Niğde Belediyesi’nin, kentin bulvar, cadde ve sokaklarını dönüştürüp modern bir görünüme kavuşturma çalışmaları yoğun tempoyla devam ediyor. Baştan aşağı yenilenen cadde ve sokaklardaki çalışmalar vatandaşlardan tam not alıyor.

Cephe ve Kaldırım İyileştirme Projesi kapsamında Aydınlık Caddesi ve Emin Erişirgil Bulvarı’ndaki çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. 70’e yakın binanın tek renge boyanıp tek tip dükkan tabelalarının hazırlandığı Aydınlık Caddesi ve Emin Erişirgil Bulvarında, elektrik direkleri kaldırılıp orta refüjlere modern aydınlatma direkleri monte ediliyor.

IŞIL IŞIL CADDELER…

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kentin dört bir yanının adeta şantiye alanına döndüğüne dikkat çekerek, “Şehrimizi, modern ve daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için tüm birimlerimizle gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cephe ve Kaldırım İyileştirme Projesi kapsamında, işlek cadde ve bulvarlarımız ile bazı sokaklarımızda çalışmalar başlattık. Eski Fertek Yolu, Hastane Caddesi ve Postane Sokaktaki yenileme çalışmalarımız tamamlandı. Aydınlık Caddesi ve Emin Erişirgil Bulvarındaki çalışmalarımız da yoğun tempoyla devam ediyor. Ekiplerimiz buradaki çalışmalarını kısa süre içinde tamamlayacak” dedi.

BİNALAR TEK RENGE BOYANIYOR

Proje kapsamında, önceleri kötü bir görünüme sahip olan binaların dış cephelerinin tek renge boyanarak daha modern bir görünüme kavuşturulduğunu söyleyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Kaldırımlardaki elektrik direkleri kaldırılarak, orta refüjlere modern aydınlatma direkleri monte ediliyor. Cadde ve bulvarlarda ayrıca kaldırımlar da yenilenerek cep otoparkları yapılıyor” diye konuştu.

ŞEHRİMİZİ CADDE CADDE, SOKAK SOKAK YENİLEYECEĞİZ

Projelerin devam ettiği caddelerdeki tabelaların da tek tip tabela olarak monte edildiğine dikkat çeken Niğde Belediye Başkanı Özdemir, “Bilindiği gibi Aydınlık Caddemiz, kendimizin Kayseri ve Adana yönünden giriş kapısı. Bu caddemizi bir prestij caddesi olarak yenileyip dönüştürüyoruz. Benzer çalışmalarımızı Eski Fertek Caddesi ve Hastane yolunda tamamladık. Zamanla diğer cadde ve sokaklarımızda da yenileme ve dönüştürme çalışmaları yapacağız” şeklinde konuştu.

ATATÜRK ANITI, ATATÜRK BULVARINA TAŞINDI

Aydınlık Caddesi’nde devam eden çalışma kapsamında cadde üzerindeki kavşağın da yeniden düzenlendiğini anımsatan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtını ise daha modern çizgilerle yeniden düzenleyip kendi adını taşıyan Atatürk Bulvarı’na taşıdık” hatırlatmasında bulundu.

VATANDAŞTAN TAM NOT

Niğde'deki değişimin farkında mısınız? Niğde'deki değişimin farkında mısınız?

Bulvar, cadde ve sokaklarda hayata geçirdikleri yenileme çalışmalarıyla kente daha estetik bir görünüm kazandırdıklarını anlatan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Hem altyapı hem de üst yapı anlamında yapılan çalışmalara vatandaşlarımızdan gelen olumlu tepkiler, bizi daha çok motive ediyor. Niğde’mizi daha çok çok güzelleştireceğiz ve geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim