Yorum-Haber : Selim GÖKEL

Bilindiği üzere ülkemizde bir dönem “çözüm süreci” politikaları uygulanmış,  bu politikalar neticesinde bir çok yanlış kararlara imza atılmış,  bu uğurda bedeller ödenmişti.  Çözüm sürecinin meydana getirdiği bir uygulama da bazı belediye ve devlet dairelerindeki tabelalarda ve yazışmalarda Türkiye Cumhuriyeti kısaltması olan T.C. ibaresinin kaldırılması olmuştu. Bu durum Türk halkında büyük tepki toplamıştı. Sosyal medya hesapları bile T.C. ile başlamıştı.

31 Mart 2019 Yerel seçimlerinin ardından bir çok belediyeyi muhalefet partileri kazanmış, CHP ve MHP’li bir çok belediye T.C. ibaresini tabela ve yazışmalarına tekrar eklemişlerdi.

Niğde Belediyesi de daha önceki dönemde T.C. ibaresini kaldırmıştı. Niğde Belediye Başkanı seçilen Emrah Özdemir döneminde ise MHP’li  Meclis Üyesi Cumhur Durmaz Nisan 2019 ayı sonunda  T.C. ibaresinin tekrar uygulanması için yazılı teklif sunmuştu.

Niğde Belediye başkanlığı ise bu teklife meclis yetkisinde olmadığı idari bir tasarruf olduğunu gerekçe göstererek MHP’li Cumhur Durmaz’ın bu teklifini kadük bırakmıştı.

Oysa bu teklif üzerine yaptığımız haberlerde en yakın Aksaray ilinden örnekler göstererek, Ak Partili Aksaray Belediyesine MHP’li meclis grubunun aynı konudaki teklifi olduğunu ve mecliste görüşüldüğünü, oylama yapıldığını ve Ak Partili meclis üyelerinin red oyu verdiğini ve teklifin kabul görmediğini ama halk baskısından dolayı T.C. ibaresinin asıldığını  haberleştirmiştik. Burada asıl dikkat çektiğimiz konu ise “Aksaray’da aynı konu meclis yetkisinde oluyor da Niğde’de neden idare yetkisinde  oluyor”  şeklinde tespitte bulunmuştuk. “Niğde’de farklı, Aksaray’da farklı uygulama” şeklinde manşet atmıştık. (burada tıklayın)

Dün en çok ve en zor soruları soran CHP’li Niğde Belediye Meclis üyesi Erdal Aydoğan’ın yine bu konudaki teklifini haberleştirmiştik. Haberde T.C. ibaresini takip ettiklerini, üstelik MHP’li Cumhur Durmaz’ın bu konudaki teklifine de atıfta bulunarak, bizce bu teklifi de hatırlatıp destekleyerek yeniden gündeme getirmişti.

Erdal Aydoğan’ın  bu konuda ki açıklamasını aynen Borhaber.net sitemizde yayınlamıştık.

Manşetimizde de “ MHP’li Cumhur Durmaz unuttu, CHP’li Erdal Aydoğan hatırlattı” şeklindeydi.

Bugün Niğde Belediyesi Meclis Toplantısı yapıldı. Her zaman ki gibi canlı olarak yayınlandı. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde Cumhur Durmaz söz alarak, isim vermeden sitemize ve ilgili habere  atıfta bulunarak haksız ve asılsız haber ile itham edildiğini iddia etti. (Bu sayfadaki videonun son 10 dakikasında... tıklayın)

YİNE ÜZERİMİZE ALINDIK!

Meclis toplantısında Cumhur Durmaz tutanaklara da geçmesini istediği konuşma aynen şöyle;

 “Şahsım tarafından 30 Nisan 2019 tarihinde Belediyemize vermiş  olduğum dilekçemde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltılmış hali olan T.C. ibaresinin Niğde Belediyesi ve uhdesinde bulunan kurum kuruluş tabelalarında yer alması, resmi internet sitesinde ve kurum yazışmalarında T.C. ibaresinin kullanılmasını 3 Mayıs 2019 meclis toplantısında gündeme alınmasını teklif etmiştim. Ancak başkanlığınız bunun belediye meclisi yetkisinde olmadığını idarenin yetkisinde olduğunu söyleyip, bununla alakalı olarak diğer toplantılarda tekrar görüşüleceğini ve düşünüleceğini belirtmiştiniz. MHP Grubu  olarak konunun takipçisi olacağımızı ifade etmiştik. Ancak, bugün sosyal medyada ve bir haber sitesinde çıkan haberde, şahsımın ve partimin haksız, asılsız bir şekilde itham edildiğini üzülerek görmekteyim. Partimiz, kurumumuz ve şahsımız olarak T.C. ibaresi ile ilgili hassasiyetimizin hala geçerli olduğunu, bunun takipçisi olacağımızı ve bunun belediye meclisi tutanaklarına geçirilmesini tekraren altını çizerek belirtmek istiyorum” dedi.

Sitemizi haksız ve asılsız haber yapmakla itham eden MHP’li Meclis Üyesi Cumhur Durmaz’a bu hatırlatmayı ismini zikrederek CHP’li Meclis üyesi Erdal Aydoğan yapıyor aslında…

CHP'li Erdal Aydoğan açıklamasında aynen şu ifadeleri kullanıyor.

"…Eski ilçemiz ve komşu İlimiz olan Aksaray’da MHP’nin vermiş olduğu “TC” ibaresi eklenmesi önergesi Meclis Gündemine alınmış ve AKP’lilerin oylarıyla RED edilmişti. Daha sonra kamuoyu baskısı nedeniyle tekrar mecliste görüşülmeden direk “TC” ibaresini asmak zorunda bırakıldı.

Bu durumu İlimizde de uygulanması için “Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Belediye Meclis Üyesi sevgili arkadaşımız Cumhur Durmaz imzası ile Niğde Belediyesine dilekçe vererek, T.C. ibaresinin Niğde Belediyesi, ona bağlı kurum ve kuruluş tabelalarında yer alması, resmi internet sitesinde ve kurum yazışma başlıklarında yer verilmesi hususunun 03 Mayıs 2019 tarihli Meclis toplantısı gündemine alınması teklifini” yapmış ancak Belediye Başkanlığı ise " Belediye Meclisi yetkisinde olmadığı, idarenin yetkisinde olduğu"yersiz ve gereksiz bir gerekçeyle Meclis Gündemine alınmadı. Bu gerekçe 5393 sayılı Belediye Kanununa açıkça aykırıdır…. “ şeklinde…

Burada “Bizce”  CHP’li Erdal Aydoğan, MHP’li Meclis Üyesi Cumhur Durmaz’ın bu konudaki dilekçesini hatırlatıyor, unutulmamasını sağlıyor, onun bu konudaki savını destekliyor…  

Sadece bunun manşetini attık içerik tamamen Erdal Aydoğan'ın açıklaması. 

Belirtmek isteriz ki, asıl haksız ve asılsız itham sitemize yapılmıştır.

Sayın MHP’li Meclis Üyesi Cumhur Durmaz’a bir net sorumuz olacak.

“Aksaray’da MHP’nin teklifi  ardından  T.C. uygulaması yerine geliyor da… Niğde’de MHP bunu neden başaramadı? “

Açıklama-cevap  ulaşırsa sitemizde yerini alır…

***

İlgili haberlerimiz aşağıda..

Editör: TE Bilişim