Kale Projesi Niğde’yi Şaha Kaldıracak Kale Projesi Niğde’yi Şaha Kaldıracak

Niğde Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne gelemeyen engelli vatandaşların çipli kimlik kartlarıyla ilgili başvuruları Gezici Kayıt Terminaliyle evlerinde alınmaya devam ediyor.Nüfus ve müdürlüklerine gelemeyeceği belgelenen hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların evine giden ekipler, burada işlemlerini yapacak, İşlemlerin tamamlanmasını ardından hazırlanan yeni kimlik, posta yoluyla yine vatandaşın evine gönderiliyor.

Gezici Kayıt Terminali uygulaması ile sağlık sorunları olan vatandaşların evine giden memurlar, biyometrik veriden parmak izine, imzalanan evraka kadar tüm işlemleri evlerde tamamlarken, başvurusu alınan yeni kimlik kartları ise hazırlandıktan sonra vatandaşlara posta yolu ile ulaştırılıyor.

Niğde nüfus müdürlüğü ekipleri mobil hizmet ile vatandaşların kapısına giderek taleplerini karşılıyor.

Mahalle muhtarları ile de sürekli iletişim halinde olan görevliler, evlerinden çıkamayan hasta, engelli ve yaşlı bireyler için Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nü vatandaşların ayağına taşıyor.

Ekip, ilçenin farklı noktalarında bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşları evlerinde ziyaret ederek hem gönüllerini alıyor, hem de kimlik değişimi için gerekli olan hizmeti veriyor. Ekip uygulama kapsamında Niğde genelinde yaşlıların ve hastaların kimlik belgelerinin değişimi için çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: TE Bilişim