayrılmıştır. 2002 yılında 557 Milyon TL iken 2012 yılında 2.484 Milyon TL ayrılmıştır.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Fatih Projesi, devletimizin bilişime ne kadar önem verdiğinin açık göstergesidir.

 

Eğitimde FATİH Projesi, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla Bilişim Teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde, derslerde etkin kullanımı için; okulöncesi, ilköğretim ile ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarımızın 570.000 dersliğine LCD Panel Etkileşimli Tahta ve internet ağ altyapısı sağlanmıştır. Aynı zamanda her öğretmenimize ve her öğrencimize tablet bilgisayar verilmeye başlanmıştır.

 

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarımızın bölgesel farklılıkları gidermek amacıyla 2014 yılı sonuna kadar tümünün bilişim teknolojilerinden yararlanması sağlanacaktır.

 

2012 yılında en fazla BİT yatırımı yapan kamu kurumlarına bakıldığında, “Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi”, “Ortaöğretim Projesi” ve “İlköğretim Okullarına Bilgisayar Sınıfı Kurulumu Projesi” gibi projelere sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın büyük bir farkla birinci sırada olduğu görülmektedir. “T.C. Kimlik Kartı Yaygınlaştırma”, “Acil Çağrı sistemi (112)” ve “Nüfus Hizmetleri Sistemlerinin İdamesi” gibi projeleri olan İçişleri Bakanlığı; “Merkez ve Taşra Teşkilatı Donanım Alımı”, “e-İmza ve Mobil İmza Destekli Elektronik Belge ve Arşiv Yönetim Sistemi Kurulması ve Yaygınlaştırılması” gibi projeler yürüten Sosyal Güvenlik Kurumu ile “Kentiçi Güvenlik Sistemi Projesi (MOBESE)” ve “Bilgi İşlem Projesi”ni yürütmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü de yüksek miktarda BİT yatırımı yapan kurumlar olarak ön plana çıkmaktadır.


 

Editör: TE Bilişim