Acil ve Afet Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi, Hatay'da 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Saat 20.04'te meydana gelen depremin derinliği ise 7.7 km olarak ölçüldü. Bu depremin ardından aynı bölgede 5,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 

Deprem Niğde'den de hissedildi. 

Hayat merkezli deprem Niğde'den de hissedildi. Akşam evlerinde depreme yakalanan Niğdeliler hemen sokaklara çıktı, araçlarına bindi. Bir anda Niğde trafiği yoğunlaştı. 

Depremi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi kampüs yerleşkesi Fadime Ana kız öğrenci yurdunda kalan depremzedeler de hissetti. Kahramanmaraş depreminden sonra geldikleri Niğde'de yurtlara yerleştirilen depremzedeler, binanın sağlanması üzerine kendilerini panikle dışarı attı. Bu sırada yurdun hoparlörlerinden asansörleri kullanmamaları ve sakin olmaları yönünde çağrılar yapıldı. Bir süre yurdun bahçesinde bekleyen depremzedeler daha sonra odalarına döndü. Bir süre yurdun bahçesinde bekleyen depremzedelerden bir kısmı daha sonra odalarına dönerken, bir kısmı da araçlarında beklemeye başladı.

Niğde Valiliğinden yapılan açıklama da: Merkez üssü Hatay ilimizde maalesef bir deprem daha meydana gelmiş ve ilimizde de hissedilmiştir. Yaşanan bu depremde ilimizde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.

Şehit Eşini, Son Yolculuğuna Kucağında 1 Yaşındaki Kızıyla Uğurladı Şehit Eşini, Son Yolculuğuna Kucağında 1 Yaşındaki Kızıyla Uğurladı

Editör: TE Bilişim