Niğde Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Bayraktar başkanlığında önlenebilir anne ölümlerini azaltmak ve diğer sektörlerle işbirliğini sağlamak amacıyla “Acil Obstetrik Bakım Programı Sektörlerarası İşbirliği Toplantısı” düzenlendi.

Niğde Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Bayraktar başkanlığında, değerli ilgili sektör temsilcilerinin katılımıyla; doğumların sağlık kuruluşlarında, sağlık personeli tarafından anne ve bebek dostu ortamlarda gerçekleştirilmesini sağlayacak tedbirleri almak, önlenebilir anne ölümlerini azaltmak ve diğer sektörlerle işbirliğini sağlamak amacıyla “Acil Obstetrik Bakım Programı Sektörlerarası İşbirliği Toplantısı” gerçekleştirildi.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına video konferansla katıldı Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına video konferansla katıldı

Acil Obstetrik Bakım (AOB) gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünü olarak tanımlanmaktadır. Programın hedefi yaygın obstetrik bakım hizmetlerine kolay ulaşılabilirliğin arttırılması ve bu hizmetlerin yüksek kalitede verilmesi yolu ile önlenebilir anne ölümlerini azaltmaktır.

Editör: TE Bilişim