Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremde Niğde’de ağır hasarlı olduğu tespit edilen 75.Yıl Mustafa Altuncu İlkokulu, Bor Asım Eren Ortaokulu, Şehit Bora Çelik Anadolu Lisesi ve Bor Şehit Ramazan Konuş Ortaokulu’nun öğrencileri çevre okullara nakledildi. 


75. Yıl Mustafa Altuncu İlkokulu’nda eğitim gören öğrenciler, Şehit Gökhan Altınalana Ortaokulu’na, Bor Asım Eren Ortaokulu’nda eğitim alan öğrenciler Fahri Kirt Ortaokulu’na, Şehit Bora Çelik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Menderes İlkokulu’na ve Bor Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne, Bor Şehit Ramazan Konuş Ortaokulu öğrencilerinin de, Bor Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Bor Menderes İlkokulu’na nakledildiği belirtildi.


Kahramanmaraş merkezli 9 saat arayla yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 deprem 11 ili ciddi anlamda etkilerken, Niğde’de de birçok binanın yanı sıra 4 okul da hasar gördü. Yaşanan depremler sonrasında yapılan hasar tespit çalışmalarında Niğde’den 75.Yıl Mustafa Altuncu İlkokulu, Bor Asım Eren Ortaokulu, Şehit Bora Çelik Anadolu Lisesi ve Bor Şehit Ramazan Konuş Ortaokulu’nun hasar aldığı ve eğitime devam edilemeyeceği belirtildi.

Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar


75.YIL MUSTAFA ALTUNCU İLKOKULU MÜHÜRLENDİ
Yıkıcı depremlerin arından Niğde 75.Yıl Mustafa Altuncu İlkokulu’nun ağır hasar aldığı ifade edildi. Okulda yapılan hasar tespit çalışmaları kapsamında binanın ağır hasar aldığı ve eğitim öğretime devam edilemeyeceği belirtildi. 75.Yıl Mustafa Altuncu İlkokulu binasının Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından mühürlendiği gözlemlendi.


BOR’DA ÜÇ OKUL HASAR GÖRDÜ
Zorunlu aranın ardından dün Niğde genelinde eğitim öğretim yeniden başlarken, Bor ilçesinde de 3 okulun hasar aldığı ve kullanılamayacak duruma geldiği öğrenildi. Bor ilçesinde Asım Eren Ortaokulu, Şehit Bora Çelik Anadolu Lisesi ve Bor Şehit Ramazan Konuş Ortaokulu’nun depremlerde hasar aldığı yapılan çalışmaların ardından belli oldu.


ÖĞRENCİLER ÇEVRE OKULLARA NAKLEDİLDİ
Meydana gelen depremlerde hasar alarak kullanılamaz hale gelen okullarda kayıtlı öğrenciler, çevre okullara nakledildi.
75. Yıl Mustafa Altuncu İlkokulu’nda eğitim gören öğrenciler, Şehit Gökhan Altınalana Ortaokulu’na, Bor ilçesindeki okullardan Asım Eren Ortaokulu’nda eğitim alan öğrenciler Fahri Kirt Ortaokulu’na, Şehit Bora Çelik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Menderes İlkokulu ve Bor Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesine, Şehit Ramazan Konuş Ortaokulu öğrencilerinin de, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Menderes İlkokuluna nakledildiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim