Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 şiddetindeki deprem sonrası Niğde’de deprem bölgelerine gönüllü olarak giden eczacılar memleketlerine döndüler. Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, çok sayıda gönüllü eczacının deprem bölgelerine gittiklerini, bütün eczacıların üzerlerine düşen görevi yaptıklarını ve halkımıza ücretsiz olarak bu ilaçları ulaştırdıklarını söyledi.

Niğde'deki değişimin farkında mısınız? Niğde'deki değişimin farkında mısınız?


Niğde Eczacılar Başkanı Nihat Öztürk konu hakkında yaptığı açıklamasında, “Türk Eczacılar Birliği ve bütün odalar depremle ilgili çok hızlı hareket ettiler. İlk olarak Türk Eczacılar Birliğinin bir tırı vardı, bu tır dolu halde doğrudan doğruya deprem bölgesine gönderildi. Hemen ardından ilaç temini ve bu ihtiyaç olan yerlerdeki ilaçları karşılamak için bir kampanya başlatıldı. Bu kampanya ile Türkiye’deki bütün eczacılar bir şekilde Türk Eczacılar Birliği’ne maddi yardımda bulundular, Türk Eczacılar Birliği de kendi imkanlarını kullandı. Ayrıca hızlı bir şekilde deprem bölgelerinde mobil eczanelerimizi açtık. Tabi bu mobil eczanelerini ve açtığımız sahra eczanelerinde ilaçları temin etmenin yanında birde bu ilaçları halka sunmak gerekiyordu. Onun için çok sayıda gönüllü eczacımız oralara gitti, bütün eczacılarımız üzerlerine düşen görevi yaptılar ve halkımıza ücretsiz olarak bu ilaçları ulaştırdılar.


Şu anda deprem bölgelerinde yeni yeni bazı eczaneler açılabilir duruma geliyor. Açılabilir eczanelerin olduğu bölgelerde de bu sahra eczanelerini yavaş yavaş kapatıyoruz artık. İnşallah ihtiyaç ortadan kalkacak, ihtiyacın ortadan kalkmasıyla birlikte tüm sahra eczanelerimizi kaldıracağız. Ama özellikle Antakya tarafında hala sahra eczanelerine çok ihtiyaç var. Bu bölgeye gönüllü eczacılarımız gidiyor, sürekli olarak dönüşümlü bir şekilde hizmet veriyorlar.
Bizde Niğde Eczacılar odası olarak iki grup halinde eczacı arkadaşlarımızı gönderdik. Kahramanmaraş Türkoğlu’na, Elbistan’a ve Kahramanmaraş merkez 2 nolu sahra eczanesine gönderdik, o arkadaşlarımızda oradaki hizmetlerini tamamlayarak ilimize geldiler” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim