Geçtiğimiz hafta Niğde Barosu seçimleri yapıldı. Mevcut başkan Emin Alper Öztürk tekrar aday oldu.   Avukat Emin Alper Öztürk’ün görev süresi pandemiden dolayı seçim geç yapılmış baro başkanlığı  kısa sürmüştü. Eşitlik ve etiklik açısından bu seçimde başka bir aday çıkmadı. Tek yönetim listesi ile seçime gidildi. Önceki seçimler gibi heyecan ve oy çoğunluğunun olmadığı seçim tamamlandı.

Ancak Avukat Emin Alper Öztürk’ün listesine itirazlar oldu.

Edindiğimiz bilgiye göre; Yönetime giren bir avukatın görev süresi gereği yeterliliğe sahip olmadığı iddia edilerek itiraz edildi. İptali yapılan yönetim kurulu üyesinin yerine ondan sonra  en çok oy alan ve yeterliliğe sahip avukatın tespiti için sayımın tekrar yapılması gerekti.

GİZLİ SAYIMA TEPKİLER

Seçimde görevli hakim ise itiraza  konu sayımı avukatların önünde açık olarak değil bir odada gizli olarak saydığı ve karara vardığı iddia edildi.

MAZBATA DAHA VERİLMEDİ

Gizli sayım yapılması bazı avukatlar tarafından tepkiyle karşılandı. Sosyal medyadan bazı avukatlar yapılan seçime ve “Gizli Sayıma” tepkilerini dile getirdi, seçimlerin yenilenmesi talep edildi. Adaletin, hukukun en hassas uygulanması gereken bir kurumun seçiminde “Gizli Sayım” yapılması bir çok kesimi rahatsız etti.  Barolar Birliği konu ile ilgili göreve davet edildi.

Baro Başkanı olarak seçilen Avukat Emin Alper Öztürk henüz mazbatasını almadığı öğrenildi.

Dernekler federasyonundan yetimlere bayramlık Dernekler federasyonundan yetimlere bayramlık

Editör: TE Bilişim