Niğde’de birçok binanın hasar tespitinin yapıldığı ve karşılığında yüklü miktarda ücret talep edildiğini belirten vatandaşların şikâyetleri üzerine Mimarlar Odası Niğde İl Temsilciliği bir açıklama yayınladı.

Bina hasar tespiti konusunda tek yetkili kurumun Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü olduğunun belirtildiği TMMOB Mimarlar Odası Niğde İl Temsilciliği, Mimarlar Odası tarafından görevlendirildiğini beyan eden kişi veya firmalara itibar edilmemesi gerektiğini, Mimarlar Odası olarak hiç bir kişi veya firmaya böyle bir yetki verilmemiştir diyerek vatandaşları uyardı.

Niğde Belediyesi  İlk Meclis Toplantısını Yaptı Niğde Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Yaptı

Niğde'de ücret karşılığında yetkisiz kişilerce bina hasar tespiti yapıldığı ihbarları üzerine açıklama yapan TMMOB Mimarlar Odası Niğde İl Temsilciliği açıklamasında, "Mimarlar Odası tarafından görevlendirildiğini beyan eden kişi veya firmalara itibar edilmemesi değerli halkımıza önemle arz ederiz. Mimarlar Odası olarak hiç bir kişi veya firmaya böyle bir yetki verilmemiştir. Bu konularda tek yetkili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'dır. Yetkisiz kişi veya kurumların meslek odamızın adını kullanarak değerli halkımıza yanlış bilgiler vermesini önlemek için bu açıklama yapma zorunluluğu ortaya çıkmıştır." İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim