Şehit Eşini, Son Yolculuğuna Kucağında 1 Yaşındaki Kızıyla Uğurladı Şehit Eşini, Son Yolculuğuna Kucağında 1 Yaşındaki Kızıyla Uğurladı

İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun, Kahramanmaraş depremlerinin ardından Niğde’de de zarar gören ve bir kısmı mühürlenen, bir kısmı incelenen binalar ve yıkımına başlanan yerler ile ilgili bir açıklama yaparak depremin Niğde’ üzerinde de etkili olduğunun altını çizdi ve kentin acilen yetkilerinin bir araya gelip “Afet bölgesi Kapsamına” dahil edilmesini istedi.
UZUN, CUMHURBAŞKANININ YATAY MİMARİ
SÖZLERİNİ YEREL YÖNETİCİLERE HATIRLATTI!

Niğde’nin bir süredir yatay ve az katlı yapılanmadan çok katlı dikey yapılanmaya yöneldiğine bunun ileride öngörülmesi bile güç felaketlere yol açacağı konusunda örneklerinin de olduğuna değinen İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yatay mimariyi işaret ederek geçmişte söylediği “Bu yanlışı bir daha yapamayız” dediği sözlerini hatırlattı ve yerel yöneticilerin bu sözlere kulak asmadığının altını çizdi.
NİĞDE’NİN GELECEĞİNİ EN UYGUN BİÇİMDE ŞEKİLLENDİRMELİYİZ
Uzun ayrıca, Niğde’nin acilen yatay ve daha yukarı bölgelerde depreme uygun dere yataklarından uzak yerlerde şehirleşmesi gerektiğini söyleyerek bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini savundu.
“NİĞDE DEPREMDEN ÖNEMLİ YARA ALDI”
Kahramanmaraş depremleri ve sonrasındaki artçı depremlerde Niğde’nin de ciddi anlamda etkilendiğine işaret eden Uzun; “Şehrimizin muhtelif yerlerinde birçok binada, az hasarlı, orta hasarlı, ağır hasarlı şeklinde tespitler yapıldı. Birçok bina boşaltıldı, yıkımına başlandı, tahliyeleri devam edenler var, her gün yenileri ekleniyor ve hatta okullarda mühürleniyor. Bu tespitlerden ortaya çıkan hasar raporlarının sayısı sürekli artıyor.
TİCARİ HAYAT DURDUMAĞDURİYET ARTIYOR
Bir kısmı eski yapı ve bir kısmı da son dönemlerde yapıldığı belirtilen bina sakinleri ise mağdur durumdadır. Ticari işletmelerin can damarı olan bölgelerde hayat neredeyse dururken, farklı bölgelerde ki konut sahipleri ise çaresiz.
HERKES AFET BÖLGESİ ÇAĞRISINDA BULUNUYORE FAKAT CEVAP VEREN YOK!
Bir süredir, AK Parti dışındaki siyasi partiler, Ticaret Odası, Esnaf Odaları, Esnaf odalarına bağlı diğer oda temsilcileri, Niğde Barosu, bilindik STK ve temsilcilikler sürekli olarak Niğde’nin acil afet bölgesine dahil edilmesi konusunda çağrılar yapıyor.
NİĞDE BU KADAR SAHİPSİZ OLMAMALI
Devlet yetkililerini göreve davet ederek konunun yerinde ve etkili bir şekilde incelenerek bu sürecin başlatılması gerektiği konusunda herkes hem fikir iken, olumlu ya da olumsuz bu çağrılara cevap alamamak şehrin sahipsizliğini de bir kez daha ortaya koyuyor.
NİĞDE DEPREMİN İLK GÜNÜNDEN BERİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI
Deprem bölgelerinde şahsi, dernek, STK, kurum, kuruluş, siyasi partiler, odalar, bağımsız örgütler ve birçok meslek gurubundan yapılanma Niğde adına önemli işlere imza atarak hem bölgede hem de ülke genelinde takdir topladı.
SÖZÜMÜZ YETKİLİ KİŞİ VE MAKAM SAHİPLERİNE:
NİĞDE’Yİ GÖRMEZDEN GELEMEZSİNİZ!

Sözüm yetkili makam, kişi ve kuruluşlara; Depremin ilk gününden bugüne kadar bölgede canla başla çalışan emek veren Niğde halkının kendi şehrinde yaşadığı mağduriyeti de görmezden gelmemelidirler.
İŞYERLERİ VE KONUTLAR BOŞALTILDI
Bakınız birçok esnaf iş yerinden, çalışanlar işinden, vatandaş evlerinden oldu. Bugüne kadar kendi çabaları ile çözüm arayan Niğde halkı artık u durumun yükünü kaldıramaz geleceği ile ilgili öngörü oluşturamaz oldu.
NİĞDE’NİN SORUNU ÇÖZÜLMELİ
Depremden sonraki travmalar ise halkı daha da karamsar ve kötümser bir tabloya sürüklemişken, Niğde’nin mağduriyetlerinin giderilmesi için Afet bölgesi ilan edilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi şarttır.
VATANDAŞ TEDİRGİN VE GERGİN
Kısa zamanda bu iş çözülmez ise bir süredir sabırlı olan vatandaşları makam binalarının, kapılarının ve hatta TBMM meclisi kapılarının önlerinde haklarını ararken bulmak an meselesidir. Oysaki bu konu Niğde’de her bir alandan bir temsilci ile bilirkişi heyeti nezaretinde masaya yatırılsa 1-2 günde neticeye ulaştırılabilir.
YETKİLİLER GÖREVE…
Amacımız burada kimseyi karalamak kötülemek ya da yermek değil. Bizler İYİ Parti olarak bizlere gelen taleplerin bir an evvel cevap bulması için yetkilileri göreve davet etmek ve süreci hassasiyetle takip etmektir.
NİĞDE’NİN SİZE YAŞATTIĞI GURURU SİZDE NİĞDELİYE YAŞATIN
Bir kez daha ilgili makam ve kişilere sesleniyoruz; Niğde bugüne kadar hem şehrine hem ülkesine birçok gurur yaşattı. Bu gururun karşılığı ise umursamazlık olmamalıdır. Halkına kulak vermeyen, kulak tıkayanlar elbet bunun sonucuna da razı olmuş demektir. Gelin el ele vererek Niğde’nin deprem sonrası durumunu acilen çözelim. Afet bölgesi kapsamına aldırarak açılan yaraları birlikte iyileştirelim” dedi. 

Editör: TE Bilişim