CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Kemerhisar ve Bahçeli kasabasında ziyaretlerde bulundu. Vatandaşlarla görüştü. Son günlerde yağan dolu ve kar ile Niğde ilinde üreticinin yaşadığı mağduriyetin kısa sürede hasar tespiti yapılarak giderilmesini istedi.

“TERÖR BAŞLICA SORUNDUR”
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde 7 Haziran’dan günümüze Kıbrıs savaşından daha çok şehit verildiğine vurgu yaparak “Her şehit cenazesinde içimiz yanıyor. Niğde’ye kısa sürede dört şehit geldi. Acı hepimizin ortak acısı, sorunu çözecek olan devleti yönetenlerdir. Yani hükümettir. Hükümet bu konuda gereğini yapmalı ve sorunun bir an önce bitmesini sağlamalıdır. Açılım ile başlayan ve hendeklerin kazılmasını dahi seyreden yaklaşım ile çözüm arayan hükümet bugün de yaşananların sorumlusudur. Başarılı olduğunu düşündüğü her icraatını ballandıra ballandıra anlatan ve ülkede şunu bunu yaptık diyenlerin terör konusunda ise başarısızlıklarını örtbas etmek için CHP’yi suçlamaya çalışmaları tamamen gerçeklerin saptırılmasıdır. Aklıselim olan yurttaş olan biteni görür. Diledikleri her yasayı Mecliste geçirecek çoğunluğa sahip olan askeri, polisi, istihbaratı ve de havuz medyasını yöneten AKP hükümetleridir. CHP terör konusunun çözümü için istenen her desteği vermekte ve yasal anlamda bu konuda istenen her destek de sağlanmaktadır. 14 yıldır iktidarda olanların en büyük becerisi suçu başkasına, halkın gözünde olumlu olanı ise kendi hanelerine yazma becerisidir. AKP hükümetleri başarısızlıklarına kılıf uydurmayı becererek bugüne ermiştir. AKP Hükümetlerinin askeri itibarsız kılmak adına ürettiği davalar ile ordumuzun yetişmiş kadrolarını nasıl tasfiye ettiği hafızalardadır. Bugün erilen noktada o gün kandırıldık diyerek yine işin içinden sıyrılmanın yolunu bulmuşlardır. Terörü bitirecek olan polis, asker, istihbarat birimleri AKP Hükümetinin yönetimindedir. Mecliste tek başına dahi dilediği kanunu geçirebilmektedirler. Terör konusunda bahane üretmeye hakları yoktur. CHP’yi teröre destek vermekle itham edenlerse alçak ve şerefsizdirler. CHP bu ülkenin kurucu partisidir. Vatanın birliğini, dirliğini, herkesin aş, iş ve iyi bir yaşamı olmasını amaçlar. Tarih boyunca CHP ülkesinin hizmetinde olmuştur ”dedi.

VATANDAŞIMIZIN GERÇEKLERİ GÖRMESİ ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 14 yıldır ülkeyi yöneten AKP Hükümetlerinin bahane üretmeye hakları olmadığını ifade etti ve şöyle dedi: “Hükümet soruna çözüm üretmek zorundadır. Terörü bitireceğiz dediler 2002 yılında sıfır terör ile aldıkları ülkede terörü kentlere taşıdılar. Her gün şehit cenazesi geliyor. Özünde 14 yılda AKP Hükümetleri hiçbir ciddi sorunun çözüm adresi olamadılar ama algı operasyonları ile gerçeği ters yüz ederek bugüne geldiler. 14 yılda Türkiye’yi bu noktaya kimin getirdiğinin artık görülmesi gerekir. Terörsüz bir Türkiye devraldılar. Terör örgütü mahkemeler kurdu gözlerinin önünde, kör baktılar. Terör örgütü, şehirleri silah deposuna döndürdü, göre göre göz yumdular. Terör örgütü trafik kontrolü yaptı, ses çıkarmadılar. Valilere ulaşan bilgilere rağmen ‘sakın dokunmayın’ diye terörün yuvalanmasını seyrettiler. Kentlere hendekler herhalde bir gecede kazılmadı. Silahlar bir gecede depolanmadı. Olan biteni seyreden kim? Sonra çıkıp ‘terörü bitireceğiz’ diyorlar. Zaten o terör oluşumunda suçun var. Bitmiş terörün yeniden güç bulmasına göz yumdun. O nedenle olan biten her şeyin sorumlusu da AKP hükümetleridir. Vatandaşın gerçeği görmesini engellemek için havuz medyası eli ile gerçekleri çarpıtıp hükümeti sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermeye çalışan beslemeler var. Terör kimden gelirse gelsin CHP olarak şiddetle karşıyız ve lanetliyoruz. Sorumlu hükümet bu konuda gereğini yapmalı ve sorunu çözmelidir” dedi.



 
Editör: TE Bilişim