Düzenli Katı Atık Depo İşletme Birliği 2014 yılı birinci olağan toplantısı Niğde Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi.

 

Birlik üyesi Belediye Başkanları ve belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantıda açılış ve yoklamanın yapılmasına müteakip görüşmelere geçildi. Toplantıda, Birlik Başkanı Seçimi, Birlik Başkan Vekili Seçimi, Birlik Katip Üye Seçimi, Birlik Encümeni Seçimi, Birlik Plan Bütçe Komisyonunun Seçimi'nin ardından 2013 yılı kesin hesabı, katılım talepleri, Birlik üyesi Belediyelerden gelen atıklar ile üye olmayan kurum ve kuruluşlardan tesisi gelecek atıklar için birim fiyat belirlenmesi, transfer istasyonlarının yerleri için üye Belediyelerden ya da Milli Emlaktan yer tahsisinin görüşülmesi, transfer istasyonlarının inşaat ihalesinin yapılması hususunun görüşülmesi, transfer istasyonlarının işletme yönetiminin belirlenmesi, transfer istasyonlarının tesise taşıma işinin yıllara sair yapılması, Düzenli Depolama tesisinin yıllara sair ihale edilerek işletilmesi hususu, Üye Belediyelerin Birlik katılım payları maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

Belediye Başkanı Akdoğan; "Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliğine Seçilen herkesi tebrik ediyorum"

 

Niğde Belediye Başkanı ve Düzenli Katı Atık Depo İşletme Birliği Başkanı Faruk Akdoğan; "Belediye Başkanlığı görevine yeniden seçilerek devam eden Belediye Başkanlarımıza, bir başka taraftan da yeni Belediye Başkanlığı görevine ve Belediye Meclis Üyeliğine seçilmiş olan arkadaşlara hayırlı olsun. Tebrik ediyorum, görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

 

Tüm yerleşim yerleri kendine en yakın birliğe üye olmak zorunda

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde'deki Belediyelerimizin iştirak ettiği bir Katı Atık Birliğimiz var.  Birlik üyesi Belediyelerimiz var. Hukuken tüm Belediyeler Birliğe üye olmak zorunda. Aynı şekilde İl Özel İdaresi de birliğe üye olmak durumunda. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2014 yılının sonunda birlik dışında çöp atma işi Türkiye genelinde tamamen köy ya da kasaba fark etmeksizin yasaklanacak. Bu kurala uymayan Belediyeler, köy ve kasaba fark etmeksizin ceza uygulamasına tabii tutulacaktır. Ceza uygulanacak olması hasebi ile tüm yerleşim yerlerimizin kendine en yakın birliğe üye olma zorunluluğu var" şeklinde konuştu.

 

Katı Atık Birliğini aktif hale getirdik

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "2009 yılında aktif hale getirdiğimiz Katı Atık Birliği daha önce 2006 yılında bizden önceki dönemde Niğde Belediyesinin başında olduğu, 5 Belediye ile kurulmuş, fakat aktif hale getirilmemiş bir birlik. 2009 yılında birliği göreve geldiğimizde  hareketli hale getirdik. Yaklaşık 8 milyon TL maliyetinde olan bertaraf tesisinin 5 Milyona yakın bir bedelini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibesi ile gerçekleştirildi. Şu anda da evsel atıklarımızın düzenli depolamasının yapıldığı, Niğde Merkez Hıdırlık mevkiinde kurulmuş bir tesisimiz var. Katı Atık Birliği olarak yılda iki kez yapacağımız meclis toplantısının birincisini gerçekleştirdik" dedi.

 

Düzenli Katı Atık Depo İşletme Birliği olağan meclis toplantısında, Birlik Başkanlığına Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Birlik Birinci Başkan Vekilliğine, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Birlik İkinci Başkan Vekilliğine, Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur seçildi.

 

Diğer yandan Düzenli Katı Atık Depo İşletme Birliği Divan Katipliğine, Altunhisar Belediye Meclis Üyesi Abdulkadir Dağtekin, Birlik Encümen Üyeliğine Edikli Belediye Başkanı Ahmet Musalli, Sazlıca Belediye Başkanı Süleyman Görgülü, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Bor Belediye Meclis Üyesi Atay Tekinarslan seçilirken Plan Bütçe Komisyonuna Belediye Meclis Üyesi ve Niğde Belediyesi Başkan Yardımcısı  Rıfat Özkan, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Yeşilgölcük Belediye Başkanı Hakkı Şengül seçildi.

 

Editör: TE Bilişim