2009 yılında AKP Hükümetinin yetkilendirdiği   bürokratlar ve  PKKlı heyetin bir araya geldiği  Oslo Görüşmeleri ile çözüm süreci başlatılmıştı. Bu çözüm sürecinde Türk tarihinin utançla yazacağı bir çok gelişme yaşandı. Bunlardan birisi de Türkiye Cumhuriyeti - T.C. ibaresinin Devlet Daireleri tabelasından ve yazışmalarından kaldırılması idi. 

Bu konu halk tarafından çok tepki almıştı. Muhalefetin bütün uyarılarına rağmen çözüm süreci ve getirdiği gaflet durumu yıllarca sürdürüldü. "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazıları, Gençliğe Hitabe, Andımızın okunması, T.C. ibaresinin kullanılması  gibi    Türk milletinin çoban yıldızları yasaklandı, yok edildi.    T.C. ibaresi   Niğde Valiliği, Niğde Üniversitesi, İl Özel İdare ve Belediye binalarından kaldırılmıştı. 

Gün geldi, Türk Milletine dayatılan çözüm süreci fiyasko ile sonuçlandı. Yüzlerce askerimiz şehit oldu. 

2019 Yılında yerel yönetimlerin büyük bölümü Ak Parti'den seçilmeyince, muhalefet belediyeler teker teker T.C. ibaresini tabelalara ve yazışmalara kattılar. Aşama aşama, sessiz sedasız bir çok resmi kurum T.C. ibaresini kullanmaya başladı. 

Niğde Belediyesine ise bu konuda mecliste muhalefet partileri soru önergesi vermesine rağmen T.C. ibaresi eklenmedi. Bu konuda çok tartışma çıktı, bolca da haber ve yorum haber yapmışız aşağıda tıklayın.  

Tadilatı tamamlanmak üzere olan Niğde Belediyesi binasına bugün T.C. ibaresi eklendi. Bu önemli bir haber gibi yerel ve hatta ulusal medya da bile yer aldı. 

Oysa T.C. ibaresinin kaldırılmasına dün nasıl bir anlam yüklenmişti. İşte o olumsuz anlamı ancak tartışmanın yaşandığı, meclis üyelerinin soru önergeleri verdiği, halkın istek ve taleplerinin olduğu bir zamanda yerine takmak ile aynı anlamda bir cevap verilebilirdi...

Geciktin  Emrah Başkan, 

Milliyetçilik eskisi kadar prim yapmıyor.

Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar

...

İLGİLİ HABERLERİMİZ AŞAĞIDA... TIKLAYIN...

Editör: TE Bilişim