Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 şiddetinde meydana gelen ve 10 ilde etkisi gösteren deprem sonrası Kahramanmaraş iline giden Niğde UMKE ekipleri depremden 102 saat sonra enkaz altından bir kişi sağ çıkartarak umutları yeşertmeye, başka canlar içinde çabalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yeni mucizeler için umutla ve tüm imkânlarıyla varını yoğunu ortaya koyan Niğde UMKE Ekibi Kahramanmaraş’ta deprem sonrası 102 Saat sonra bir can daha kurtarmanın sevinciyle umutları yeşertmeye, başka canlar içinde çabalarını sürdürmeye devam ediyor...

Niğde Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE ekipleri, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin etkiledi yerlerde arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Niğde UMKE Ekibi 102. Saatte bir can daha kurtarmanın sevinciyle umutları yeşertmeye, başka canlar içinde çabalarını sürdürmeye devam ediyor. Niğde UMKE Ekibi 92. Saatte enkazdan çıkarttıkları depremzede Hatice ve kızı Mihriban'ın ilk tedavilerini yaptı. Depremzede Hatice'nin el sallayarak çıkması büyük bir sevinç yarattı. İnsanların coşkusu hiç 92 saatlik enkaz zede değillermiş gibi, bu hislere az da olsa katkımızın olmuş olması anlatılmaz bir duygu. Tüm ekibimiz, Hepinizin eline emeğine sağlık. 86. Saatte gelen mucize, 86. Saat mucizesi Ayça'nın bilinci açık genel durumu iyi. Yapılan ilk müdahalesinin ardından merkezdeki ileri basamak hastaneye nakli sağlandı. Niğde UMKE ekibi küçük Yaren'i enkazdan çıkarırken duygu dolu anlar yaşandı. Yaren'in İlk kontrolleri ekibimiz tarafından yapıldıktan sonra ambulansla hastaneye sevki gerçekleştirildi. Ayrıca Niğde Sağlık Müdürlüğü personelleri de deprem bölgesinde fedakârca çalışan kurtarma ve sağlık ekiplerine kumanya hazırlayıp gönderdi.

Kahramanmaraş'taki oturduğu binanın yıkılmasıyla göçük altında kalan Duran Şeker, Niğde'den gelen UMKE ekipleri tarafından sağ olarak kurtarıldı. Enkaz altındaki Şeker'e ulaşan ekipler; "Niğde'den seni buradan kurtarmak için geldim. Allah'ın izniyle birazdan seni çıkaracağım. Uyuma bekle" diyerek elini tuttu.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na bağış İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na bağış

Editör: TE Bilişim