Niğde’nin Bor ilçesinde yağmur ve kar duası yapıldı. Bor Ziraat Odası tarafından, ülke genelindeki ve Niğde’de yaşanan kuraklık nedeniyle yağmur ve kar duası yapıldı. 

Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde’de de havalar kurak seyrediyor. Gözle görülür bir şekilde kuraklık devam ederken, geçen sene birçok yerin bembeyaz olduğu noktalarda şimdilerde ise kuraklık hakım. Yağışın az olduğu, rakımı yüksek olan yerlerde bile kar yağışının gelmemesiyle kışın ortasında Bor ilçesinde yağmur ve kar duaları yapıldı. 

Programda ilk olarak  Allah'a yakınlığımızın nişanesi olarak kurbanlar kesildi. Bor İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Ömer Er Kuranı Kerim Tilaveti gerçekleştirdi. İlçe Müftüsü İsmail Çakır eşliğinde ise  Tövbe istiğfar getirildi.

Katılımcılara Yağmur Duası ve ( İstiska ) namazını İlçe Müftüsü İsmail Çakır kıldırdı ve akabinde Yağmur Duasını yaptı. Bor Pınarbaşı mesire alanında gerçekleşen duada yüzlerce insan, “Allah’ım günahlarımız varsa bizi affet. Üretici perişan olacak. Kar ve yağmur yağdır. Toprakların kar ve yağmura ihtiyacı var. Topraklarımıza rahmetine gark eyle. Bol ve Bereketli yağmur, kar nasip eyle” duasına amin dedi.

Niğde'de ve Bor'da son yılların en kurak kışının yaşandığını ifade eden Bor Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç, “Şuanda da çok güneşli günler geçiriyoruz. Güneşli günler bir yandan güzel gibi görünse de tarım açısından, canlıların yaşamı açısından, toprak açısından, yer altı suları açısından çok olumsuz bir seyir ifade ediyor. Dolasıyla biz de bu kuraklığın son bulması için toplandık. Kurbanlarımızı kestik, Halkımızı duaya, namaza davet ettik. Topluca istiğfar ettik, Rabbimize yöneldik” şeklinde konuştu.

Çelik çifti 'Çocuk Evlerinde' iftar yaptı Çelik çifti 'Çocuk Evlerinde' iftar yaptı

Editör: TE Bilişim