Niğde’nin ekonomisi yüzde 65'i tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Niğde’nin şuan için başka seçeneği de yoktur.
Hal böyle olunca….

Haber: Selim GÖKEL

Dün 3 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazetede “ Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği” yayınlandı.
(burada tıklayın)  Ancak uygulanacak iller yayınlanmadı. Çünkü bu  uygulamayı bekleyen çok il var ve hükümet iller konusunu erteledi. Önümüzdeki birkaç gün içinde bu  iller de belirlenecek. Bu konuda yerel haber sitelerini takip ettiğinizde bu uygulamaya katılmak isteyen illerin Ziraat Odaları, Tarım ve Hayvancılık Birlikleri yöneticileri ve yerel siyasetçilerinin,  bölge milletvekillerine ve hükümete  büyük baskısı var.

BU UYGULAMA TEBLİĞİNDEN  NİĞDE'NİN HABERİ VAR MI ACABA?

Niğde IPARD gibi il ekonomisine büyük katkısı olacak Avrupa Tarımsal Destekleme programlarına katılmayı kaçırdı. Bu konuda büyük tartışmalar yaşandı. Çevre illerin içinde olmasına rağmen hala Niğde IPARD’a dahil olamadı. Bunun ile ilgili onlarca haber yapmıştık.

Yine geçtiğimiz Şubat 2016 tarihinde Tarım kenti olan Niğde ‘de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Niğde İl Koordinatörlüğü kuruluyor şeklinde açıklamalar yapıldı. IPARD tartışmalarından bunalan dönemin Valisi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bu açıklamayı yapmıştı.

Tarım ve Kırsal Destekleme Kurumu İl  Koordinatörlüğün kurulacağı bina bile söylenmişti.
(Geçtiğimiz gün o binaya gittik oda çürüyor… haberini yapacağız)

IPARD’dan yani Avrupa Birliği Yatırım Aracı Kırsal Kalkınma Programından  haberiniz olmadı… Kaçırıldı…

TKDK’dan yani Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunu hala kuramadınız… Kandırdınız…

Bari şimdi,  Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Destekleneceği iller arasına Niğde’yi sokun…

Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Ak Parti İl ve İlçe Başkanları, İktidar Partisi Belediye Başkanları,  Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Bor Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç, İl Genel Meclis Üyelerini, Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Niğde Süt Üreticileri Birliği, Niğde Kırmızı Et Üreticileri Birliği yöneticileri buradan UYARIYORUZ!...
 
Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmelerinin uygulanacağı iller arasında NİĞDE OLACAK MI? Bu konuda neler yapacaksınız?

 İLGİLİ HABERLERİMİZ AŞAĞIDA
Editör: TE Bilişim