KENDİ FARKINDALĞINI YARATAN FARKLI BİR MEKÂN FERTEK ÇAMLIK RESTAURANT
 
 
 
2011/2012 eğitim öğrettim dönemin son iş günü olan 8 Haziran 2012 Cuma günü kızım Pelin Feride’nin karne sevincini, çocukları okula giden milyonlarca ülkem insanı gibi bizde yaşadık. Hele bu “karne” ilköğretim sekizinci sınıf karnesi yani mezuniyet karnesi olunca yavrunuzun sevincine ortak olmamak onu çoğaltmamak elde değildi.
 
 
       9  Haziran 2012 tarihi itibariyle son kez yapılacak olan SBS (Seviye Belitleme Sınavı) ön günü olmasını da bahane ederek geçmişteki karne törenlerinde kızıma bıraktığım yemek yeme mekânını belirleme işini bu kez “yarın sınav var, yemek yenilecek mekânı seçme işini bana bırak” diyerek “günün diğer etkinliklerinde sen ne dersen o olacak” garantisini de vererek açılış davetine katılamadığım daha sonrasında da bir türlü zaman yaratıp gidemediğim Fertek Çamlık Aile Restaurant’ın yeni işleticileri ve elbette adı tüm Türkiye lezzet ustaları tarafından bilinen “Adanalı Hasan Usta” ile tanışıp bizim için hazırlayacağı güzel yemekleri bu vesileyle tadacağım için akşamın gelmesini sabırsızla beklerken, kızım Pelin Feride’nin sınav stresini alacak etkinliklere içtenlikle katlandım.
 
 
      Bilenler için Fertek Kasabasında “Peri Bacaları” manzarası eşliğinde yemek, yenmesi şaşırtıcı olmaya bilir. Ancak ilk görenler (ki o akşam bolca vardı) için anı fotoğrafı çektirecek denli ilginç bir mekânda “dost” sofrasında yemek yemenin keyfini doyasıya yaşadığımızı peşinen belirteyim. Nasıl belirtmeyeyim ki? İlk girişte ailesiyle birlikte bizleri karşılayan Musa arkadaşın sıcak yaklaşımı, personelin güler yüzü ve içtenliği “müşteri” değil” ,“konuk” olduğumuzu hissettirmeleri geçekten  “farkındalık yaratma” iddiasında olan bir mekânın olmazsa olmazlarından idi.
 
 
     Masaya “iştahımızı” arttırma amaçlı olarak oturup soluklanırken kiremitte mantar sıcacık pideler eşliğinde sunuluverdi. Peşi sıra tereyağı, rendelenmiş taze kaşar ve reçel ikram edilerek daha sonra gelecek lezzetlerin müjdecisi olduklarının sinyalini verdi. Peşi sıra ne mi geldi? Bakın neler geldi!
 
 
     Domates ezme, mevsimin ot tabağı, çoban salata eşliğimde kiremitte tandır kebap ile fındık lahmacun ve kaşarlı minik pideler sunuldu. Hemen akabinde hakiki sızma zeytinyağı ve soğan suyunda az karabiberle “mari” edilmiş kuzu pirzola, kuzu şiş, gerçek bıçak arası Adana Kebap ve tavuk şiş farklı bir sunum içerisinde krom çelik geniş bir tepsi üzerinde arzı endam eyledi. Lezzet şölenine renk katan şalgam ve ayranın, süzme yoğurtla közlenmiş patlıcan ve sarımsağın muhteşem buluşması ile oluşan mutfakta “Hasan Usta” işi soğuk mezelerle, fonda gezinen canlı müziğin eşliğin de zaman ve mekân tanımayan bir gece yaşamış olduk.
 
 
     Gelelim fiyat kalite dengesine. Tüm bu lezzetler, müzik ve mekân ambiyansı kişi başı 20-25 TL. Gibi ulaşılabilir rakamlarda verilmesi oldukça güzel. Niğde Bor yolunda kaldırım üzerinde yenen yarım “kokoreç”in 5 TL. Olduğu ilimizde böylesi farklı tatları bu nitelikteki bir mekânda kişi başı 20-25 TL. Gibi rakamlarla ulaşmak oldukça sevindirici olsa gerek.
 
 
     Yeri gelmişken birkaç küçük hatırlatma. Bu nitelikleri olan güzel mekâna tatlı çeşitliliği yakışır. Künefe servisi dışında tatlı seçeneği yok! Fasıl dışında belli günlerde farklı canlı müzik olmalı. Türk Kahvesi sunumuna verilen özen çay servisine gösterilmeli. Yoğun ızgara dumanı lavabo kullanıcılarını rahatsız ediyor mutlak önlem alınmalı. “Kış Memleketi” olduğumuz bilinerek iç mekân düzenlenmesine vakit geçirilmeden başlanıp,  tercih edenlerin hizmetine hazır hale getirilmeli ve en önemlisi servis edilen lezzetlerin adisyonları karıştırılmamalı derim.
 
 
     Tüm bu ufak tefek aksaklıklara rağmen Fertek Çamlık Aile Restaurant’ın  “pas” geçilemeyecek bir lezzet durağı olduğunu belirterek, yaşatılması ve sahip çıkılması gereken, ailemizle birlikte rahat edebileceğimiz ender mekânlardan biri olduğunun da altını çizerek Niğdeli damak zevkine düşkün insanlarımıza mutlak gitmelerini öneririm.
 
 
      Sözün özü Musa ve Oğuz arkadaşların girişimiyle, “Adanalı Hasan Ustanın” maharetleriyle ve elbette “Özkan Şefin” yönetimindeki servis ekibiyle yıldızlaşan bu lezzet durağında “felekten” bir yemeklik zaman çalın! Çalın ki ilimiz Niğde de her şeye rağmen güzel şeyler olabiliyor diyebilin.