Önceki dönemlerde vatandaşların sorunlarına çözüm üretmekte kayıtsızlık göstermeyen MEDAŞ’ın Özelleştirilmeden sonraki yaptırım ve uygulamaları Niğde’de vatandaşların tepkilerini her geçen gün artırıyor.

Kentimiz Merkezinde MEDAŞ-Vatandaş arasında yaşanan ve gazetemize yansıyan konuyu sütunlarımıza aktarırken MEDAŞ’ın hoşgörüsüzlüğünün bir kez daha gözler önüne serildiğini gözlemliyoruz.

Emekli eğitimci Nuri Gökler, Kentimiz Merkezindeki El Hacı Mahmut Caddesi sapağında bulunan Zeren Sokakta Bakkaliye esnafı olarak iş ve hizmet üretiyor. İkametgah adresi olan “İlhanlı Mahallesi 38. Sokak” üzerinde bulunan evindeki (9046630) abonman numaralı elektriğinin Haziran-2013 ayı faturasını sorar, soruşturur; bir türlü somut sonuç alamaz.

MEDAŞ, iki ayda bir tahsil ettiği enerji bedellerini Özelleştirmeyle birlikte aylığa dönüştürmüştür. Aylık tahsilatı ayın son 5 gününde yapmayı bir müddet sürdürür. Ani bir kararla son ödeme tarihini ayın ortalarına, Haziran 2013 ayında ise 14 Haziran 2013 gününe çeker. Fatura tahakkuk ettiren görevliler yazdıkları faturayı Elektrik sayacının görünmeyen yerine sıkıştırıp giderler.

MEDAŞ’ın enerji kesim ekibi 28 Haziran 2013 Cuma günü öğle saatlerinde malum adrese giderek; “Elektrik borcunuzu ödememişsiniz, keseceğiz!” derler. Gökler’in hanımı, “Tahakkuk faturasını bulamadık, o nedenle yatırmadık. Hemen eşime telefon ediyorum. Kesmeyin, bir iki dakika bekleyin. Keserseniz, telefonumuz adaptörlü kendisine ulaşamam” der.

Telefona sarılır, ne var ki, eşi o sırada Cuma namazına gitmiştir, ulaşamaz. Bu noktada  -0- tolerans yaklaşımlarından taviz vermeyen MEDAŞ’çılar, elektriği keser, sırra kadem basar. Gökler’in emekli Astsubay oğlu, Cuma namazı çıkışında tesadüfen annesini arar. Anne evde olmasına rağmen telefona cevap vermez. Ulaşamayınca içi sinmez, aracıyla eve gider. Anne Gökler, oğluna durumu anlatır.  Evden ayrılan oğul Gökler, babasının yanına gelir.

Yıllardır MEDAŞ’ın tahakkuk ettirdiği enerji bedelini hiçbir zaman aksatmayan baba, gelişmeye üzülür. Oğluna hemen parayı uzatır, 42,55 TL borç, 26,10 TL Açma-Kapama bedeli ücretini ayrı ayrı Şekerbank Niğde Şubesine aynı gün saat:15.50’de öder. Ödeme dekontlarını alır. MEDAŞ’ın çağrı merkezi olan 186’ya telefon eder, bilgilendirir, elektriğinin açılmasını ister. Saat:19.00’a kadar açacakları cevabını alır.

Evdeki buzdolabı ve derin dondurucu (yaz mevsiminin en sıcak gününde içerisinde gıda maddelerinin bozulma riski var), çamaşır ve bulaşık makinesi, şohben, elektrik süpürgesi, aydınlanma için ışık olmayışı aileyi kaosa sürükler. MEDAŞ’ın çağrı merkezince bBelirtilen saat geçmiştir.

Yine arar. Gecenin ilerleyen vaktine kadar aramaların sayısı 5’ye yükselmiş, ancak borcunu ödeyen aboneye enerjisi verilmemiştir. Gece Niğde MEDAŞ’a giderler. Dumlupınar İlköğretim Okulu yakınındaki Birimleri ile irtibat kurulması önerilir. Oraya geçilir, Birim kapalı. “Sabah açılır” denir.

Enerji kesintisi ile borç bedelinin ödenmesini müteakip enerjinin yeniden verilmesinde aradan yaklaşık 19 saat geçmiştir.  Sabah gider, durumu izah ederler. Saat:09.30’a doğru enerji verilir. Konunun özü apaçık ortada; Bu ‘Müşteri Memnuniyeti’ ilkesi ile yola çıkanların uygulamaları sonucu ‘Müşteri Memnuniyetsizliği’ yaşayanların yaşadığı talihsizlik değil de nedir? Yorum ve takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.

 

 

Editör: TE Bilişim