Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimizi teşriflerinin 89. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. 

Yapılan törene Niğde Valisi  Mustafa Koç, AK Parti Niğde Milletvekili   Yavuz Ergun, AK Parti Milletvekili   Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı   Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Vekili  Prof. Dr. Recep Çiçek, Baro Başkanı  Emin Alper Öztürk,  İl    Emniyet Müdürü  Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı   J. Kd. Albay Nihat Özkök, İl Genel Meclis Başkanı   Nusret Teksin, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna Vali Mustafa Koç ve Belediye Başkanı   Emrah Özdemir’in çelenk sunması ile başlayan törende, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Belediye Başkanı   Emrah Özdemir gerçekleştirdi.

Yapılan konuşmanın ardından Vali  Mustafa Koç ve protokol üyeleri Niğde Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Atatürk ve Niğde’ konulu fotoğraf sergisinin açılışını yaparak sergiyi gezdiler. Burada Şeref Defterini de imzalayan   Valimiz Mustafa Koç, Şeref Defterine şunları yazdı;

“Teşriflerinizle ilimizi onurlandırmanızın 89. Yılını kutlamanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Tarihinde hiç işgal edilememiş olan ilimiz, milli mücadele döneminde Ülkemizin düşman işgalinden kurtulmasında etkin bir rol alarak sizin de övgünüze mazhar olmuştur.

‘Milli zaferin kazanılmasında en büyük dayanaklarımızdan birisiydi Niğdeliler, Niğdelileri her zaman sevmişimdir.’ sözlerinizle Niğde’ye ve Niğdelilere olan sevgi muhabbetinizi ifade etmiştiniz. Niğde’ye ziyaretinizle onurlandırdığınız 5 Şubat 1934 günü, ilimiz için her zaman büyük bir şeref günü olmuştur.

            Atam; hiç kuşkusuz ki; sizin önderliğinizde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletini geçmişte olduğu gibi bugün de muhafaza ve müdafaa ederek, İlkeleriniz doğrultusunda gösterdiğiniz hedeflere ulaşmak ve aziz milletimize hizmet etmek için millet olarak gece gündüz demeden ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çalışmaya devam edeceğimize söz veriyoruz.

Ulusal Egemenliğin 104.Yılı Kutlanacak Ulusal Egemenliğin 104.Yılı Kutlanacak

            Bu duygu ve düşüncelerle başta zat-ı aliniz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz" 

Editör: TE Bilişim