Niğde’nin Merkeze bağlı Alay Beldesinde kendi adaylarını göstermeyen MHP’ye tepki olarak toplanan grup MHP üyeliğinden istifa etti.
Kasabadan gelen grup ilk olarak kendi adaylarının anketlerde birinci gelmesine rağmen aday gösterilmediğini ileri sürerek, topladıkları istifa dilekçelerini MHP Niğde İl teşkilatına teslim etti.
MHP Alay Belediyesi Aday Adayı Erdoğan Varol, Alay Kasabası’ndan MHP’den zorla başkan aday adayı yaptırıldığını iddia ederek şunları söyledi: “Alay Kasabasında MHP Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusu yaptım.
Merkez İlçe Başkanı zorla bana aday adaylık başvurusu yaptırdı, “adayımız sensin” diyerek, bende başvurumu yaptım. Sonra Başkan bize anket yapılacağını söyledi. Bende kendilerine “kim aday olursa biz de onunla yola devam edelim” dedik. Anket yapıldı ve benim adım ön plana çıktı. Ama rakip aday adayı MHP Merkez İlçe başkanlığında oğlu olduğu için babasını aday gösterdi. Biz bu haksızlığa karşı durup gerekli müdahaleyi yapacağız. Bu saatten sonra Alay Belediyesinin vatandaşları olarak üyelikten istifa edeceğiz. 150’ye yakın istifa eden ve edecek vatandaşımız var. Bu süreçten sonra da Bağımsız olarak seçime gireceğim. İlçe Başkanı görevini tam yapmayarak iki yönlü oynadı” şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından grup MHP İl Binasına gelerek istifa dilekçelerini Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur’a teslim etti.
YAĞMUR İDDİALARI YALANLADI
MHP Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur: “bu arkadaşımız aday olmak isteyip olamamışlardır. Bu doğal bir şeydir. Türkiye’nin her yerinde aynısı yaşanıyor. Alayda da farklı oyunların ve düzenin yaşandığının tabiî ki farkındayız ve bilincindeyiz bu karar milliyetçi hareket partisi teşkilatları tarafından alınmış ve sonuna kadar arkasındayız” dedi
Şuan bize gelen istifalar konusun da benim aldığım duyumlara göre işte yüz yüz elli olarak söyleniyor. Hiçbir alakası yoktur. Bize ulaşan 34 imza var ve bunların da çoğunluğu bizde üyelik kaydı da yoktur. Bunun için Milliyetçi Hareket Partisi ne kimse dayatma yapamaz. Milliyetçi Hareket Partisine kimse yanlış söz söyleyemez. Söylediği takdirde mutlaka partimiz teşkilatları karşısında olacaktır. Bu gün gelen arkadaşlarımıza saygı duyuyoruz bu arkadaş aday olmak isteyip olamamışlardır. Bu doğal bir şeydir. Türkiye’nin her yârinde aynısı yaşanıyor. Alayda da farklı oyunların ve düzenin yaşandığının tabiî ki farkındayız ve bilincindeyiz. Bu karar Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatları tarafından alınmış ve sonuna kadar arkasındayız” şeklinde konuştu.