12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Niğde İl Kültür Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi. Programa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Protokol Mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, beraberinde Protokol Üyeleri, Kurum amirleri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın selamlama konuşmasını Şehit Efe Osman Apaydın Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Vural yaptı.

Kale Projesi Niğde’yi Şaha Kaldıracak Kale Projesi Niğde’yi Şaha Kaldıracak

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın selamlama konuşmasını Şehit Efe Osman Apaydın Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Vural yaptı. Okul Müdürü Vural, Bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşı'mızın kabulünün 102.yılını kutlar, Vatan ve Millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşı'mızı bize armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyorum. İstiklâl Marşımızın TBMM'de Kabulü ‘nün 102. yıldönümünde, başta İslam ve İstiklâl Marşı Şâirimiz Başyazar Mehmed Âkif Ersoy olmak üzere, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün İstiklâl Savaşı şehit ve gazilerimize, vatan savunmasında şehit olan güvenlik güçlerimize ayrıca 6 Şubat tarihinde depremde hayatını kaybeden deprem şehitlerimize Allah-u Teâlâ'dan rahmet niyaz ediyorum." dedi.

Program, Şehit Efe Osman Apaydın Anadolu Lisesi Öğrencilerinin hazırladığı İstiklal Oratoryosunun gösterisiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim