Niğde’de baba mesleğini 15 yıldır devam ettiren İbrahim Gürbüz, yaz ayının gelmesi ve düğün sezonunu açılmasıyla birlikte çeyiz takımı fiyatlarının da artığını belirterek çeyiz takımı fiyatlarının 60 ile 100 Bin TL arasında değiştiğini, fiyatlara her ay zam geldiğini söyledi.

15 yıldır babadan kalma mesleğini devam ettirdiğini ifade eden Gürbüz; “mobilya ve beyaz eşya işi babamdan kalma bir meslek. Bu mesleği 15 yıldır sürdürmeye çalışıyorum. Günümüzde baba mesleğini sürdüren fazla yok ama bizler elimizden geldiği kadar baba mesleğini sürdürmeye çalışıyoruz” dedi.

DÜĞÜN SEZONU AÇILDI ÇEYİZ FİYATLARI CEP YAKIYOR

2020 yılında koyun alınan fiyata, bugün bir kilo pirzola alınıyor 2020 yılında koyun alınan fiyata, bugün bir kilo pirzola alınıyor

Yaz ayının gelmesiyle birlikte düğün sezonun başladığını çeyiz fiyatlarına da diğer ürünlere gelen zamların geldiğini belirten Gürbüz; “ artan maliyetler ve gelen zamlardan mobilya ve beyaz eşya ürünleri de etkilendi. Şuanda çeyiz takımları 50 bin TL ile 100 Bin TL arasında değişiyor. Tabi bu fiyatlar tercihlere göre değişim gösteriyor. Oturma grubu, yatak odası takımı, seçtiği beyaz eşya ürünleri gibi birçok seçenek var ve bu seçeneklere göre fiyatlar farklılık göstermekte. Şuan herkesin bildiği gibi ekonomik bir kriz var. Hiç bir şeyin fiyatı yerinde durmuyor.

HER AY ZAM GELİYOR

Bu süreçle beraber maalesef her ayın sonunda yüzde 8 ile yüzde 12 arası bir zam geliyor. Bizler böyle olmasını istemiyoruz. Bu durum alıcıyı etkilediği kadar satıcıyı da etkiliyor. Vatandaşın alım gücü iyice azaldı. Bu sebeple bizlerde mağdur oluyoruz.

ÖNCEKİ YILLARA ORANLA İŞLER YÜZDE 40 DÜŞTÜ

Önceki senelere baktığımız zaman işlerimiz %40 civarı düştü. Artık alışverişe gelen vatandaş en ekonomik ürünlere yöneldi. Marka bir oturma grubunun fiyatı 45-50 bin TL arası. Markasız fason olarak üretilen ürünlerin fiyatı ise 15-20 bin TL arasında. Arada ki fiyat farkı sebebiyle vatandaşlar marka ürünlere yönelmiyor.

VATANDAŞ FİYATLARIN SABİTLENMESİNİ İSTİYOR

Müşterilerimiz artık fiyatların sabitlenmesini istiyor. Her gün zam gelmesi artık yılgınlık verdi. Mevcut fiyatta kalması bile şu piyasada istenilen bir durum oldu. İnşallah bu durumun en kısa zamanda düzeleceğini düşünüyoruz. Bu piyasada alan her zaman kazanıyor. Çünkü her ayın 1'inde %8 ile %10 arası bir zam geliyor. Bunun sebebi de mazota zam gelmesi. Nakliye ücreti her ay artıyor. Bu durumu toptancılarda fırsatçılığa çevirdi. Biz sipariş verdiğimiz zaman mal gelmeden görmeden ücretini istiyorlar ya da elimizde ürün yok 1 ay sonra al diyorlar. Bizlerde satıcı olarak bu durumdan rahatsızız ve zarardayız” dedi.

Editör: TE Bilişim